De beste keus: Apple AirTag of GPS-tracker voor honden?

Het is de angst van veel hondeneigenaren: jouw trouwe viervoeter kwijtraken. Vorig jaar bracht Apple een nieuwe hulpmiddel uit om verloren spullen gemakkelijk terug te vinden: de Apple AirTag. Sindsdien heeft dit product veel hondeneigenaren aangetrokken, maar is een Apple AirTag voor honden wel de beste keus? Snuffelbox zocht het uit en bekeek de beste keus: Apple airTag of GPS-tracker voor honden?

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Werkzaamheid

Hoe werkt een GPS-tracker?

Een GPS-tracker werkt met behulp van signalen die tussen de GPS-tracker en satellieten worden uitgewisseld. De GPS-trackers werken met een simkaart, zodat je iets of iemand op bijzonder grote afstanden kan terugvinden. Er kan ook een abonnement afgesloten worden bij bepaalde GPS-trackers, zodat je de simkaart niet telkens hoeft op te waarderen. 

Hoe werkt een Apple AirTag?

De Apple AirTag werkt met een Bluetooth-signaal. Dit kan worden opgepakt door andere iOS-apparaten, ofwel door apparaten die zijn ontwikkeld door Apple, in het ‘Zoek mijn …’-netwerk. Deze andere iOS-apparaten sturen de locatie van jouw Apple AirTag naar iCloud. Via de kaart in de ‘Zoek mijn …’-app kun je jouw spullen gemakkelijk en veilig terugvinden. 

Apple AirTag meneer met smartphone in handMet beide opties kun je gebruikmaken van een app.

Kosten

Wat kost een GPS-tracker voor een hond?

Wanneer we kijken naar de échte GPS-trackers, met simkaart, die je moet opwaarderen, óf een  abonnement, heb je, bij de goedkoopste, te maken met een eenmalige uitgave van € 50,-. Deze GPS-trackers kunnen verder behoorlijk in prijs verschillen, want het is ook mogelijk om GPS-trackers van meer dan € 200,- te kopen. Het is verstandig om te kijken naar beoordelingen van anderen en naar de mogelijkheden van de verschillende GPS-trackers. Houd er rekening mee dat er naast de eenmalige kosten, ook abonnementskosten bijkomen of opwaardeerkosten.  

Wat kost een Apple airTag voor een hond? 

De Apple AirTag kun je kopen voor nog geen €40,- euro. Iedereen met een iOS-apparaat kan gebruikmaken van de Apple AirTag, er komen geen kosten voor een abonnement of het opwaarderen van een simkaart bij.  

Afstand

De afstand die de GPS-tracker voor honden of de Apple AirTag voor honden kan bereiken, is waarschijnlijk het belangrijkste criterium voor het aanschaffen van de een of de ander.  

Op welke afstand werkt GPS-tracker voor honden?

Een GPS-tracker voor honden bevat een geheel systeem dat ervoor zorgt dat signalen van jouw GPS-tracker naar satellieten worden verzonden en andersom. Dit zorgt ervoor dat jij jouw trouwe viervoeter met een GPS-tracker grenzeloos kan volgen. Veel GPS-trackers voor honden kunnen gevolgd worden door heel Europa én verder.  

Op welke afstand werkt Apple AirTag voor honden?

Een Apple AirTag voor honden werkt door middel van een bluetoothverbinding. Dit bereik is tussen de 80 en 100 meter. Verlies je jouw hond daarna uit het oog? Niet helemaal. De Apple AirTag kan ook opgevangen worden door andere iOS-apparaten wanneer deze apparaten zich binnen het bereik van de Apple AirTag voor honden bevinden. Dit iOS-apparaat stuurt jouw informatie over jouw trouwe viervoeter. Dit is een handig systeem, maar het maakt je wel afhankelijk van andere, mogelijke, iOS-apparaten. Als zo’n apparaat niet in de buurt is van de Apple AirTag, dan is deze niet zichtbaar. 

Apple AirTagEen Apple Airtag voor honden werkt met een bluetoothverbinding.

Zichtbaarheid

Wellicht wil jij dat meerdere gezinsleden kunnen meekijken met de avonturen van jouw trouwe viervoeter. Wat is de zichtbaarheid van de Apple AirTag en de GPS-tracker voor honden?

