450 honden die samen in één roedel rennen

Misschien heb je het al wel eens voorbij zien komen: een filmpje van een grote groep honden die heerlijk samen aan het rennen zijn. Als je dat mooi vind is deze blog voor jou.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Sasa Pejčić’s heeft in Servië een opvangcentrum voor honden opgericht. Elke hond was een zwerfhond of was het slachtoffer geworden van barbaarse openbare hondenopvang. Bijna alle honden die bij hem binnenkwamen hadden zowel fysieke als emotionele wonden, maar dat zou  je niet zeggen zoals ze nu met elkaar omgaan.

Wanneer de 450 honden naar buiten gelaten worden, klinkt het als gedonder van onweer. Ze gaan gelijk met elkaar spelen op de ruime velden die ze tot hun beschikking hebben. Ze vliegen over elkaar heen, zonder dat er maar een lelijke grom valt. En terwijl dit allemaal gebeurt, zorgen harde werkers ervoor dat de grond schoon en begaanbaar blijft!

Alle honden zijn gecastreerd of gesteriliseerd en worden regelmatig gevaccineerd. Eten is een groot probleem voor het opvangcentrum, dit kost behoorlijk wat met zoveel honden! De kosten van voeding, het loon van de werknemers, de kosten van de dierenarts en wat basisbenodigdheden lopen maandelijks al gauw op tot $7,000 (ongeveer 6500 euro). De kosten worden deels gedekt door het Harmony Fund, een klein internationaal dierenopvang en liefdadigheidsstichting. Zij zoeken mensen die een hond willen sponsoren, voor $15 per maand.

Bron: Care2

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!