Anti-ontspanningstuig hond voor angsthazen

Is jouw hond een echte Houdini? Of heb je een hond die snel angstig is in de buitenwereld? Dan biedt een anti-ontspanningstuig voor honden veiligheid en uitkomst. Aangezien het hondentuig een extra band om de taille heeft, is het onmogelijk voor je hond om te ontsnappen. Wat zijn de beste anti-ontspanningstuigen voor honden en waar moet je op letten bij de aankoop? Snuffelbox geeft hier antwoord op.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Anti-ontspanningstuig hond voor onzekere honden

Klassieke hondentuigjes en halsbanden bieden onvoldoende veiligheid voor angstige honden. Vooral in een onbekende omgeving of bij harde geluiden raken angstige honden snel in paniek en weten ze uit een hondentuig of hondenhalsband te ontsnappen. Een anti-ontspanningstuig voor hond is ideaal om te voorkomen dat de viervoeter ontsnapt en zorgt daardoor voor meer veiligheid. 

Het gebeurt nog altijd dat honden wegrennen of vluchten bij een hard geluid. Een ontsnapping voor de hond kan fataal en zeer gevaarlijk zijn. Een onzeker of in paniek geslagen hond wil je te allen tijde voorkomen. Het anti-ontspanningstuig voor je hond is een goede oplossing om juist dat te voorkomen.

anti-ontsnappingstuig voor twee hondenEen anti-ontsnappingstuig voorkomt dat jouw hond los kan breken van de lijn.

Wat maakt een anti-ontsnappingstuig hond veilig?

Een anti-ontsnappingstuig hond is een speciaal hondentuigje voor angstige honden of andere honden die graag uit hun halsband of normale hondentuigje breken. Het veiligheidsharnas heeft een extra buikband. Dit is om te voorkomen dat de hond uit het harnas breekt. Uit anatomisch oogpunt is het voor de hond dan ook niet mogelijk om zich los te worstelen bij een zo’n hondentuig. 

Een anti-ontsnappingstuig biedt dus niet alleen meer veiligheid voor de hond, maar ook voor de hondeneigenaar. Bovendien zijn hoogwaardige anti-ontsnappingstuigjes voorzien van veiligheidssluitingen en naden, zodat het materiaal niet scheurt.

Beste anti-ontsnanningstuig hond

Een veiligheidstuig is vooral geschikt voor angstige of schichtige honden. De extra buikband voorkomt dat de hond zich uit het harnas wringt en ontsnapt in geval van paniek. Bij de aanschaf van een harnas moet je vooral letten op hoogwaardige, scheurvaste materialen en een goede afwerking. Het anti-ontspanningstuig moet ook verstelbaar zijn.

Anti-ontspanningstuigEen anti-ontsnappingstuig biedt meer veiligheid voor baas én hond.

Wat zijn de 3 beste anti-ontspanningstuig hond?

Het is praktisch als het harnas gewatteerd is en reflecterende naden heeft. Om er zeker van te zijn dat het hondentuig perfect past, is het raadzaam om je hond zorgvuldig op te meten, zodat je de juiste maat besteld. 

Snuffelbox 3 beste anti-ontspanningstuig hond zijn: 

  1. Greyhound Safe It anti-ontspanningstuig is bijzonder veilig dankzij de speciale tweede buikruim, sterke veiligheidsnaden en ultra sterke veiligheidsgespen.

  2. Ferplast Ergotrekking veiligheid hondenharnas heeft een extra handvat op de rug en is goed gewatteerd. Maximaal draagcomfort dankzij de speciale vorm.

  3. Ruffwear tuig is zeer robuust en gemaakt volgens een hoge standaard. Zeer geschikt voor actieve honden.

Hoe vind ik de juiste veiligheidstuig hond?

Bij het kiezen van het juiste veiligheidstuig voor je viervoeter spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Allereerst speelt een scheurvast en robuust materiaal een rol. Vooral angstige honden kunnen veel kracht uitoefenen, zodat het veiligheidstuigje zwaar belast wordt. Daarom is het belangrijk dat de naden goed gemaakt zijn en bestand zijn tegen de grote spanning in een noodsituatie.

Naast het materiaal is een optimale vulling een voordeel. Het tuig mag niet in de huid van de hond snijden en hem verwonden tijdens een hoge belasting. De wattering is vooral belangrijk in de borststreek van de hond. Maar ook de sluitingen en karabiniers moeten ertegen kunnen. 

Kunststof bevestigingsmiddelen gaan meestal niet zo lang mee als bijvoorbeeld bevestigingsmiddelen van metaal of roestvrijstaal. Veel mensen onderschatten de kracht van een hond als hij in paniek raakt of schrikt. Een veilige sluiting zorgt daarom voor nog meer veiligheid.

Bovendien moet het veiligheidstuigje in maat verstelbaar zijn. Het moet immers goed passen. Om de juiste maat te bepalen, meet je de volgende gebieden van de hond:

  • Borstomtrek,

  • Nekomtrek,

  • Tailleomtrek,

  • De lengte van de rug,

  • Schouderhoogte

Met deze waarden is het gemakkelijk om het juiste veiligheidstuig voor je hond te vinden. De fabrikanten geven exacte maatinformatie in tabellen, waaruit je kunt aflezen welke maat je viervoeter nodig heeft.

Frenchie met tuigjeHet is belangrijk om verschillende overwegingen te maken bij de aanschaf van een anti-ontsnappingstuig.

Conclusie Snuffelbox: Harnas voor meer veiligheid voor hond en baas

De conclusie van Snuffelbox is dat een veiligheidstuig niet alleen meer veiligheid biedt voor de hond, maar ook voor de baas. Een anti-ontspanningstuig is vooral gunstig voor angstige of onzekere honden. In angstige situaties ontwikkelen honden een groot vluchtinstinct en daarmee een ongelooflijke kracht, zodat ze zich weten los te rukken uit halsbanden of eenvoudige hondentuigjes. 

Om precies dit te voorkomen is het zinvol om een veiligheidsharnas aan te trekken dat voorzien is van een extra buikband. Deze harnassen zijn ontsnappingsbestendig, zodat hond en baas met een gerust hart kunnen wandelen. Een dubbel veiligheidsharnas met een bijpassende riem wordt ook aanbevolen om nog meer veiligheid te bieden.


Hond met tuigAnti-ontsnappingstuigjes zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!