Flo de ganzenhoeder!

Als je een wandeling in het park maakt bij Lake Minnehaha (Florida, US) dan kun je maar beter opletten waar je loopt! Lees waarom...

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Border Collie

Bewaker van Lake Minehaha

Flo is een 21 jarige Border Collie en is de bewaker van Lake Minehaha. Wat haar functie precies is vertellen we je graag. Flo moet namelijk ganzen weghouden van het park zodat ze hun behoefte niet in het park doen. Flo duikt dan onverwachts in het water en de ganzen vluchten dan zo snel als ze kunnen weg uit het park!  

Flo is voor $ 6.000 gekocht door de stad om de ganzen weg te jagen uit het park. Flo is getraind in het Hudson Valley Wold Goose Chasers in Nyack, New York. Jason Sanchez is de directeur van het park, hij vertelt:

Flo doet eigenlijk het gedrag van een vos na, ze duikt het water in met een plons dat maakt de ganzen bang zodat ze nooit meer terugkomen in het park.

Brandon Peterson, de toezichthouder van het park:

Flo is een erg slim hondje dat haar oerinstinct gebruikt. Flo is echt een geweldige hond.

Flo niet alleen Peterson’s collega maar ook een deel van zijn familie. Flo woont namelijk bij Peterson samen met zijn andere 3-jarige hond.

Peterson zegt dat Flo enorm veel beweging nodig heeft, zoals echte Border Collies dat nodig hebben. De stad wil graag een aanlijngebod in het park voor alle honden, zodat Flo gewoon haar werk kan blijven doen zonder dat zij door andere soortgenoten gestoord wordt. Flo is een echte werknemer van het park!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!