De 5 leukste hondvriendelijke stranden van Nederland

Het strand is een ware oase om je hond heerlijk los te laten rennen. Toch zijn niet alle stranden in Nederland even hondvriendelijk. Om je de moeite van het zoeken te besparen, hebben wij vijf stranden voor je op een rijtje gezet, waar jouw beste vriend(in) zich heerlijk kan uitleven!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

1. Bloemendaal

Helaas is één van de bekendste badplaatsen van Nederland, Zandvoort, geen groot voorstander van honden op hun strand. De viervoeters mogen hier alleen aangelijnd na 19:00 op het strand. Onze tip? Zoek het een paar kilometer hogerop. Hier vind je het strand van Bloemendaal, waar honden wél het hele jaar op het hondenstrand los mogen lopen! Heb je genoeg van het zand? Neem dan een kijkje in de duinen, want ook hier mag de hond heerlijk rennen zonder aangelijnd te zijn. Het strandgebied loopt van Parnassia tot aan IJmuiderslag, en komt dat even goed uit, want...

2. IJmuiden

IJmuiderslag, zo heet het hondenstrand in IJmuiden. Denk er wel aan dat je hond niet vrij mag ravotten tussen 1 april en 1 oktober. De rest van de maanden mag je hond wel lekker los op het strand.

3. Zeeland

Zeeland bevat natuurlijk genoeg kilometers aan uitgestrekte stranden, maar op de meeste stranden hiervan geldt dat honden vanaf 15 mei alleen los mogen tussen 19:00 tot 10:00. Uitzonderingen zijn Hoogduin, het Oosterstrand, en het Ritthemse Strand: hier mogen honden wel het hele jaar loslopen.

4. Hoek van Holland

In Hoek van Holland vind je het hondenstrand tussen het verkeersbegeleidingscentrum Rivierkant en de Nieuwe Waterweg. Hier mogen de harige vrienden het hele jaar los rennen. Loop je voorbij deze punten, dan horen honden aangelijnd te worden tussen 09:00 en 19:00, van 1 mei tot 1 oktober.

5. Lauwersoog

Nabij het dorpje Lauwersoog, in de gemeente Groningen, ligt het prachtige natuurgebied van Lauwersmeer. In dit Nationaal Park ligt zelfs een hondenstrandje! Hier mogen honden het hele jaar door loslopen en mogen ze zelfs heerlijk zwemmen in het water. Voor de baas is er tevens de mogelijkheid om te genieten van een drankje in de aanwezige horecagelegenheden. Het is zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen.

Bonus strand: Noordwijk

In Noordwijk ligt de strandtent Take2, waar honden meer dan welkom zijn. Zo welkom zelfs, dat ze een eigen plekje hebben op de menukaart! Je kunt hier een paar heerlijke snacks voor jouw beste vriend(in) bestellen, en ze krijgen meteen een privé bakje met lekker vers water. Jouw hond krijgt hier de kans om zich helemaal te ontspannen voordat de tocht over het strand weer verder gaat. Het toegankelijke hondenstrand is namelijk maar liefst 4km lang! Tussen de Koningin Astrid Boulevard tot aan Katwijk mag je hond zich het hele jaar uitleven zonder aan die vervelende riem vast te zitten!

Dit zijn slechts een handvol stranden om te bezoeken met jouw lieve vriend(in). Weet je nu niet wat u mee zou kunnen nemen naar het strand, om er helemaal een geweldige dag van te maken? Onze verrassingsbox natuurlijk! Een doos vol verrassingen om jullie strandbezoek compleet te maken.

Bestel nu de verrassingsbox voor jouw hond voor uitgelaten strandplezier!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!