5 adembenemende hondenschilderijen om je huis te versieren

Een hondenschilderij is een kunstwerk van jouw trouwe viervoeter. Een schilderij kan worden gemaakt met het gebruik van verschillende technieken en het wordt vaak gemaakt om de schoonheid, de persoonlijkheid en een uniek kenmerk van een hond vast te leggen op het doek. Voor hondenliefhebbers kan een hondenschilderij een manier zijn om hun passie voor honden te uiten of de speciale band te eren. Snuffelbox laat je kennismaken met verschillende manieren waarop je jouw hond of een hond op het doek kunt laten vereeuwigen. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Australian cattle dog Hondenschilderijen kunnen op verschillende plekken tentoongesteld worden.

Adembenemende hondenschilderijen | Algemene informatie

Een hondenschilderij is een kunstwerk dat bedoeld is om jouw hond of een hondenras dat je gewoonweg mooi vindt af te beelden. Er kunnen verschillende schildertechnieken gebruikt worden om een adembenemend hondenschilderij te maken, zoals verf, potlood, pastelkrijt of een combinatie van materialen. Een hondenschilderij kan een portret zijn van een individuele hond of van een groep honden, maar er kan ook een bepaald decor gebruikt worden waar de hond in wordt afgebeeld. Een hondenbaasje laat over het algemeen een schilderij maken van zijn eigen hond waarin de schoonheid, de persoonlijkheid en unieke kenmerken van de hond wordt vastgelegd. Een hondenschilderij wordt gemaakt decoratief kunstwerk voor in huis of als eerbetoon aan een geliefd huisdier. Voor een hondenbaasje kan het bezitten van een hondenschilderij een manier zijn om zijn passie voor honden te uiten of een speciale band te eren die hij met zijn hond heeft of had. Veel kunstenaars bieden op maat gemaakte schilderijen aan, waarbij ze een foto van de hond als uitgangspunt voor het gepersonaliseerde hondenschilderij gebruiken. Snuffelbox richt zich vandaag voornamelijk op deze vorm van het creëren van hondenschilderijen. 

#1 Handgeschilderd hondenschilderij

Een handgeschilderd hondenschilderij wordt met de hand door de kunstenaar gemaakt, waarbij de toegestuurde afbeelding van de hond of meerdere honden met verf op het doek wordt gemaakt. Er zijn verschillende particuliere schilders en schilderes die hun dienst op het internet aanbieden om jouw hond voor altijd op een doek te vereeuwigen. In tegenstelling tot gedrukte of digitale afbeeldingen is een handgeschilderd hondenschilderij uniek en origineel, omdat het met de hand wordt gemaakt aan de hand van een eigen afbeelding van jouw hond of honden. 

Het proces van het maken van een handgeschilderd hondenschilderij begint meestal met het selecteren van een geschikte foto van de hond. De schilder gebruikt deze foto om de unieke kenmerken van jouw hond te achterhalen en zo nauwkeurig mogelijk vast te leggen. Als het hondenkunstwerk goed is gelukt, dan herken jij het persoonlijke en unieke uiterlijk van jouw hond terug in het hondenschilderij. Een hondenschilderij kan een emotionele waarde hebben voor de eigenaar, omdat het huisdier wellicht is overleden of omdat het hondenkunstwerk symbool staat voor de goede band die de hond en het hondenbaasje samen hebben. Er zijn zoveel verschillende schilders die hun diensten aanbieden op het internet, dat het wellicht verstandig is om je eerst te oriënteren en te bepalen wat je mooi vindt. Wellicht ben je op zoek naar een levensecht portret van jouw trouwe viervoeter, maar het is ook goed mogelijk dat je liever een meer abstract kunstwerk van jouw viervoeter krijgt of een kunstwerk met veel verschillende kleuren in Popartstijl. 

Hollandse smoushondEen realistisch portret van jouw hond kan een mooi kunstwerk zijn voor in huis.

#2 Historisch hondenschilderij

Hoewel een handgemaakt hondenschilderij natuurlijk uniek en origineel is, is er vaak wel een stuk meer mogelijk wanneer een schilderij is gemaakt door middel van een gedrukte of digitale afbeelding. Daarnaast is de prijs van een hondenschilderij dat door de computer wordt gegenareerd vaak ook een stuk goedkoper dan handgeschilderde schilderijen, omdat er bij het maken van deze schilderijen een stuk minder werk komt kijken. Er zijn verschillende websites die historische hondenschilderijen in verschillende stijlen aanbieden, maar vrijwel iedere aanbieder gaat op dezelfde manier te werk. Als hondenbaasje kies je de historische stijl die je het beste bij jouw hondenvriend vindt passen, zoals de majesteit, de musketier of een van de andere vele opties. Vervolgens kies je de leukste foto van jouw huisdier die je hebt met het gezicht van jouw viervoeter goed in beeld en van goede kwaliteit. Na een aantal dagen krijg je van het bedrijf een voorbeeld via de mail en zodra je deze bevestigd hebt, kun je jouw historische hondenschilderij binnen één à twee weken thuis verwachten. Een historisch hondenschilderij is een stuk minder prijzig dan een handgeschilderd hondenkunstwerk en het is dan ook een bijzonder leuk hondencadeau om aan een hondenbaasje te geven én het is zeker een adembenemend hondenschilderij om je huis mee te versieren. 

