Beste Voeding Hond? Ontdek deze Superfoods voor Honden!

Goede voeding is ook een eerste vereiste voor een lang en gezond leven van honden. Maar wat voor effect hebben de zogenaamde "superfoods" op de vitaliteit en het welzijn van je hond? We hebben een aantal superfoods geselecteerd en vertellen je of en hoe ze je hond kunnen helpen om een lang en gelukkig leven te leiden.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Wat is een superfood voor honden?

Wij tweevoeters gebruiken de term "superfood" om een verscheidenheid van voedingsmiddelen aan te duiden die ons niet alleen vullen, maar ook een extra boost geven aan onze vitaliteit en gezondheid. Vaak zijn dat: Antioxidanten, mineralen, plantaardige stoffen en sporenelementen.

Superfood hondenvoerSuperfoods voor honden zijn heerlijk en gezond.

Aanvankelijk werd de term superfoods geassocieerd met voedsel uit verre landen. Maar we hoeven niet ver te reizen of ze te zoeken in exotische delicatessenwinkels, want veel alledaagse voedingsmiddelen die je op elke weekmarkt of in elke goed gesorteerde groenteafdeling kunt kopen zijn echte krachtbommen. Dit omvat ook een hele reeks regionale groenten en fruit. 

Superfoods hebben een ware hype gekregen van enkele exotische voedingsmiddelen die in dit land als bijzonder hip en trendy worden beschouwd, zoals chia zaden of spirulina. Door slimme marketing hebben deze exotische voedingsmiddelen een ware hausse teweeggebracht. 

We willen echter een paar bekende groenten en granen nader bekijken. Niet alleen zijn ze vaak veel goedkoper, maar ze hebben ook echte superkrachten die goed zijn voor twee- en viervoetige vrienden. 

Vlaszaad klinkt misschien niet zo hip als "chiazaad", maar qua werking doen ze in geen enkel opzicht onder voor hun exotische tegenhanger en ze hebben evenveel gezondheidsvoordelen voor een evenwichtige voeding. 

Waarom superfoods voor honden kopen? 

Het is duidelijk dat er een hele reeks voedingsmiddelen is die een positief effect hebben op de gezondheid, het algemeen welzijn en ook de conditie van honden. Als je je viervoeter een evenwichtige en gezonde voeding wilt geven en hem zo een lang leven wilt schenken, kun je in de supermarkt je ogen open houden en hem een extra boost van vitaliteit geven.

Hond Quinoa SuperfoodsMaar het schijnt goed te smaken... Nommm nomm nomm! 🐶

We stellen je graag voor aan enkele van de bekendste superfoods voor honden. Er is ook een hele reeks voedsel en snacks voor honden op de markt die adverteren met het etiket "superfoods". Maar wat zit er eigenlijk achter en hebben deze stoffen een werkelijk nut?

Gedroogde erwten voor honden

Erwten zijn saai en ouderwets? Integendeel. De klassieker uit de thuiskeuken overtuigt met een zeer hoog eiwit- en vezelgehalte. En gedroogde erwten zijn nog rijker aan eiwitten. Wie had gedacht dat deze balletjes zoveel kracht hebben! 

Bovendien bevatten erwten een goede hoeveelheid vitaminen en belangrijke sporenelementen die goed zijn voor mens en hond. Deze omvatten magnesium, kalium, zink, ijzer en de vitale vitamine C. 

Natuurlijke rijst voor honden

Het hoeft niet altijd gekookte zakrijst te zijn, want bruine rijst bevat meer vitaminen, meer onverzadigde vetzuren en ook meer mineralen dan zijn helderwitte collega. Een positieve bijwerking van bruine rijst is dat zowel mensen als honden langer nodig hebben om deze natuurlijke rijst te verteren. Dubbel goed!

Hond krijgt SuperfoodNatuurlijke rijst is beter dan gekookte zakrijst. En het ziet er ook nog eens heerlijk uit!

Gerst voor honden

De schillen die de gerstkorrel omringen - kaf genoemd - bevatten veel voedingsvezels, die de spijsvertering van zoogdieren bevorderen. 

Gerst is ook rijk aan belangrijke mineralen zoals magnesium, kalium, calcium, ijzer en fosfor. Evenzo bevat gerst vitale aminozuren en een reeks B vitamines. 

