PAWR, de plantaardige hondenvoeding Nederland!

Plantaardige voeding wordt steeds populairder, het is goed voor onze gezondheid, onze planeet en we besparen er tal dierenlevens mee. Met al deze voordelen is plantaardig eten niet meer weg te denken. Zo zien we ook steeds meer plantaardige hondenvoeding opduiken, maar is dit wel goed voor onze viervoeter?

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Plantaardig voedsel Bron: PAWR.

Plantaardige hondenvoeding

Wij gingen hiervoor in gesprek met voedingsdeskundige Fia Luijerink en dierenarts Erik Luijerink, samen zijn ze het plantaardige hondenvoeding merk PAWR gestart. Ze hebben al 15 jaar ervaring met plantaardige hondenvoeding en zetten nu een nieuw soort hondenvoeding, rijkelijk gevuld met boordevol superfoods, van Nederlandse bodem op de markt. Met hun duurzame voeding willen ze de impact van onze viervoeters verkleinen.

Kan een hond 100% plantaardig eten?

Ja, dat kan zeker. Meerdere wetenschappelijke onderzoeken, Europese richtlijnen en experts bevestigen dat complete plantaardige voeding alles bevat wat je hond nodig heeft. In de afgelopen 15.000 jaar heeft de hond zich gedomesticeerd tot een alleseter. Door deze evolutie is het spijsverteringsstelsel zo aangepast dat honden alle voedingstoffen kunnen halen uit plantaardige voeding. In plantaardige bronnen zitten namelijk ook de eiwitten, vitaminen, vetten en mineralen die je hond nodig heeft. Met een juiste samenstelling van plantaardige ingrediënten zijn vlees , vis en andere dierlijke ingrediënten dus geheel overbodig.

PAWR

PAWR is het eerste complete plantaardige hondenvoedingsbedrijf van Nederland. Ze maken de hondenvoeding van de toekomst - duurzaam, plantaardig en boordevol superfoods. Toen oprichters dochter Fia en vader Erik erachter kwamen hoe groot de impact van onze viervoeters is waren ze in shock. Als voedingsdeskundige en dierenarts hebben ze daarom PAWR gecreëerd. PAWR’s missie is kraakhelder: de impact van onze viervoeters verkleinen. Dit doen ze door hun 15 jaar ervaring met plantaardige voeding te vertalen in gezonde plantaardige hondenvoedingen die 100% compleet zijn én de wereld om ons heen een stukje mooier maken! De voeding bevat alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft, wordt geproduceerd in Nederland met ingrediënten uit Nederland en is verpakt in een 100% recyclebare verpakking. Zo kies je niet alleen voor een gezond dieet voor je hond, maar draag je ook je pootje bij.

De smaken van PAWR: GOLDEN GLOW, BEET BOOSTER, GREEN GLORY.

Voordelen plantaardige voeding

1. Minder belastend voor onze planeet

Dat plantaardige voeding beter is voor ons milieu wist je waarschijnlijk al, maar wat je wellicht nog niet weet is dat onze huisdieren verantwoordelijk zijn voor 20% van de vlees- en visconsumptie. We hoeven je niet uit te leggen wat voor impact dit heeft. Met plantaardige voeding kan ook je viervoeter een dagje zonder vlees kunnen eten of 100% plantaardig. PAWR zorgt dat niet alleen hun voeding duurzaam is, ook de verpakking is 100% recyclebaar, het wordt gemaakt in Nederland en ze gebruiken lokale ingrediënten.

2. Bespaart veel dierenlevens

Met plantaardige voeding worden tal dierenlevens bespaard. Zo kan één middelgrote hond gemiddeld al 500 kippen besparen door te switchen van dierlijk naar plantaardig. Een diervriendelijke voeding voor ieder dier dus!

3. Gezonde levensstijl

Steeds meer mensen kiezen bewust om vlees en vis te laten staan voor hun gezondheid. Zo is bij mensen gebleken dat er een verband is tussen vlees en ernstige ziektes als kanker én bevat vis meer toxines dan ooit tevoren. Deze voedingsbronnen kunnen makkelijk vervangen worden door plantaardige bronnen die lichter verteerbaar zijn en veel vezels bevatten, super gezond dus!

4. Van nature hypoallergeen

De meest voorkomende voedselallergieën bij honden is voor eiwit in kip of rund en veroorzaken veel ongemakken als jeuk, diarree en/of huidproblemen. Om deze ongemakken te voorkomen adviseren we om over te stappen naar een hypoallergeen dieet. Plantaardige eiwitten zijn van nature hypoallergeen en zijn daarom perfect geschikt voor super gevoelige honden. PAWR heeft de voeding ook glutenvrij gemaakt om ook de allergische reactie tegen gluten uit te sluiten.

Kortom: complete plantaardige hondenvoeding zoals die van PAWR hebben voordelen voor zowel de gezondheid van je hond als voor de wereld om ons heen. Het is duurzaam, gezond en diervriendelijk. Kies daarom ook voor je hond eens een dagje zonder vlees en zet samen een groene pootafdruk. De producten van PAWR zijn te koop bij meer dan 70 winkels in Nederland en België waaronder Pets Place en op hun eigen webshop www.pawr.nl. Heb je nog een vraag over PAWR? Neem contact op via mail of sociale media: pawr.nl.

Plantaardig voedsel is goed voor alle dieren. Bron: PAWR.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!