Cadeau hond 1 jaar uitzoeken, wat geef je?

Het is bijna zover, de eerste verjaardag van je hond. Je wilt natuurlijk een perfect cadeau voor je hond uitzoeken. 1 jaar, dat is een mijlpijl wat gevierd moet worden met cadeaus, verwennerij en veel liefde. Wat geef je jouw hond cadeau bij 1 jaar? We geven je aantal inspiratie tips.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Verjaardag hond 1 jaar cadeau

Husky Reef met verjaardag speelgoed voor hondenHond met eigen verjaardagscadeau voor honden.

De hond is de beste vriend van de mens. Hondenbezitters zullen dit onmiddellijk ondertekenen. Het is geen wonder, want ze zien elkaar tenslotte elke dag en delen het dagelijkse gezinsleven met elkaar. Het is nog minder verwonderlijk dat de hondenbaasjes één keer per jaar van een dag iets bijzonders willen maken, namelijk als de snuffelneus zijn of haar verjaardag viert. Verjaardagscadeautjes voor de hond mogen op deze dag niet ontbreken. Maar welke cadeau is geschikt voor een hond die 1 jaar wordt?

6 Tips voor honden cadeau ideeën

Veel baasjes gebruiken de verjaardag van een hond om na te denken over de halsband, de riem, de voerbak of het hondenkussen. Vooral op de 1e verjaardag is het vaak tijd om op zoek te gaan naar iets nieuws. De pup is nu volgroeid en heeft misschien wat nieuwe gebruiksvoorwerpen nodig. Deze feestelijke gelegenheid is daar een zeer goed moment voor. Je ziet het misschien niet meteen, maar als het tuigje niet meer knelt, het hondenbed groot genoeg om zich in uit te strekken of de waterbak een redelijke grootte heeft, dan zijn dat allemaal geschenken die het welzijn van de hond dienen.

#1 - De klassieker: hondentaart

Hondentaart met tekstHondentaart met tekst.

Een taart gemaakt van leverworst en andere lekkernijen zal de jarige viervoeter zeker behagen. Behalve receptideeën en instructies van het internet voor zelfgemaakte taarten, zijn er ook al dienstverleners die een hondentaart voor de speciale dag maken. Je kunt zomer hondjes ook verrassen met een verjaardagsijstaart. Doe gewoon ijsblokjes, een scheutje melk en veel leverworst in een smoothie maker en serveer deze vers aan je jarige hond.

👉 Stel jouw hondentaart samen.

#2 - Hondenspeelgoed

ZippyPaws Fried Chicken hondenspeelgoed plucheZippyPaws Fried Chicken hondenspeelgoed pluche.

Een andere klassieker is een speciaal hondenspeeltje. Hier kunnen hondenbezitters ook hun lef laten zien om geheel iets nieuws uit te proberen. Speciaalzaken bieden een ruime keuze aan zogenaamd intelligentiespeelgoed en ander spannend hondenspeelgoed om mee te spelen, aan te snuffelen en te ontdekken. Veel hondenspeelgoed kan ook gecombineerd worden met lekkere snacks en traktaties. Een groot kauwspeeltje op de verjaardag kan ook voor een grote verrassing zorgen en, vooral, voor veel bezigheid.

👉 Shop dit pluche hondenspeeltje in onze shop.

#3 - Snuffelbox verjaardag zit vol verrassingen

Verjaardagsbox met inhoud en Shiba InuVerjaardagsbox met inhoud en Shiba Inu cadeaus.

Wil je hond en baas een cadeau geven? Geef dan de Snuffelbox verjaardag verrasingsbox cadeau. Deze hondenbox is zorgvuldig samengesteld door het Snuffelbox-team. In de vrolijke box zitten 2 speeltjes, 2 zakjes met hondensnoepjes en een kauwsnack. De inhoud van het Snuffelbox verjaardag thema is natuurlijk helemaal afgestemd op de eerste verjaardag van jouw viervoeter.

En nog leuker, je kan zelfs een maandabonnementen op Snuffelbox nemen. Iedere maand wordt er dan bij je thuis een hondenbox vol verassingen afgeleverd. Een moment om samen naar uit te kijken. 

#4 - Urenlang samenzijn

Wandelen met de hondMaak een extra lange wandeling op de grote dag zelf!