Gedroogde bietenpulp voor honden

Bietenpulp wordt gemaakt van geperste bieten en voorziet je harige vriend van vezels. Bietenpulp bevat veel vezels en kan een positief effect hebben op de spijsvertering van je hond. Bietenpulp is beslist een superfood voor honden!

Quinoa voor honden

Voor veel mensen is quinoa de absolute ster onder de superfoods. Maar geldt dit ook voor onze viervoetige vrienden? Wist je dat quinoa geen graan is, maar tot de zogenaamde vossenstaartplanten behoort en dus verwant is aan spinazie? Daarom wordt quinoa soms ook wel "rijstspinazie" genoemd.

Quinoa bevat veel eiwitten en mineralen, en het voorziet ons ook van alle negen essentiële aminozuren. Ons lichaam, en dat van onze honden, kan deze niet zelf aanmaken.

Quiona voor hondenDe ster onder de superfoods: quinoa.

Gist voor honden

Deze piepkleine mini-paddenstoeltjes, die overal in de natuur te vinden zijn, zitten vaak ook in hondenvoer. Dit komt omdat gist talrijke B vitamines, mineralen en sporenelementen bevat.

Biergist is het belangrijkste ingrediënt dat in huisdiervoer gebruikt wordt; het is bijzonder rijk aan vitamine B1. Dit ondersteunt het immuunsysteem en zorgt voor een mooie vacht. 

Zalmolie voor honden

Zalmolie is rijk aan waardevolle vetzuren die goed zijn voor honden. In het bijzonder ondersteunen de omega-3 en omega-6 vetzuren de gezondheid van huid en vacht. 

Als je je hond zalmolie voert, zal zijn vacht na een paar weken dikker en voller worden. Gebruikers melden ook minder haaruitval bij hun viervoetige vrienden. 

De gezonde vetten hebben ook een versterkend effect op het immuunsysteem, en daarom is zalmolie beslist een van de superfoods voor honden. 

Gedroogde appels voor honden

Je hebt vast wel eens het gezegde gehoord "Een appel per dag, houdt de dokter weg". Ooit belachelijk gemaakt, weten we nu dat appels echte vitaminebommen zijn (vooral vitamine B en C). Ze bevatten ook mineralen en sporenelementen en zijn daarom echt waardevol voor de gezondheid van je hond en van jou!

Je kunt je hond regelmatig een klein stukje appel geven, maar het is nog beter als je de appels pureert, want dan zijn ze lichter verteerbaar en beter verteerbaar. 

Bosbessen voor honden

Bosbessen zijn buitengewoon rijk aan antioxidanten. Deze beschermen het lichaam van mens en hond tegen vrije radicalen. 

De myrtilline die in de blauwe bessen zit, is verantwoordelijk voor de intense kleur en houdt de vaten elastisch. Bosbessen voorkomen oxidatieve stress en zijn daardoor een natuurlijk hulpmiddel tegen veroudering. Dit werd bewezen door een studie met sledehonden in 2006.

Hond krijgt blauwe bessenSnacken op bosbessen met je hond, lekker!

Dus als je aan het snoepen bent van wat bosbessen, geef dan gerust wat aan je viervoeter. Dit powerfruit is zowel vers als uit de diepvries goed voor je hond. Merk echter op dat bosbessen ook fructose bevatten, dus voer ze je hond alleen met mate. In voedsel zijn de blauwe bessen zeker een goede en verstandige toevoeging. 

Gierst voor honden

Gierst is bekend om zijn hoge gehalte aan kiezelzuur. Gierst bevat ook veel mineralen en sporenelementen. Het kiezelzuur ondersteunt huid en vacht, waardoor honden minder kunnen verharen. Gierst bevat ook veel ijzer, dat belangrijk is voor het zuurstoftransport in het bloed en voor de celregeneratie.

Vlees moet de basis vormen van het dieet van een hond

Voor een gezond hondendieet vormt veel vlees de basis van de voeding. Bij hondenvoer van hoge kwaliteit moet vlees altijd bovenaan de lijst van ingrediënten staan.

 Hond eet uit hondenvoerbakkenEen evenwichtige voeding is een garantie voor een lang en gezond hondenleven.

Onze conclusie over superfoods voor honden

Door superfoods voor honden toe te voegen, kun je je viervoeter de vitaminen, mineralen en vetzuren geven die hij nodig heeft voor een lang en vitaal leven, op natuurlijke wijze en zonder toevoegingen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!