Of je nu in de stad woont of op het platteland. Er zijn overal geweldige bestemmingen! Elke hond geniet ervan om een gezellige tijd door te brengen met zijn baasje of meesteres. Dit versterkt je band, houdt je hond bezig omdat hij veel nieuwe indrukken opdoet en gewoon leuk is.
De meeste bestemmingen zijn gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of openbaar vervoer. Pak wat lekkere hapjes, voldoende drinken en een grote deken in en maak er een fijne dag van.
Deel ook uw favoriete excursiebestemmingen op uw sociale mediakanalen, zodat andere hondenbezitters en hun viervoeters een paar goede ideeën kunnen opdoen en u kunnen nadoen. Delen is zorgzaam
1. Hondenparken - Met hond naar park 🌳🐩
In de meeste steden is ook een park waar je gezellig samen kunt zijn. Vooral op warme, zonnige dagen komt men hier samen, barbecuet men met vrienden, geniet men van een koel drankje en ontspant men zich op het picknickkleed. In de meeste parken zijn ook honden toegestaan en met een beetje geluk is er ook een apart gedeelte waar de honden hier naar believen los kunnen lopen en ravotten met hun soortgenoten. Heerlijk om de viervoeters onder hun eigen soort te zien, nietwaar? Het park is DE klassieker voor een geweldige reis.
Natuurlijk is het vanzelfsprekend om andere parkbezoekers met respect te behandelen - houd dus rekening met andere mensen en honden.
25 hondenparken om te wandelen met jouw hond:
Elsenburgerbos
Veldhuizerpark
Park van Luna
Standspark Staddijk
Noordsterpark
Westerpark
Noord-End park
Park Overvoorde
Flevopark
Vondelpark
Park Klarenbeek
Beatrixpark
Oosterpark
Hubertuspark
Rembrandtpark
Erasmuspark
Burgemeester Rijkenspark
Park Marlot
Wijkeroogpark
Brouwerskolkpark
Wilhelminapark
Rehorstpark
Park Immerloo
Polderpark Cronesteyn
Schiebroekse Park
Noorderpark
Sarphatipark
Weteringpark
Sloterdijkpark
Aagtenpark
Wat zijn de voordelen van het meenemen van uw hond naar het hondenpark?
Hondenparken verbeteren de socialisatie van honden;
Hondenparken stellen jou in staat jouw hond beter te begrijpen;
Hondenparken kunnen de lichamelijke gezondheid van jouw hond verbeteren;
Hondenparken bouwen een hechte gemeenschap op;
Hondenparken promoten een actieve levensstijl;
Hondenparken kunnen jouw gezondheidsrisico's verlagen.
2. Hondenzwemvijver - Zwemmen met hond 🚣♂️
Niet alleen waterliefhebbers vinden het heerlijk om een dagje aan het meer door te brengen. Er is in de zomer niets fijner dan op een picknickkleed te liggen en te kijken naar de kleurrijke drukte. Voeg een koel drankje, gekoelde muziek en een heerlijk tussendoortje toe - dat kan de perfecte dag zijn.
Tussendoor moet je je hond motiveren om samen met jou het water in te gaan en jezelf op te frissen. Als uw hond van water houdt, zal dit een gemakkelijke zijn. Het is bekend dat veel honden ervan houden om in het water te spetteren en achter een hondenspeeltje aan te zwemmen. Laat uw hond nooit uit uw zicht en houd rekening met mensen en honden.
Kies op bijzonder warme dagen een plekje in de schaduw en geef uw hond regelmatig een pauze. Een natte handdoek kan ook een goede verfrissing zijn voor je trouwe viervoeter.
Is zwemmen goed voor honden?
Zwemmen is een uitstekende oefening voor uw hond, en biedt zowel spierversterking als een goede cardiovasculaire training. Zwemmen is ook een geweldige manier voor honden om extra energie te verbranden. Dit is nuttig voor alle honden, maar vooral nuttig voor honden die veel energie hebben.
Waar kan ik met mijn hond gaan zwemmen?