Terwijl de baasjes naar de 1e verjaardag van hun hond verlangen en die al hartstochtelijk aan het plannen zijn, wil de harige metgezel meestal maar één ding: tijd met zijn baasje(s) doorbrengen. Wie over honden verjaardagscadeautjes nadenkt, moet hier rekening mee houden.

Misschien laat de dag een lange wandeling op een bijzondere plek toe? In veel steden zijn er al zogenaamde ‘snuffeltuinen’. Dit zijn buitengebieden voor honden die verschillende prikkels en geuren bieden voor de gevoelige hondenneus.

Een honden speelplaats doet het ook altijd goed, welke ingericht is met toestellen voor honden.

Of een uitstapje naar een mooi meer of in de winter een wandeling door de sneeuw maken is ook al een fantastische verjaardag verrassing voor je trouwe viervoeter. 

#5 - Geef een groot verjaardagsfeest

Honden vieren verjaardag in het parkHonden vieren verjaardag in het park.

Hondenbezitters die hun huisdier al als pup hebben, kennen vaak ook andere eigenaars van pups. Bijvoorbeeld die ze tijdens de puppytraining hebben ontmoet. Nodig de harige vriendjes en vriendinnetjes uit voor een gezellig verjaardagsfeest in het park. Een ander cadeau voor een hond die 1 jaar wordt, is een gezamenlijke ontmoeting met de nestgenoten. Vooral voor de 1e verjaardag is het niet ongewoon dat fokkers de honden bij hen thuis uitnodigen om hun hondenmoeder, broers en zusjes te ontmoeten. Dit is zeker een geslaagde verrassing en maakt de dag voor de jarige hond heel bijzonder. Voor de baasjes is het een verjaardag om nooit meer te vergeten.

#6 - Halsband of hondenriem voor de modieuze snuffelneuzen

GPS-tracker halsband hondAls je voor een halsband gaat, overweeg deze GPS-tracker.

Een nieuwe halsband, een nieuw hondentuigje of een nieuwe hondenriem zijn natuurlijk de ideale cadeaus voor hond en baas. Dit zijn ook altijd goede cadeaus om als hondenliefhebber aan de jarige twee- en viervoeter te geven. Honden kunnen namelijk nooit genoeg halsbanden en riemen hebben. Kies een halsband en riem die bij elkaar passen, of laat deze personaliseren. Het uiterlijk van de 1-jarige hond moet immers passen bij het uiterlijk van de baas. En al zeker op zijn verjaardag. 

👉 Shop deze GPS-tracker op Bol.com.

Cadeau hond 1 jaar: wat zegt je viervoeter?

Laten we eerlijk zijn, de verjaardag van een hond vieren? Dat is meer iets voor de eigenaar. De hond geniet van de nabijheid van de geliefde mens en is verder vrij weinig veeleisend. Niettemin geniet ook de viervoeter van alle aandacht die op zijn pad komt. Maar baasjes en bazinnetjes doen er goed aan bij de keuze van honden cadeau rekening te houden met de persoonlijkheid. Niet elk geschenk is geschikt voor elke hond. In de loop der tijd weet je wat je hond geweldig, maar ook minder leuk vindt. 

Ook de leeftijd van de hond, zijn gezondheidstoestand en het weer kunnen een beslissende rol spelen bij de keuze van een eerste verjaardagscadeau voor hond. De behoefte om de verjaardag van de hond te vieren ontlokt gewoonlijk een vermoeide glimlach bij niet-hondenliefhebbers. Maar hondenbezitters weten dat de beste vriend van de mens de hond is. Dus waarom niet ook hun verjaardag vieren? Per slot van rekening zie je elkaar elke dag en is jouw hond een zeer gewaardeerd gezinslid. 

Verjaardagscadeaus voor honden zijn daarom niet alleen iets voor de hondenbezitter, maar laten ook zien hoe hecht de relatie tussen mens en dier kan zijn. Als verjaardagscadeautjes voor de hond zorgvuldig gekozen worden, zal de hond er ook zeker van genieten. Ook al is hij of zij zich er waarschijnlijk niet van bewust dat het vandaag zijn of haar verjaardag is.

Ontdek hoe Bobo haar 1e verjaardag viert!

Don de Jong viert de verjaardag van zijn lieve hond Bobo. Zoek je meer inspiratie? Bekijk hoe ze de dag hebben ervaren en wat jij eventueel ook kunt doen met jouw hond. :)


Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!