Acht tips voor een veilige herfst met je hond

De zomer is heerlijk - maar de herfst heeft ook zijn charmes toch? De blaadjes die verkleuren, de heerlijke frisse lucht en we kunnen weer mooie lange wandelingen maken zonder dat de honden het te warm krijgen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hond HerfstVoor de hond zijn er echter wel wat dingen waar we rekening mee moeten houden. Deze 8 tips zorgen ervoor dat je de herfst moeiteloos doorkomt en dat jullie samen een prachtige tijd hebben.

1. Hondenwandelingen in het donker

Uiteraard lopen we jaarrond met onze viervoeter in de avond. Maar nu in de herfst wordt het 's avonds vroeger donker. Ook voor de vroege vogels zijn de ochtendwandelingen al in het donker. Het is goed om hier op tijd op voorbereid te zijn, want ook tijdens je avondwandeling kan het ineens gaan schemeren of donker worden.

Reflecterende halsband voor je hond

Zorg dat zowel jij zelf als je hond iets van reflectieve kleding aanhebben en dat je hond een goede verlichte halsband heeft, zodat hij goed opvalt voor andere mensen en verkeersdeelnemers. Zo wordt hij nooit over het hoofd gezien. 

Bekijk reflecterende halsbanden

2. Bescherm jouw hond tegen paddenstoelen

Hond in boomstronkHet vochtige weer en de gevallen blaadjes zorgen voor een goede basis voor schimmels en paddenstoelen om te gaan groeien. Ze zijn prachtig om naar te kijken en te fotograferen, maar we laten ze lekker staan. Dat moet je hond ook vooral doen - laat ze ze niet eten. Ze zullen er niet van gaan hallucineren en ook niet alle paddenstoelen zijn dodelijk, maar je weet niet welke type paddenstoel giftig is. Let dus goed op wanneer je in de bossen gaat wandelen.

3. Bescherm jouw hond tegen vlooien en teken

Ha! Als je dacht dat het gedaan was met vlooien en teken zodra de temperatuur daalt? Dan heb je het mis hoor. Jij en je hond kunnen ze opdoen tijdens kampeertripjes of wandeltochtjes door bomen of hoog gras.

Zorg dat je ook in de herfst goede vlooien en tekenbehandeling in huis hebt. 

Dit zijn de beste teken middeltjes om jouw hond te beschermen

4. Pas op voor antivries vloeistof

Antivries is giftig: 5 eetlepels kunnen al dodelijk zijn voor je hond! Alleen weet je hond dit natuurlijk niet. Aan jou dus de taak om je ruitensproeivloeistof na het bijvullen op de juiste plek weer op te bergen. Zorg ook dat je hond niet uit regenplassen drinkt bij auto's, want deze kunnen ook vervuild zijn.

Ruitensproeivloeistof is alleen voor de auto 

5. Muizengif

Dieren die niet zo goed tegen de dalende temperaturen kunnen, zoeken een warmer onderkomen, zoals muizen. Dit is dan ook het jaargetijde waarin mensen muizenvallen of muizengif in huis plaatsen.

Los van de discussie of je dit wel of niet moet doen, zorg ervoor dat je hond hier niet bij kan komen!

Beter nog; ontdek diervriendelijke muizenvallen!

Muizengif 

6. Jeuk, allergieën en hooikoorts bij honden

Allergieën kunnen de kop opsteken wanneer de herfst komt. De huid van je viervoeter raakt dan geïrriteerd. Als je hond hier tekenen van geeft, neem dan contact op met je dierenarts.

Daarnaast kan je hond ook last van hooikoorts hebben, wat zich net zoals bij mensen uit in niesen maar ook snuiven en snurken. Daarnaast komt er ook vocht uit de neus van je hond. Ga ook in dit geval even langs je dierenarts, zodat ze wat antihistamines voor kunnen schrijven zodat je hond de herfst makkelijker en leuker door kan komen!

Heeft jouw hond last van jeuk?

Overweeg dit middel, gemaakt van de beste natuurlijk ingrediënten.

7. Houd jouw hond lekker warm én veilig

Naarmate het weer steeds kouder wordt, kan je viervoeter behoefte hebben aan een hondenjas tijdens de wandelingen. Als het erg veel regent of sneeuwt, vinden sommige honden een waterdichte hondenjas ook erg prettig. Als je gebruikt maakt van kachels, zorg er dan voor dat je hond zich niet kan (ver)branden. Als je een elektrisch kacheltje hebt, zorg dan dat je hond niet gaat kauwen aan de kabel.

8. Let op de voeding van je hond

Met Halloween, Sinterklaas en Kerst in de aantocht, lopen honden meer kans op een voedselvergiftiging, verstikking op botjes of zich te overeten.

In het dagelijks leven krijgen honden geen mensensnoep, geef ze dan met deze leuke en bijzondere feestdagen ook geen mensensnoep. Dit geldt met name voor chocolade, dat ingrediënten bevat die giftig zijn voor honden.

Wil je je hond graag iets extra's geven?

Bestel dan een leuk honden cadeau of download hondenkoekjes recepten en ga samen lekker koekjes bakken.

Vanwege het koude weer kunnen honden behoefte hebben aan iets meer calorieën, zeker als ze nog steeds veel tijd buiten spenderen. Als je hier over twijfelt, neem dan contact op met je dierenarts of dierenspeciaalzaak.

Fijne herfst met jouw hond(en)!

Hond in de HerfstBovenal; geniet van heerlijke herfstwandelingen, met hier en daar een kop warme chocolade melk, koffie of thee. Vergeet vooral niet om je foto's met ons te delen op Facebook of Instagram (#snuffelbox) 😊

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!