12 ideeen voor kraamcadeau hond

Wie houdt er niet van een babyshower? Samenkomen om te eten, cadeautjes te openen en de komst van nieuw leven vieren is een absolute traditie. Dit kan je natuurlijk ook doen voor je zwangere hond. Maar wat geef je als je bent uitgenodigd voor een honden babyshower? We geven je 12 ideeën voor een kraamcadeau hond.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Wat is een geschikt kraamcadeau hond?

Aan een kraamcadeau hond uitzoeken beleef je heel veel plezier, want er zijn zoveel leuke dingen om te geven aan een zwangere hond. Van een puppybox tot zeer smaakvolle lekkernijen en een honden rugzak. Bovendien hoeven de honden cadeaus niet altijd veel geld te kosten, zoals een ergonomische hondenbed. Je kan ook kiezen voor een overheerlijk groot hondenbot waar de zwangere hond urenlang mee zoet is. Wat is een geschikt kraamcadeau hond?

Top-12 kraamcadeau voor hond of baas

Hondenliefhebbers steken het hele jaar door veel tijd, liefde en energie in hun lieve viervoeters. Heb je een zwangere hond thuis, dan is dit het perfecte moment om de sterke, onafhankelijke hondenmama in je leven te erkennen. We hebben een top-12 kraamcadeau voor hond of baas samengesteld. Dit zijn de leukste cadeaus om aan de hondenmoeders te geven. 

1 - Portret van je huisdier

Laat een portret van je huisdier maken. Kies je favoriete honden foto uit en laat een prachtig aquarel schilderen waarbij hun persoonlijkheid en schattigheid vereeuwigd is. In plaats van een portret van je huisdier kan je natuurlijk ook kiezen voor een schilderij waarop jouw zwangere hond te zien is. Een prachtig aandenken aan deze bijzondere periode.

2 - Leuke hondenpenning

Waarom vasthouden aan een basic hondenpenning met naam als je weet dat er ook grappige bestaan. Bijvoorbeeld een leuke hondenpenning met de tekst ‘call my parents, they are lost without me’ of met een Nederlandse tekst ‘als ik alleen buitenloop, ben ik ontsnapt’. Op de achterkant van de hondenpenning laat je de naam van je hond en jouw mobiele telefoonnummer graveren. 

3 - Kleurrijke hondensokken

Hondensokken van hoge kwaliteit die comfortabel, kleurrijk en bedrukt zijn met de kop van jouw hond. Een prachtig kraamcadeau hond voor zowel de vader als de moeder. Verkrijgbaar in vele kleuren en verschillende maten.

4 - Hondenmoeder wijnglas

Ben je op zoek naar een bijzonder kraamcadeau voor hond en baas? Laat dan een wijnglas met een silhouet van het hondenras erop afdrukken. Ook kan je de naam van de hond erbij laten zetten.

5 - Puppy box verassing

Kies voor een puppy box welke vol zit met verassingen voor de moederhond. Zodra de puppy’s zijn geboren komt deze puppy box van Snuffelbox zeker van pas. Leuke speeltjes, gezonde snacks en lekkere kluifjes. Ook kan je een maandabonnement op Snuffelbox als kraamcadeau hond geven.

6 - Hondenmoeder box

Niet alleen de moederhond mag verwend worden met bovenstaande Puppybox. Feliciteer de kersverse honden moeder met een persoonlijke box gevuld met een wijnglas, sleutelhanger of T-shirt op naam en een hondenkaart. Bovenstaande box is Amerikaans, maar geeft een idee van tweevoeter spullen die leuk zouden zijn voor het baasje.

Kijk in onze shop voor kraamcadeaus voor honden kijken of shop cadeau's voor hondenbezitters op Bol.com.

7 - Bijpassende outfit voor hond en baas

Hoe schattig is een bij elkaar passende bandana voor hond en baas? Niet iedere hond vindt een T-shirt prettig zitten, maar een honden bandana is stoer. Draag zelf ook een bandana in dezelfde kleuren of patroon. Een geweldig honden cadeau voor de onafscheidelijke beste buddy in je leven.

8 - Honden rugzak

Een honden rugzak die het baasje draagt, welke je kan vullen met handige puppyspullen. Ga je op pad of een heerlijke wandeling maken? Neem de honden rugzak gevuld met hondensnoepjes, hondenzakjes, waterfles en speeltjes mee.

9 - Honden mama baseball cap

Een honden mama baseball cap is perfect voor de lange wandelingen deze zomer of voor de warme dagen in het hondenpark. Het petje houd het hoofd van het baasje koel waardoor zij langer met hun viervoeter op pad kan. Zorg altijd voor voldoende water voor onderweg, zowel voor de hond als baas.

10 - Vriendschap halsband en armband

Een vriendschap halsband voor de kersverse hondenmoeder en een bijpassende armband voor de mensenmoeder. Op de gesp kan je elkaars namen laten graveren. Onafscheidelijk van elkaar met deze sieraden set en daardoor perfect als kraamcadeau hond.

11 - Opbergmand hondenspeelgoed

Puppy’s houden spelen en daarbij hebben ze heel veel hondenspeelgoed nodig. Zodra de dag voorbij, komt een opbergmand hondenspeelgoed goed van pas. Een mooie plek om al het hondenspeelgoed netjes op te bergen. En helemaal leuk is een opbergmand met naam van de mama viervoeter erop.

12 - Puppy snuffelmat

Een puppy snuffelmat draagt bij aan de ontwikkeling van de pasgeboren puppy’s. Je kunt hondensnoepjes in de mat verstoppen, waardoor de zintuigen van de puppy’s gestimuleerd worden. Een uitdagende snuffelmat is daarom een perfect kraamcadeau hond.

Bonustip: Pluche knuffelschaap met hartslag

Niets voelt voor een puppy veiliger dan het geluid van zijn moeder's hartslag. Deze knuffel is voor pups die last hebben van verlatingsangst. Druk even op het buikje om de hartslag te activeren (duurt ca. 20 minuten). Zo voelt je puppy zich nooit meer alleen. Formaat: 36 x 18 cm.

Shop deze lieve hondenknuffel met hartslag hier.

Waarom een kraamcadeau voor hond kopen?

Een kraamcadeau voor hond kopen is een blijk van liefde voor het huisdier en baasje. Dit kan zijn een ingelijst portret van hun harige en trouwste metgezel, een snuffelmat of een puppy Snuffelbox. Iedere hondeneigenaar zal erkennen dat het ontvangen van een cadeau voor hond net zo leuk is als het ontvangen van een geschenk voor het baasje.


Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!