Een schoon huis met hond: 10 schoonmaaktips

Een schoon huis met hond krijg je niet vanzelf. Je bent ontzettend blij met je trouwe viervoeter en jullie zijn de beste maatjes. Echter, wanneer je wolkjes haar in de woonkamer ziet liggen één dag nadat je hebt gestofzuigd, zou je willen dat je jouw viervoeter zelf kan laten opruimen. Helaas, een hond is niet zo slim dat hij kan poetsen, maar met de tips van Snuffelbox heb jij in een handomdraai een blinkend huis. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Golden retriever thuisEen schoon huis met hond? Wel met de tips van Snuffelbox!

Hoe houd je je huis schoon met een hond?

Jouw huis schoonhouden met een hond lijkt wellicht een hele klus, maar lastig hoeft het niet te zijn. Je houdt je huis graag schoon, maar je hebt geen tijd om elke dag het hele huis van onder tot boven te boenen. Gelukkig zijn er een aantal schoonmaaktips die eenvoudig toe te passen zijn in jouw huis, zodat je iedere dag hoogstens 15 minuutjes hoeft te besteden aan het schoonmaken van jouw hondenhuis. 

Een schoon huis met hond: 10 schoonmaaktips

Snuffelbox geeft je 10 schoonmaaktips om een schoon huis met hond eenvoudiger te maken. 

#1 Hondenpoten schoonmaken

Is het regenachtig weer geweest en komen jij en je hond net terug van een stevige wandeling, dan heeft jouw hond hoogstwaarschijnlijk smerige hondenpoten. Wanneer het buiten slecht weer is, trekken wij onze schoenen bij de deur uit en zetten we deze op de droogloopmat. Een hond kan dit natuurlijk niet doen. Het is daarom verstandig om de pootjes van jouw hond schoon te maken. Hondenpoten schoonmaken doe je heel eenvoudig met een speciale reinigingsborstel voor hondenpoten. Je vult het reservoir met water (en eventueel hondenshampoo) en plaatst de hondenpoot erin. Vervolgens draai je een aantal keer een half rondje met de reinigingsbeker om de hondenpoot. Voilà, de pootjes van jouw hond zijn schoon. Schone hondenpoten houden jouw hond ook langer schoon en zo heb je een schoon huis met hond. Een win-winsituatie! 

Nova scotia duck tolling retrieverEen schone hond is natuurlijk de sleutel tot een schoon huis met hond.

#2 Hondendekens op de bank

Ben jij een hondenouder die het geen probleem vindt dat de hond op de bank zit, dan is jouw hond vast ontzettend blij met jou. Toch twijfel je hoogstwaarschijnlijk iedere week weer of je jouw viervoeter op de bank wil laten wanneer je met pijn en moeite de hondenharen uit jouw stoffen zitting probeert te zuigen. De oplossing is bijzonder eenvoudig; schaf een hondendeken aan voor op de bank. Jouw hond kan op de bank blijven zitten én jij hoeft niet ieder weekend de gehele bank binnenstebuiten te keren. Er zijn verschillende modellen beschikbaar gemaakt van verschillende materialen. Je kunt ervoor kiezen om een heerlijke, zachte hondendeken neer te leggen, maar je kunt er ook voor kiezen om de bank volledig af te dekken met een bankbeschermer tegen hondenharen. Kies je voor een zachte deken, dan is het verstandig om deze iedere week in de was te gooien. Koop daarom altijd een paar dekens, zodat je kunt afwisselen. 

#3 Kruimeldief 

Steeds meer mensen hebben een draadloze stofzuiger in huis, waardoor het een stuk eenvoudiger wordt om deze in een kleine kruimeldief te veranderen. Wanneer je in het bezit bent van een stofzuiger met een snoer kun je heel eenvoudig een kruimeldief aanschaffen voor erbij. Zie jij een paar plukken haar in de woonkamer liggen, dan kun je de kruimeldief er even bijpakken en dan is dat klusje binnen drie minuten gepiept. Houd je dit klusje dagelijks bij, dan zul je merken dat je weinig last hebt van de haren van jouw viervoeter en dat jouw huis er eigenlijk altijd keurig uitziet. Dwarrelende haren ogen namelijk ook vrij onopgeruimd en dat geeft mij in ieder geval altijd een onrustig gevoel. 

WestieEen kruimeldief zuigt plukken haar op zonder dat je de stofzuiger uit de kast hoeft te trekken.

#4 Kleefrollers  

De kans is klein dat je deze handige rollers als hondeneigenaar nog niet kent. Je gebruikt ze hoogstwaarschijnlijk voornamelijk om jouw kleding haarvrij te maken, maar je kunt ze ook goed gebruiken om ander textiel in huis even af te rollen. Hebben jullie stoelen van stof of hebben jullie kussentjes op de bank, dan kun je deze gemakkelijk even met een kleefroller te lijf gaan. Zo hoef je jouw kussens en ander textiel niet iedere week in de was te gooien voor een schoon huis met hond. 

