🪥🦷️ Gebitsreiniging hond - Leer gebit hond verzorgen

Heeft je hond problemen met zijn gebit? Lees onze blogpost om te ontdekken waarom goede gebitsverzorging zo belangrijk is voor honden en hoe je ze kunt helpen om van hun favoriete snacks te blijven genieten.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Wat helpt tegen tandsteen bij honden?

Gebitsverzorging is niet alleen essentieel voor mensen, ook honden hebben regelmatige verzorging van hun gebit en tandvlees nodig, zodat ze krachtig kunnen blijven bijten als ze ouder worden. Als het niet behandeld wordt, kan tandsteen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen bij honden en katten. Dus hoe eerder tandsteen voorkomen en behandeld wordt, hoe beter! We geven je een paar goede tips over hoe je het gebit van je hond het beste kunt verzorgen.

Poets het gebit van je hondPoets het gebit van je hondReguliere gebitsverzorging voor honden beschermt het gebit.

Waarom is tandsteen gevaarlijk voor honden?

Tandsteen ontstaat niet van de ene dag op de andere, het is een proces dat langzaam maar zeker een echt probleem kan worden. Tandplak vormt zich op het gebit van de hond kort na het eten. Deze plak vermengt zich met het speeksel van de hond en door het zout dat in het speeksel zit, hoopt het zich geleidelijk op en verhardt dan geleidelijk. Zo ontwikkelt zich tandsteen en dit is vaak het begin van verdere onaangename en pijnlijke gebitsproblemen en tandvleesontsteking. Niet alleen zijn de dierenartskosten voor de behandeling erg hoog, maar ze gaan ook gepaard met pijn en andere mogelijke ziektes waaraan de hond lijdt.

Daarom moet men vroeg beginnen om dit gebitsprobleem te bestrijden.

Niet alleen het gebit van de hond heeft te lijden van tandsteen. Als tandsteen zich langs de tandvleesrand vormt, ontstaat er een spleet tussen het tandvlees en de tand. Hierdoor komen de gevoelige wortels van de tanden bloot te liggen omdat ze niet langer bedekt zijn door beschermend glazuur. Dit maakt ze erg gevoelig en de hond lijdt voortdurend pijn.

Bedenk daarom: de zichtbare tandsteen op de tanden is slechts een deel dat voor ons zichtbaar is. Het is daarom des te belangrijker te weten hoe je tandsteen kunt voorkomen, om je hond deze pijn te besparen.

Hoe bestrijd je tandsteen bij honden?

Het goede nieuws is dat hoe eerder je begint met de verzorging van het gebit van je hond, hoe minder hij last zal hebben van gebitsproblemen. Er zijn een aantal producten op de markt die tandsteen op de lange termijn kunnen helpen bestrijden en je hond lijden kunnen besparen.

Hoe vaak moet je de tanden van je hond poetsen?

Het is het beste om de tanden van je hond zo vaak mogelijk te poetsen. Plaque verandert al na drie tot vijf dagen in vast tandsteen. Daarom is het het beste om het gebit van je hond elke dag schoon te maken.

Misschien kun je een ritueel maken van de dagelijkse tandverzorging en het combineren met een lekkere traktatie, zoals een knuffel achteraf.

Gebit zwarte hond controleren wangen omhoogHoud het gebit van je hond omhoog en controleer het.

Welke producten helpen bij de gebitsverzorging van de hond?

Er zijn al een paar producten op de hondenverzorgingsmarkt die helpen de gebitsverzorging snel en effectief te maken.

Elektrische tandenborstel voor honden

Dankzij moderne ultrasone technologie wordt ongewenste tandsteen gemakkelijk verwijderd. Het reinigt ook zachtjes het tandvlees van je hond zonder het gedoe van schrobben.

Tandenborstel

De aangenaam zachte borstelharen reinigen de tanden en masseren tegelijk het tandvlees van je hond. Voor veel honden maakt dit het poetsen van hun tanden comfortabeler dan het gebruik van een gewone tandenborstel. Merk echter op dat de tandenborstels de interdentale ruimten niet zo goed reinigen.

Hondentandenborstels in een pak van vier

Deze tandenborstels voor honden kunnen meerdere malen gebruikt worden en de zachte siliconen zorgen voor een goed reinigend effect. De tanden worden van tandplak bevrijd, de interdentale ruimten worden gereinigd en tegelijk wordt het tandvlees gemasseerd en verstevigd.

Tandspray voor hondentanden

Als je de tanden zo goed mogelijk wilt reinigen, raden we ook aan een tandspray te gebruiken. Dit voorkomt ook een slechte adem.

Helpen botten bij de gebitsverzorging van de hond?