Kan iemand anders mijn GPS-tracker voor honden zien?

Het is bij bepaalde GPS-trackers mogelijk dat iemand anders jouw GPS-tracker voor honden kan zien. Echter, dit is enkel het geval op het moment dat jij deze persoon toegang geeft tot de tracker. Er is vaak maar één persoon die de machtiging heeft om aanpassingen te bewerkstelligen binnen het netwerk en het abonnement. 

Kan iemand anders mijn Apple AirTag voor honden zien?

Helaas kan maar één iemand de Apple AirTag koppelen aan de ‘Zoek mijn …’-app. Het is dus niet mogelijk om met meerdere apparaten gefocust te zijn op één Apple AirTag. 

Baas aait hond bij halsEen GPS-tracker of een Apple AirTag voor honden kan aan de halsband van jouw viervoeter bevestigd worden.

Wat is de beste optie voor honden?

Dit brengt ons bij de conclusie voor deze blog. Wat is de beste keuze? De GPS-tracker of de Apple AirTag voor honden?

GPS-tracker voor hond

Een GPS-tracker zal je vrijwel nooit in de steek laten. Jij kunt jouw trouwe viervoeter overal volgen en je hoeft niet bang te zijn dat je hem voor altijd uit het oog hebt verloren. De prijs van een GPS-tracker hoeft lang zo duur niet meer te zijn, daarnaast hoeft er niet altijd een abonnement afgesloten te worden. Het is ook mogelijk om de simkaart op te waarderen. 

Apple AirTag voor honden

De Apple AirTag lijkt een goed alternatief voor de GPS-tracker. De kosten zijn lager dan die van de gemiddelde GPS-tracker voor honden en het product kost na de eenmalige uitgaven geen geld meer. Echter, het product is niet ontworpen voor huisdieren, maar voor spullen, want het is namelijk niet geheel waterdicht. Een Apple AirTag werkt met een bluetoothverbinding én enkel voor iOS-apparaten. Als dit wegvalt, ben je ook jouw trouwe viervoeter uit het oog verloren. 

Apple zelf is in ieder geval duidelijk over het gebruik van de Apple AirTag voor honden. In een interview met Fastcompany benadrukt Kaiann Drance dat de Apple AirTag niet voor huisdieren gebruikt dient te worden en dus ook niet voor honden. 

Waar Apple AirTag of GPS-tracker voor honden kopen?

GPS-tracker voor honden Tractive 

Wij van Snuffelbox raden de GPS-tracker voor honden van het merk Tractive aan. 

Deze GPS-tracker voor honden heeft de volgende voordelen: 

 • Flexibel abonnement van maandelijks tot 5 jaar; 

 • Live-modus met een locatie-update om de 2 à 3 seconden; 

 • Biedt je inzicht in de locatiegeschiedenis van jouw hond; 

 • Virtuele omheining. Je kunt veilige zones instellen, als jouw hond deze verlaat, krijg je een melding; 

 • Waterdicht en schokbestendig;

 • Activiteitenmonitor. Je kunt doelen stellen, de vooruitgang van de activiteiten van jouw hond bijhouden en dit vergelijken met andere honden. 

GPS-tracker voor honden Spottergps

Wij van Snuffelbox raden ook de GPS-tracker voor honden van het merk Spottergps aan.

Deze GPS-tracker voor honden heeft de volgende voordelen: 

 • Werkt op basis van Prepaid. Je kunt de simkaart oneindig opwaarderen, maar je zit nergens aan vast; 

 • Live-modus; 

 • Biedt je inzicht in de locatiegeschiedenis van jouw hond; 

 • Bevat een belfunctie en een SOS-knop; 

 • Waterdicht;

 • Je kunt bepaalde zones instellen, zoals het bos en thuis. 

HondenappMet een GPS-tracker kun je altijd zien waar jouw trouwe viervoeter is op welke afstand dan ook.

Apple AirTag voor honden 

Wil je toch een Apple AirTag aanschaffen voor jouw hond of ben je overtuigd van de werking, maar niet voor je hond, maar voor je spullen? Wij helpen je alvast op weg. 

Klik hier voor de Apple AirTag.

Wil je jouw trouwe viervoeter een traktatie geven? Geef dan de Snuffelbox cadeau. De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!