Gezonde voeding voor je puppy: de verschillende soorten en een voedingsschema

Natuurlijk wil jij het beste voor je puppy en voeding is heel belangrijk. Zorg er dan ook voor dat deze in balans is en dat je voor gezond voedsel kiest. Welke soorten voeding zijn er eigenlijk? Hoe vaak geef je je pup te eten per dag? En hoe weet je of het voedzaam is? Lees snel verder om meer te weten te komen over de juiste voeding voor je pup.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Puppy voer

De verschillende soorten puppyvoeding

In principe zijn er vier soorten voeding voor je puppy waarmee hij in ieder geval de minimaal noodzakelijke voedingsstoffen binnen krijgt. Je komt dan de volgende soorten voeding tegen:

Brokken

Deze zijn geperst of geëxtrudeerd. In de brokken kunnen diverse soorten vlees of vleesafval zitten. Vaak worden granen als vulstof gebruikt. Sommige honden zijn allergisch voor granen of kunnen daar op de lange duur problemen mee krijgen, omdat het niet door hun spijsvertering kan worden verwerkt.

Blikvoer

Blikvoer alleen is nooit aan te raden, omdat het slecht is voor de tanden. Puppy’s vinden het vaak wel lekker als aanvulling op de brokken. Je kunt het bijvoorbeeld nemen om je puppy zo nu en dan goed te verwennen.

Vers vlees KVV

Dit is een mix van vlees, botten en vulmiddel. Er zijn verschillende varianten en smaken voor je puppy. Omdat het vlees vers is, moet het diepgevroren worden bewaard.

BARF

BARF staat voor voeding die zo dicht mogelijk komt bij hetgeen een wilde hond in de natuur binnen krijgt. Het bestaat uit vlees, botten organen en groente. Dit voedsel kun je aan de hand van recepten zelf samenstellen dan wel in kant-en-klare vorm kopen. Ook in dit geval is bewaren in de diepvries noodzakelijk.

Een voedingsschema voor je pup

Voor een hond zijn er bepaalde hoeveelheden voedsel per dag vastgesteld. Het is slim om dat over een aantal voedingen per dag te verdelen. Anders kan het gebeuren dat je pup alles in één keer opeet. Natuurlijk kun je de smekende ogen van je puppy niet weerstaan als die weer honger krijgt en dan is de kans groot dat je hond te veel voeding binnenkrijgt. Kies vaste momenten om je puppy te voeren. Huisdieren zijn erg gehecht aan patronen. Er zijn verschillende standaard schema's, maar je kunt natuurlijk ook zelf een schema maken, zodat je jouw pup voert voor je naar je werk gaat en wanneer je weer terugkomt, bijvoorbeeld.

Puppyvoeding: gezond en voedzaam?

Gezonde voeding voor je pup is belangrijk. Veel merken gebruiken granen of andere ingrediënten als opvulmiddel. Dat zorgt er weliswaar voor dat je pup voor een tijdje verzadigd is, maar het is zeker niet aan te raden voor de lange termijn. Kijk daarom altijd goed naar wat voor voeding je voor je puppy koopt. De ingrediënten staan altijd vermeld en aan de hand daarvan kun je beoordelen of de puppyvoeding gezond en voedzaam is. Hoe gezonder de voeding, hoe fitter jouw puppy zich zal voelen. Kies daarom altijd bewust!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!