American Bully Tommy en baasjes Carlijn en Jimmy

Tommy the bullyWoef! Ik ben Tommy en ik leef met mijn lieve baasjes in Gemert :) Ik ben geboren op 8 januari 2015 en weeg 15 kg. Je kunt mij volgen op Instagram, mijn handle is @tommythebully. Wil je meer over mij weten? Lees dan verder...

Vraag & Antwoord

Waar hebben jullie Tommy gehaald?

"Wij hebben Tommy overgenomen van kennissen van vrienden van ons. Zij lagen in een scheiding en het gevolg hiervan was dat Tommy als puppy dagenlang alleen in de tuin zat, zonder aandacht. Het idee was om Tommy tijdelijk op te vangen, tot de oude baasjes een nieuw baasje gevonden had, maar na een maand waren we zo verliefd op Tommy geworden dat wij zijn nieuwe baasjes zijn geworden. Hij was toen 5 maanden oud."

Hoe zou je Tommy omschrijven?

"Tommy is een enthousiaste, hyperactieve hond die graag onder de mensen is. Andere honden vindt hij erg spannend, hierdoor reageert hij niet op alle honden even fijn. Hij heeft een paar honden waar hij zich fijn bij voelt en graag mee om gaat."

Wat is de leukste eigenschap van Tommy?

"Tommy heeft hele menselijke ogen, de manier waarop hij je soms aan kan kijken komt dan echt binnen. Hij heeft veel behoefte aan aandacht en knuffelen. Een hond van 35 kilo die zich gedraagt als een schoothondje dus. ;-)"

Wat is een grappige eigenschap van Tommy?

"Tommy wil heel graag hard werken voor jou (en eten). Wanneer ik met hem train wordt hij soms zo enthousiast dat hij allerlei commandos die hij kent, door elkaar laat zien (omrollen, pootje en tegelijkertijd proberen een rondje te draaien bijvoorbeeld). Dit is erg komisch omdat hij hierdoor vaak zijn evenwicht verliest en allerlei grappige bewegingen maakt."

Wat is jouw favoriete wandelplek?

"Ik ben hierin misschien een uitzondering, maar ik ben met name fan van wandelgebieden met een aanlijnplicht. Dit gezien Tommy’s angst voor vreemde honden. Ik wil niet dat er een loslopende hond op hem af komt rennen. Dicht bij huis wandel ik erg graag aan het water bij Nederheide (Bakel/Milheze). Officieel geldt hier een aanlijnplicht, maar helaas houdt niet iedereen zich hieraan. Als ik wat verder wil rijden dan ga ik graag naar de Hoge Veluwe. Hier zijn fijne brede paden zodat ik andere honden met hun baasjes gemakkelijk uit de weg kan gaan."

Volg Tommy op Dogfluence

Tommy is ook 'dogfluencer' (dog influencer) voor Snuffelbox. Bekijk zijn profiel op Dogfluence.com.