Gezonde hondensnacks? 7 belangrijke weetjes

Op zijn tijd wil je jouw hond verwennen of belonen met iets lekkers, maar dan wel met gezonde hondensnacks. In dierenwinkels en supermarkten zijn er veel soorten hondensnacks te vinden, waarbij er een groot verschil is in smaak, kwaliteit, ingrediënten en meer. De keuze is dan ook enorm groot. Hoe weet je wat een gezonde hondensnack is? Snuffelbox legt het uit en geeft je tips waar op te letten bij het kopen van gezonde hondensnoepjes.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Gezonde hondensnacks? 7 belangrijke weetjes over gezonde snacks voor de hond

Baasje geeft hondensnack aan haar hondDat je jouw hond gezond probeert te houden, betekent niet dat je moet ophouden met ze traktaties te geven. Het betekent echter wel dat je moet opletten over wat voor hondensnacks je geeft en hoe vaak. 7 belangrijke weetjes over gezonde hondensnacks:

  1. Als je toch een hondensnoepje wilt geven, zorg er dan voor dat ze niet veel vet, zout of suiker bevatten.

  2. Als je hondensnacks geeft, zorg er dan voor dat je ze meerekent in de totale dagelijkse calorie-inname van je hond om de voeding in evenwicht te houden.

  3. Zorg er altijd voor dat gezonde hondensnacks op maat zijn voor je hond. Een grote hond kan zich namelijk sneller verslikken in te kleine gezonde hondensnacks. En andersom geldt dat een te groot hondensnoepje kan blijven steken in de keel van een kleine hond. 

  4. Probeer de snacks van je hond in een voedselpuzzel te stoppen. Deze speeltjes onthullen langzaam en spelende wijs de gezonde hondensnack. Ook is het een geweldige vorm van mentale stimulatie. 

  5. Gezonde hondensnacks bevatten natuurlijke ingrediënten die ten goede komen van de gezondheid van je hond. Bekijk daarom altijd de ingrediënten lijst voordat je zomaar een aantal hondensnacks in je winkelwagentje stopt. 

  6. Voor honden die een voedselallergie hebben, bestaan er net zoals voeding, ook hypoallergene hondensnacks. De meeste honden zijn allergisch voor eiwitten (vlees of zuivel) en tarwe. Koop gezonde hondensnacks die deze ingrediënten niet bevatten. 

  7. Vermijd vleesbijproducten, ook wel bekend als slachtafval, omdat deze een lagere verteerbaarheid hebben dan vlees van hoge kwaliteit.

Gezonde hondensnoepjes

Baas geeft hondensnack aan hondWat zijn gezonde hondensnoepjes precies? Gezonde hondensnoepjes zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waarbij kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen niet thuishoren. Snuffelbox is van mening dat deze voedingsstoffen een negatieve invloed hebben op de hondensnack. Voor je hond maakt het echt niet uit welke kleur het beloningssnoepje heeft. Gezonde hondensnoepjes moeten gewoonweg lekker smaken. Lees altijd goed de verpakking en let erop dat er geen kunstmatige stoffen zijn toegevoegd. Daardoor weet je zeker dat je te maken hebt met natuurlijke en gezonde hondensnoepjes.

Caloriearme snacks voor honden

Wanneer je jouw hond in goede conditie wilt houden, is het belangrijk om op zijn gewicht te letten. Heeft jouw viervoeter aanleg voor overgewicht? Koop dan caloriearme snacks voor honden. Bij een hond die op een afvaldieet zit, is het belangrijk om niet al te veel snacks te geven. Net als bij mensen vliegen de kilo’s eraan. Geef daarom een hond met overgewicht vetarme snacks, zodat je jouw viervoeter toch op zijn tijd kan verwennen.

Verantwoorde tussendoortjes hond

Verjaardagsbox vol met lekkere hondensnacksOntvang allerlei gezonde hondensnacks via de Verjaardagsbox.

Honden vinden een tussendoortje natuurlijk altijd lekker. Je kunt ze heerlijk verwennen met een beloningssnoepje of als tussendoortje. Je kan daarvoor beloningssnoepjes, gedroogde kauwsnacks of hondenkoekjes geven. Gedroogde kauwsnacks zijn misschien wel het meest leuke en verantwoorde tussendoortje voor je hond. Ze zijn er namelijk ook even zoet mee. Ben je jouw pup aan het trainen? Kies dan voor gezonde beloningssnoepjes puppy. Deze zijn wat kleiner, waardoor je niet over het maximale aantal calorieën per dag gaat.

Wat zijn gezonde hondenkoekjes?

Hondensnacks van het merk Denzel'sDenzel's hondenkoekjes zijn zeer gezond en zitten vaak in onze honden cadeaubox!

Gezonde hondenkoekjes bevatten enkel en alleen natuurlijke ingrediënten. Daarom bevatten gezonde hondenkoekjes ook geen smaak-, geur- of kunstmatige stoffen. Let bij de aankoop van hondensnacks erop dat deze ook goed zijn voor jouw viervoeter. Heeft je hond last van een voedselallergie, voedselintolerantie of heeft hij gevoelig maagdarmstelsel? Let er dan op dat de gezonde hondenkoekjes geen ingrediënten bevatten waar jouw viervoeter negatief op reageert. Controleer daarom altijd de samenstelling van de snack, en sluit vervolgens uit dat deze geen ingrediënten bevatten waar jouw hond niet tegen kan.

Bijvoorbeeld op de verpakking van een hondensnack staat ‘graanvrije hondensnacks met kip voor senior hond’. Wanneer op de verpakking niet vermeld staat dat de hondenkoekjes hypoallergeen zijn, is de kans groot dat de snack naast kip ook andere eiwitbronnen bevatten, bijvoorbeeld lam. Geef jij jouw metgezel deze gezonde hondensnack, maar hij is allergisch voor lam eiwitten, dan reageert jouw hond niet goed op deze traktatie.

Hoe vaak mag je een hond een snack geven?

Je wilt je hond zo nu en dan wat lekkers geven, maar let op de hoeveelheid die je heeft. Hondensnacks mogen slechts 10% deel uitmaken van de dagelijkse dieetvoeding. Zeker wanneer jouw hond op en afslankdieet zit, is het belangrijk om op de hoeveelheid snacks te letten. 

Met al deze informatie in je achterhoofd, kan je jouw hond te allen tijde een verantwoorde snack geven. Bij het samenstellen van onze Snuffelboxen (cadeau voor honden), houden wij ook rekening met al deze gezonde weetjes over hondensnacks.


Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!