Natuurlijk kun je je hond betrekken bij regelmatige gebitsverzorging. Echte, rauwe botten (bijvoorbeeld rundvlees) zijn een geweldige manier om de opeenhoping van tandplak op de tanden van je hond weg te schrapen. Dit houdt je hond bezig met het schoonmaken van zijn tanden, want honden houden er van nature van om aan dingen te knagen en hun natuurlijke kauwinstincten te bevredigen. Dit verbetert ook zijn mondgezondheid.

Puppy's gebruiken knagen om hun pijn bij het doorkomen van de tandjes te verlichten, volwassen honden worden mentaal gestimuleerd door kauwen en houden van dit soort activiteit. Dit is dus een natuurlijke manier om het gebit van de hond te ontdoen van ongewenst tandplak.

Hondenkluiven houten kauwbotten voor gebitsreiniging hondKoffiehout kluiven zijn ideaal om het gebit te reinigen. En het is nog leuk ook.

Welke producten helpen honden hun gebit te reinigen?

De volgende producten zijn ook goed om het gebit van je hond te reinigen:

Herten gewei

100% natuurlijk en een echte insider tip om het gebit van je hond gezond te houden. Schrapen reinigt tandplak van de tanden en bovendien zijn hertengeweien zeer rijk aan eiwitten en mineralen zoals ijzer en calcium. Omdat ze ook vetarm zijn, is dit een prima aanvulling op het dieet van een hond.

Koffie Hout Kauwbotten

Deze natuurlijke "tandenborstel" helpt om ongewenst vuil van de tanden te verwijderen. Enerzijds is het kauwbot van koffiehout gemaakt van een hernieuwbare grondstof zonder chemicaliën of kunstmatige toevoegingen, en anderzijds versterkt het de kauwspieren van je hond.

Koffie hout hond gebit 100% natuurlijk en gemaakt van een hernieuwbare grondstof: kauwbotten gemaakt van koffiehout.

Kauwstaafjes

Deze kauwsticks zijn speciaal ontwikkeld voor het reinigen van het gebit van honden en bestaan uit een natuurlijk antibacterieel peptide complex dat actief de verspreiding van tandplakbacteriën tegengaat. Deze hondensnacks moeten deel uitmaken van het normale dieet van je hond.

Hondenspeelgoed

Het LABONI hondenspeeltje is als een tandenborstel om mee te spelen. De zachte vezels werken als tandzijde en reinigen automatisch het gebit van je hond als hij knabbelt en zijn tanden in het speeltje graaft. Laat je hond alleen niet alles hebben met dit hondenspeeltje, want je moet oppassen dat hij niet te veel vezels inslikt. Dit kan maagproblemen veroorzaken.

LABONI speelgoed is er in veel verschillende vormen en kleuren. Welk speeltje zou je hond leuk vinden?

Kaasstengel van Churpi

Deze hondenkaas is een absolute hit voor veel honden! De stokjes uit Churpi zijn gemaakt van yakmelk, zodat ze bijzonder vetarm en licht verteerbaar zijn. De kaasstengels zijn zachtjes aan de lucht gedroogd en de darmen van je hond worden ook positief beïnvloed door de melkzuurbacteriën die ze bevatten.

Een kleine tip: doe de laatste kaasstengels in de magnetron voor een heerlijk knapperige crunch.

Moeten honden naar de tandarts?

Regelmatige gebitsverzorging thuis is een goed begin om de gebitsgezondheid van je geliefde viervoeter te ondersteunen. Je dierenarts moet echter ook regelmatig naar het gebit en tandvlees van je hond kijken. We raden een jaarlijkse professionele gebitsreiniging bij de dierenarts aan. Zo worden gebitsproblemen vroeg ontdekt en kunnen ze behandeld worden voor zich ernstige gebitsproblemen ontwikkelen.

Als je merkt dat je hond problemen heeft met zijn gebit of dat zijn tandvlees er ongezond uitziet, raadpleeg dan zo snel mogelijk je dierenarts. Bij twijfel is het beter een keer te vaak te controleren dan te weinig. Je hond zal je zeker dankbaar zijn.

Hond gebitsreinigingEen hond bij de tandarts. De tanden worden op een ontspannen manier gepoetst.

Zoals je ziet is goede gebitsverzorging voor honden niet alleen een cosmetische kwestie, maar dient het ook de gezondheid van je viervoeter.

Daarom stoppen we regelmatig in de Snuffeldoos geteste tandverzorgingsproducten die goed zijn voor het reinigen van de tanden. Zo vindt je hond in de geschenkverpakking altijd een smakelijke traktatie die tegelijk zijn gebit reinigt.

🎁 Ontdek nu de Snuffelbox met allerlei lekkere snacks, hondenspeeltjes en gebitsverzorgingsproducten! 🎁

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!