Zwemmen honden toegelaten? Hierbij een overzicht van alle plekken waar jij kunt gaan zwemmen met jouw hond:
Hondenzwemvijver
Chaamse bossen
De Groene Weelde
Amsterdamse Bos
Mariëndaal
Spanderswoud
Obdammer Weel
Panbos
Zandenplas
Galderse Meren
Bussloo
Herperduin
Kleine Plas
Vlasgat
Mensingebos
Twickelerbosch
Gagelbos
Ijsselbos / Hoge Land
Looserplas
Hondenstrandje Lauwersmeer
Gaasperplas
Toolenburger Plas
Abtswoudse Bos
Boswachterij Gieten-Borger
Zuigerplasbos
Zegerplas
Kuinderbos
Bos der Onverzettelijken
Gravenbol
Delftse Hout
Overasseltse en Hatertse Vennen
Klinkenbergerplas
Het Twiske
De Put
Standspark Staddijk
Heidemeer
Sloterplas
Hoe kan ik mijn hond leren zwemmen?
Laat uw hond wennen aan het hebben van natte voeten. Ga niet uit het ondiepe water totdat uw hond gelukkig lijkt waar hij is. Gebruik een klein kinderbadje om uw hond kennis te laten maken met het water. Gooi aan de lijn een speciaal speeltje in het water. Als jouw hond nog steeds terughoudend is, kun je een waardevolle traktatie nemen en haar naar binnen lokken, de traktatie bij haar neus plaatsen en prijzen en belonen voor elke poging om in het water te stappen.
Moedig geleidelijke beweging naar dieper water aan en gebruik veel lof en positieve bekrachtiging - als u uw hond beloont voor het in het water zijn, wil uw hond weer het water in.
De weerstand van water zorgt ervoor dat uw hond harder moet werken om te zwemmen dan op het land om te lopen of rennen. Hij zal verbeterde spierkracht en tonus laten zien, terwijl hij de cardiovasculaire en ademhalingssystemen traint, zonder de impact van hersenschudding op het land en de bijbehorende schade die het kan veroorzaken.
Blijf altijd bij jouw hond als hij of zij in het water is.
3. Een fietstocht met je hond - Hond op fiets
Een leuke manier om ervaringen te delen met je trouwe viervoeter is door te gaan fietsen. Wij raden u daarom aan uw hond te laten wennen aan een fietsmand of een hondenaanhanger. Dit vergt soms wat oefening, maar het is echt de moeite waard! Zo ga je samen op ontdekkingstocht in de omgeving. Je hond zal er zeker dol op zijn! Kleine honden tot maximaal 8 kg mogen mee in een fietsmand, voor grotere of oudere honden adviseren wij een comfortabele hondenaanhanger.
Neem gewoon een korte pauze tussendoor, waar u dat wilt. Helemaal mobiel, absoluut milieuvriendelijk en samen een leuke activiteit.
Er zijn genoeg aanbieders die speciale aanhangers voor honden of stabiele hondenmanden aanbieden. Let altijd goed op de veiligheid van je geliefde viervoeter, een kleurige vlag op de aanhanger zorgt ervoor dat je altijd goed gezien wordt.
Hoe neem ik de hond mee op de fiets?
Hond op fiets? Er zijn vier manieren om jouw hond mee te nemen op de fiets:
Een hondenbeugel (je hond rent naast je fiets)
Een hondenfietskar (je hond zit of ligt in de kar die naast of achter je fiets hangt)
Een hondenfietsmand (je hond zit in de fietsmand voor of achterop je fiets)
Een hondendraagtas (je hond zit in jouw draagtas voor op je borst of op je rug).
Kan een hond in een fietskrat?
Kleine tot middelgrote honden kunnen gemakkelijker in een fietskrat. Zeg tot 18 kg. Voor honden boven dat gewicht is een stevige hondendrager voor op, naast of achter de fiets beter. Ze zijn er in verschillende maten en stijlen om tegemoet te komen aan verschillende rassen en honden van alle groottes. Een goede hondendrager of fietskar zorgt ervoor dat jij jouw handen vrij hebt om te sturen. Zorg ervoor dat u uw hond meet en let op de gewichtslimieten om de juiste maat en veiligheid van de drager te garanderen.
Shop een hondenfietsmand op Bol.com
Hoe lang kun je fietsen met de hond?
Blijf in het begin met jouw hond fietsen tot sessies van 10 of 15 minuten, zodat hij of zij kan wennen aan de nieuwe training voordat u samen langere ritten gaat maken. Rennen op harde oppervlakken kan gevaarlijk zijn, dus honden moeten worden geconditioneerd voordat ze eropuit gaan voor langere ritten van meer dan een paar minuten per keer.
Je mag niet met jouw hond fietsen voordat hij zijn groeifase heeft voltooid en zijn botten zijn verhard. Een hond moet eigenlijk minstens 1,5 jaar oud zijn. Wij raden af om te fietsen met jongere honden, omdat hun gewrichten erg gevoelig zijn voor verwondingen. Ook met oudere pups dien je voorzichtig te zijn.