#5 Frisse wind 

We begrijpen dat je de ramen en deuren in het najaar liever dichthoudt, maar het is belangrijk dat de ruimtes in huis worden voorzien van frisse lucht, zeker met een hond in huis is het belangrijk dat de luchtroosters worden opengezet of dat de kiepramen op een kiertje worden gezet. Dit zorgt ervoor dat de lucht blijft circuleren en dat eigenaardige luchtjes via het open raam of via het luchtrooster uit het raam verdwijnen. 

Australische herderFrisse lucht in huis in goed voor de gezondheid en het waait ongewenste luchtjes het raam uit.

#6 Borstelen en kammen  

Kam jouw hond regelmatig, maar niet te vaak. Dit klinkt tegenstrijdig. Het is belangrijk dat jouw hond af en toe wordt gekamd, zodat, voornamelijk bij langharige honden, klitten en knopen geen kans zien om in de vacht te komen. Echter, jouw hond moet ook niet overmatig worden gekamd, omdat anders de vacht juist beschadigt en jouw hond alleen maar meer zal verharen. Ben je met jouw hond naar het strand geweest en heeft hij lekker liggen rollen, dan kun je jouw hond, voordat jullie naar binnen gaan, borstelen met een zachte borstel. Vuil, losse haren en zand neem je op deze manier niet mee naar binnen en zo ben je verzekerd van een schoon huis met hond. 

#7 Lekkere geurtjes

Toegegeven, luchtverfrissers, geurkaarsen of geurstokjes maken je huis niet schoon, ze maskeren alleen ongewenste luchtjes in huis. Echter, deze lekkere geurtjes kunnen jou wel een beter gevoel geven over hoe schoon jouw huis is. Heb je jouw huis op orde, maar heb je het idee dat bezoek wellicht nog last zou kunnen hebben van de luchtjes die jouw hond afgeeft én vind je dat vervelend, dan kun je ervoor kiezen om een lekker geurkaarsje aan te steken of geurstokjes neer te zetten. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat deze producten op een veilige afstand van jouw hond staan, want we willen per slot van rekening niet dat hij zich brandt of ziek wordt. 

#8 Speelgoed

Wanneer je een schoon huis met hond wilt, is het niet alleen verstandig om jouw hond schoon en fris te houden en de ruimtes in huis, maar ook het speelgoed van jouw hond. Jouw hond speelt met zijn knuffels en kauwspeelgoed en hier komt vaak behoorlijk wat kwijl bij kijken. Dit is natuurlijk niet erg, want jouw hond moet lekker kunnen spelen en ravotten met zijn knuffels en andere speelgoed, maar het is belangrijk om dit speelgoed zo nu en dan te wassen in de wasmachine of vaatwasser. De knuffels kunnen vaak in de wasmachine gewassen worden, maar het is belangrijk om het etiket hiervoor te bekijken. Rubber speelgoed kan daarentegen vaak eenvoudig in de vaatwasser worden gereinigd. 

LabradorAf en toe speelgoed in de was, zorgt ervoor dat bacteriën zich niet in huis kunnen verspreiden.

#9 Allesreiniger spray

Iedere keer een sopje moeten maken als jouw hond gekwijld heeft tijdens het verorberen van een lekkere kauwsnack, dat is niet nodig. Je kunt eenvoudige een allesreiniger spray aanschaffen, zodat je alleen hoeft te sprayen en een doekje over de plek hoeft te halen. Zo gebruik je niet alleen de juiste hoeveelheid schoonmaakmiddel, maar hoef je ook niet steeds jouw hele poetsroutine uit te voeren. Direct vuile plekken verwijderen is niet alleen fris en schoon, maar het geeft je ook de kans om eens per twee à vier weken te hoeven dweilen. 

#10 Raamfolie 

Zit jouw lieve viervoeter steeds met zijn snuit tegen het raam en vind je de vegen en kwijlstrepen storend, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om ieder weekend jouw ramen van binnen te lappen, maar er is ook een optie die ervoor zorgt dat dat niet hoeft. Je kunt de onderkant van jouw ramen bekleden met raamfolie, zodat jouw hond niet meer met zijn neus tegen de ruiten kan drukken. Het voorkomt niet alleen dat jouw hond vegen maakt op jouw raam, maar het geeft je ook een stukje extra privacy. 

Uiteraard is het voor iedere hondeneigenaar een kwestie van loslaten. Je hebt nu eenmaal een hond in huis, dus je zult hier en daar een streep kwijl op de vloer tegenkomen en helemaal haarvrij zal de bank niet worden. Houd er rekening mee dat jouw huis hygiënisch moet zijn, zodat er geleefd kan worden, maar een hondenluchtje hier en een stofwolkje daar is absoluut niet het einde van de wereld. 

MopshondDeze lieve hond moet even wachten op zijn Snuffelbox tot het huis helemaal is opgeruimd!

Abonneer je op de Snuffelbox!

Wil je jouw hond verwennen of wil je hem iets geven waar hij zichzelf mee kan vermaken terwijl jij schoonmaakt? Met de Snuffelbox verwen jij jouw hond pas écht. Je kunt ervoor kiezen om eenmalig een box te bestellen om jouw viervoeter te verblijden, maar je kunt ook voor langere tijd een abonnement nemen bij Snuffelbox, zodat er maandelijks een box met leuke en lekkere hondenproducten wordt bezorgd. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!