Canadese piloot redt dieren van bosbranden

Het is helaas vaak raak in Canada: veel natuurgebieden worden getroffen door bosbranden en de hulpdiensten kunnen lang niet altijd alles bestrijden. Duizenden bewoners verlaten dan hun huizen. Piloot Keith Mann zit regelmatig op één van de vluchten waarbij veel mensen naar een ander gebied gebracht moeten worden. Op een dag werd hij een held...

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Piloot in cockpitDe vliegmaatschappij waar hij voor vliegt, vervoert normaliter geen huisdieren, maar hij twijfelde geen moment en nam eens 100 dieren mee aan boord zodat ook zij een veilig plekje hebben!

Bosbranden Canada

Keith vertelt:

"We wilden niet dat mensen zouden besluiten om thuis te blijven, alleen maar omdat ze hun huisdier niet mee konden nemen. Om die reden hebben we deze keer onze eigen regels verbroken en mochten mensen hun huisdieren mee het vliegtuig in nemen. Er waren veel verschillende huisdieren aan boord: honden, katten, konijnen, een egel, een kikker en zelfs een varken. Het was ietwat chaotisch, maar toen we eenmaal in de lucht waren, was alles en iedereen rustig. Ons personeel heeft er uiteraard voor gezorgd, dat met het aantal huisdieren dat we konden vervoeren niet de veiligheid in het geding zou komen. Het grootste aantal huisdieren dat we in de cabine vervoerd hebben, kwam op 36 stuks."

Memorabele honden

Natuurlijk waren er ook een aantal bijzondere gevallen bij! Een grote hond van bijna 90kg, sprong gewoon in de stoel en wilde er niet meer uit komen. Twee andere honden moesten in de wc opgesloten worden, voor de veiligheid van een aantal kleinere huisdieren. Een ander gezin had een roedel van 5 honden die heerlijk bij elkaar ging liggen.

De mensen hoefden niet te betalen voor hun vlucht: geld is wel het laatste waar ze zich nu zorgen om hoeven te maken. De veiligheid van mensen en hun huisdieren is het belangrijkste.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!