Kleinere honden kunnen tijdens een fietstocht comfortabel in een mandje zitten en zolang je voldoende water en voer hebt kun je daardoor wat langere fietstochten maken.
Hoe maak je een hond vast in een fietsmand?
Om jouw hond kennis te laten maken met een fietsmand, plaats je hem of haar in de mand en gaat u naast hem staan. Houd jouw hond vast, aai, houd hem of haar kalm en praat met jouw hond over de mand. Als jouw hond overdreven opgewonden is en je bang bent dat hij eruit springt, kun je jouw hond aan een riem vastmaken en hem of haar in de mand houden zodat jouw hond er niet uit springt.
4. Puur natuur - naar het bos met hond!
Bijna overal heb je de mogelijkheid om met je hond in het bos te gaan wandelen. Vooral viervoeters zijn er gek op in het bos, want hier ruikt het overal zo interessant naar bosbewoners. De ideale plek om te ontspannen en te sporten. Als uw hond gehoorzaam is, kunt u hem misschien los laten. Zorg er echter voor dat uw hond niet gaat jagen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je uren wandelen door het bos. Neem ook een dekentje en wat proviand mee zodat je lekker kunt uitrusten op een plek die bij je past.
Tijdens de wandeling dient u uw hond water aan te bieden en na de wandeling te controleren op ongewenst ongedierte (teken!)
Waar mogen honden los in het bos?
In deze bossen mag jouw hond loslopen in het bos:
Wat moet je doen als je een loslopende hond ziet?
Een loslopende hond kun je melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Je kunt de volgende situaties melden: De hond zit niet aan de riem op plaatsen waar dit vereist is. De hond is op plaatsen waar het niet toegestaan is, ook niet aan de riem, zoals speelplaatsen of natuurgebieden.
Waarom honden aan de lijn in het bos?
In gebieden waar de hond aan de leiband moet zijn er serieuze gevolgen voor de natuur als honden los lopen. Zeker op specifieke momenten in het jaar zijn er veel kwetsbare planten en dieren die last ondervinden van honden die snuffelen, graven of op andere manieren interveniëren met de natuur.
Respecteer de regels en laat jouw hond uitsluitend loslopen in daarvoor aangewezen hondenlosloopzones.
5. Een kanotocht met je hond
Als uw hond van water houdt en voldoende zelfvertrouwen heeft, kunt u samen gaan kanoën. Op veel wateren kun je per uur een kano huren en de natuur verkennen. Als uw hond geen echte waterrat is, raden wij een hondenreddingsvest aan, veiligheid voorop!
Peddel een beetje en neem een pauze om de benen te strekken en voor een beetje verfrissing. Een 100% milieuvriendelijke manier om de natuur te verkennen.
Zorg er op bijzonder warme dagen voor dat uw hond een schaduwplekje heeft. Durf jij samen het water in?
6. Een dagje strand - zeepret!
Wonen jij en je hond in de buurt van de Noordzee of de Oostzee? Dan is dit waarschijnlijk de perfecte bestemming voor een heerlijke dag! Pak 's ochtends vroeg je strandtas in met lekkers en drinken, een paar hondenspeeltjes zoals een frisbee of een bal en niets staat een perfecte dag aan het water meer in de weg!
Zorg ervoor dat u uw hond rust gunt en dat u hem een plekje in de schaduw kunt bieden. Drinken is altijd belangrijk, dus zorg er altijd voor dat je hem voldoende water geeft. Al het ravotten door het zand of tikkertje spelen met andere honden zal hem 's avonds zeker gelukkig en tevreden in slaap laten vallen 😊
Heb jij nog andere activiteiten voor hond en baas?
Kent u nog andere excursiebestemmingen voor honden en hun baasjes? Deel je ervaringen met anderen! Gebruik de hashtags #vakantiemethond of #vrijmethond op de social media - dit is hoe anderen avonturen vinden en ze kunnen navolgen.
Bij elke excursie hoort een goede verfrissing. Natuurlijk kun je je picknickmand inpakken of speciaal voor honden een uitpuilende verrassingsbox halen, de Snuffelbox!
Gevarieerd hondenspeelgoed, veel hondensnacks en lekkernijen zijn de ideale metgezel op je reis!
👉 Ontdek nu de unieke SNUFFELBOX