#3 Grappig hondenschilderij

Het is ook mogelijk om een grappig hondenschilderij van jouw hond te laten maken dat hem afbeeld in een situatie die voor een hond niet standaard is en die daarom opvalt in jouw woonruimte. Een hond op een grappige manier afbeelden kan op verschillende manieren en het realiseren van een komisch effect, zoals een hond in een grappige houding, situatie of samen met andere objecten of dieren, kan volledig in de stijl van het hondenbaasje worden gecreëerd. Een grappig hondenschilderij kan bijvoorbeeld een hond laten zien die een gek trucje uithaalt, zoals op de achterpoten staan, een gekke gezichtsuitdrukking hebben of zich in een grappige situatie bevinden. Op deze manier kun je het karakter van jouw hond tot uiting brengen op het doek, want misschien is hij wel die gekke viervoeter die altijd op zijn achterpoten probeert te lopen. De stijl en schildertechniek van een grappig hondenschilderij kan aangepast worden naar de wens van het hondenbaasje, maar het geheel wordt natuurlijk helemaal komisch wanneer er gekozen wordt voor een cartooneske stijl. 

HondenschilderijEen grappig hondenschilderij kan bijvoorbeeld een hond afbeelden die piano speelt.

#4 Hondenschilderij met omgeving

Hoewel het ophangen van een handgeschilderd portret van jouw eigen viervoeter ontzettend leuk is, is het voor sommige hondenbaasjes wellicht niet spannend genoeg om op te hangen in het interieur. Wanneer je een hoger bedrag opzij zou willen zetten voor het hondenschilderij van jouw viervoeter, kun je er ook voor kiezen om jouw hondenschilderij met omgeving te laten maken. Is jouw hond bijvoorbeeld een typische jachthond, dan kun je hem in een setting met een gevangen prooi in de bek in een duinrijke omgeving laten schilderen, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om hem af te laten beelden in jullie eigen tuin, tussen de bloemen of misschien wel samen met jou en andere gezinsleden. 

Lees meer over populaire jachthonden rassen.

#5 Bekend hondenschilderij 

Heb je zelf geen hond, maar houd je wel van honden en wil je graag een adembenemend hondenschilderij, dan kun je er ook voor kiezen om een bekend hondenschilderij aan te schaffen. Er zijn verschillende hondenschilderijen die van bekende kunstenaars afkomstig zijn en waar wellicht een replica van op de markt te vinden is. Bijvoorbeeld het schilderij van de honden die poker spelen geschilderd door Cassius Marcellus Coolidge, Portrait of Maurice gemaakt door Andy Warhol of Lump van Picasso en zo zijn er nog wel meer bekende kunstenaars die een viervoeter op een schilderdoek hebben vereeuwigd. 

Of je nu kiest voor een handgemaakt schilderij van jouw eigen viervoeter of voor een bekend hondenschilderij dat ooit door een kunstenaar is geschilderd en nu in meerdere huishoudens schittert, beide keuzes zullen prachtig in jouw interieur staan. Ben je toch geen liefhebber van een hondenschilderij en zie je jouw hond liever zoals hij echt is, dan kun je er ook voor kiezen om een hondenfotograaf in te huren.

Lees meer over de perfecte hondenfotograaf

Ben je op zoek naar een mooi cadeau voor een hondeneigenaar, dan is een adembenemend hondenschilderij ook een heel goede keuze om aan te schaffen voor een verjaardag of voor een andere speciale gelegenheid.  

Lees meer over cadeaus voor hondenbaasjes

Lump PicassoVerschillende bekende kunstenaars hebben honden op een schilderij vereeuwigd.

Abonneer je op de Snuffelbox!

Ben je nog geen Snuffelbox abonnee, maar zou je dat wel willen? Schrijf jouw hond dan nu in voor de Snuffelbox en ontvang iedere maand de lekkerste knabbels en de leukste speeltjes bij jou thuis. Wanneer je je nu inschrijft, ontvang je een extra speeltje in jouw eerste box. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!