Allergisch voor honden? Hypoallergene hondenrassen die niet verharen

Wil jij weten of je allergisch bent voor honden? Of heb jij altijd al een hond gewild, maar blijk je allergisch te zijn? Zoek je een anti allergie hond? Er zijn verschillende hondenrassen voor mensen die allergisch zijn voor honden. Lees snel verder om erachter te komen welke rassen dit zijn. Zo kan jij toch nog je grootste droom waarmaken. Want laten we eerlijk zijn; wie houdt er nou niet van honden?

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Allergie hond symptomen

Het is super vervelend als je allergisch bent voor honden en je toch heel graag een hond wilt. Dit is een veelvoorkomend probleem. Je hebt pilletjes die werken tegen allergie, maar net zoals bij hooikoorts werken deze niet bij iedereen en kan je er een beetje moe van worden. Daarom vinden sommige mensen het niet fijn deze in te nemen.

Er is iets te doen aan het probleem: allergisch zijn voor honden. Iets anders dan het nemen van medicijnen tegen allergie. Laten we eerst eens kijken of je kan herkennen dat je daadwerkelijk allergisch bent voor honden. Helemaal zeker weet je het natuurlijk nooit als je geen testjes hebt gedaan bij de dokter, maar dit zijn de meest voorkomende symptomen.

Hond op poefAls je last hebt van de volgende symptomen wanneer je bij een hond in de buurt komt, is de kans groot dat je allergisch bent voor honden:

  • Moeite met ademhalen

  • Rode vlekken in je gezicht

  • Een loopneus

  • Jeukende ogen (soms zelfs tranende ogen)

  • Niezen

  • Rode ogen

  • Hoesten 

Herken jij meerdere symptomen? Dan ben je waarschijnlijk allergisch voor honden. Gelukkig hoef je, ondanks je allergie, niet zonder honden te leven.

Anti allergie hond: hypoallergene hondenrassen 

Heb jij altijd al een hond gewild, maar blijk je ineens allergisch te zijn? Niet getreurd. Er zijn anti allergische hondenrassen voor mensen die allergisch zijn. Er wordt een verschil gemaakt tussen hypoallergene hondenrassen en hybride hondenrassen. 

Hypoallergene honden

Deze honden zijn nooit 100% allergievrij. Dit betekent dat je de hond dus eerst een paar weken in huis moet halen om te kijken of je klachten krijgt. Hypoallergene hondenrassen zijn zo gefokt dat ze bepaalde eigenschappen hebben die ervoor zorgen dat de klachten bij mensen met een allergie minder worden.

Hypoallergene honden zijn dus eigenlijk hondenrassen waarbij de kans op een allergische reactie laag is. Deze kans is nooit uitgesloten.

Hybride hondenrassen

Er zijn twee hondenrassen bewust met elkaar gekruist om bepaalde eigenschappen van hondenrassen in één ras over te nemen. Hybride honden worden ook vaak design honden genoemd. Er worden vaak rassen gekruist die hypoallergeen of gezinsvriendelijk zijn

Allergisch voor honden? Haal deze top 10 in huis

Nu je meer weet over het verschil tussen hypoallergene honden en hybride hondenrassen kan je gaan kijken of je een hond in huis wil halen. 

Ben jij allergisch voor honden? Met deze top 10 hondenrassen kan jij wel samenwonen zonder te niezen:

Poedel

Labradoodle staat op stoep in tuinEen poedel is makkelijk te trainen en in alle formaten te verkrijgen. Wanneer je allergisch bent, is deze hond geschikt voor jou, omdat ze een fijne en dichte kroesvacht hebben.

Toypoedels zijn de kleinere variant van een poedel en deze blijken nog geschikter te zijn voor mensen die allergisch zijn voor honden. Daarnaast zijn poedels ook zeer geschikt als gezinshond, omdat je ze zeer goed kan opvoeden. Poedels zijn heel slim en luisteren goed.

Labradoodle

Dit is een kruising tussen een labrador en een poedel. Dit is een hybride hond, omdat dit ras is gefokt om bepaalde eigenschappen van beide rassen met elkaar te kruisen.

De Labradoodle verhaard weinig en is net als de poedel (en eigenlijk ook de labrador) een echte gezinshond. Een Labradoodle verhaart niet en verliest daarom ook geen huidschilfers. Daarnaast geeft dit ras ook weinig geur af.

Goldendoodle

Dit is net een andere kruising dan de Labradoodle. Dit is namelijk een kruising tussen een Golden Retriever en een Poedel. Deze Goldendoodle lijkt veel op de Labradoodle, maar heeft andere ouders.

Waar je rekening mee moet houden is dat beide rassen veel vachtverzorging nodig hebben, omdat de hond geen haren laat vallen. De haren worden opgevangen in de eigen vacht en moeten dus regelmatig worden uitgekamd. 

Malteser

Wil je liever een wat kleiner hypoallergeen hondje? Dan is de Malteser wat voor jou. Maltesers verharen weinig en zijn voor mensen die allergisch zijn voor honden daarom een goede keuze. Ook zijn maltesers heel volgzaam.

Chinese Crested

Chinese crestedOok wel de naakthond genoemd. Deze hond is geschikt voor mensen die allergisch zijn voor honden, omdat ze maar op sommige plekken haar hebben. Ze zijn voor de rest letterlijk naakt. Deze honden zijn ook ooit onderdeel geweest van het Witte Huis.

Afghaanse Windhond

Ben je op zoek naar een wat grotere hond? Dan is de Afghaanse Windhond wat voor jou. Deze honden hebben erg lange haren, maar ze verharen heel weinig. Dit ras werd vroeger gebruikt om te jagen, maar wordt tegenwoordig ook veel gebruikt om aan shows mee te doen.

Met dit lange haar kan de hond het wel snel warm krijgen. Wil jij weten hoe jij je hond kan afkoelen in de zomer? Lees dan deze blog. 

Dwergschnauzer

Deze kleine, vrolijke en actieve viervoeter moet regelmatig gekamd worden, omdat ze een dubbele vacht hebben. Als je de vacht goed bijhoudt, heb je er voor de rest weinig verzorging aan en zijn het hele goede honden voor mensen met een allergie, omdat ze weinig verharen.

Brusselse Griffon

Naast de expressieve kop van dit beestje is het ook een goede hond voor mensen met allergieën. Ze hebben korte haren die makkelijk te verzorgen zijn. Een Brusselse Griffon moet ongeveer één keer per week gewassen worden om de vacht mooi te houden, maar dit ras verhaart bijna niet. 

Al deze hondenrassen hebben geen rondvliegende huidschilfers, verharen niet en dragen een eiwit met zich mee die ervoor zorgt dat mensen die allergisch zijn voor honden toch met een hond kunnen samenleven. 

Aanschaf hypoallergene hond

Kijk op deze site als je meer hypoallergene hondenrassen wil zien. Wil je meer weten over waar jouw hond vandaan komt? Lees dan deze blog.

Ga er nooit vanuit bij de aanschaf van een hond dat je helemaal geen klachten zal krijgen. Ook al staan deze rassen bekend om hun anti allergene vacht, er is nooit 100% zekerheid dat je geen klachten zult hebben. 

Je zou kunnen testen of je allergisch bent door de hond een paar weken in huis te halen voordat je het ras daadwerkelijk aanschaft. Zo weet jij zeker dat je niet allergisch bent en zadel je de hond niet op met jouw allergie. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!