Goed hondenvoer zonder granen

Een gezonde en evenwichtige voeding is voor honden net zo belangrijk als voor mensen. In tegenstelling tot ons kunnen veel honden geen granen in hun voeding verdragen. Goed hondenvoer zonder granen is dus nodig. In deze blogbijdrage leert je waarom dit zo is en hoe je jouw hond een soorteigen en evenwichtig dieet kunt geven zonder koolhydraten volledig te vermijden.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Waarom zouden honden graanvrij moeten eten?

Veel deskundigen adviseren dat honden een volledig graanvrij dieet moeten krijgen. Het is echter ook bekend dat honden koolhydraten kunnen opnemen als deze afkomstig zijn van bijvoorbeeld aardappelen, en niet van granen. Er zijn veel meningen over het onderwerp graanvrije hondenvoeding, wij willen je graag een dieper inzicht geven in dit belangrijke onderwerp van soorteigen hondenvoeding.

"Excuseer, bevat deze maaltijd granen?"

Ingrediënten waar graan inzit

Zodat je weet waar je op moet letten als je de volgende keer boodschappen doet voor jouw hond - graanvrij hondenvoer bevat niet de volgende ingrediënten:

 • Rijst

 • Haver

 • Maïs

 • Tarwe

 • Gerst

 • Gierst

 • Spelt

 • Rogge

Vaak worden koolhydraten in een andere vorm toegevoegd, die de hond beter kan metaboliseren en die over het algemeen veilig zijn. Deze voedingsmiddelen kunnen worden opgenomen in graanvrije hondenvoeding:

 • Aardappelen

 • Zoete aardappelen

 • Erwten

 • Amarant

 • Tapioca

Wat zijn de voordelen van graanvrije hondenvoeding?

De laatste jaren is de keuze aan graanvrije hondenvoeding sterk toegenomen. Dit is ook een goede zaak. Te veel koolhydraten in het voer is vaak slecht voor de spijsvertering van de hond.

Graanvrij hondenvoer daarentegen wordt over het algemeen beschouwd als zeer licht verteerbaar. Bovendien moet het vleesaandeel in het hondenvoer zo hoog mogelijk zijn. Op die manier smaakt het beter voor jouw hond en neemt de hond tegelijkertijd meer vocht op. Veel honden drinken niet genoeg water. Dit is belangrijk, bijvoorbeeld om de nierfunctie actief te houden.

Als je jouw hond graanvrij hondenvoer geeft, zal hij zeker langzamer eten, wat goed is voor de spijsvertering.

Zelfs als conventionele voeding met granen goedkoper is, moet je een graanvrije optie overwegen.

Net als voor mensen is een evenwichtige en gevarieerde voeding belangrijk voor honden. Het voedsel moet goed smaken en rijk zijn aan essentiële mineralen, eiwitten en vitaminen.

Graan wordt vaak gebruikt als goedkoop vulmiddel in dierenvoeding.

Als jouw hond een allergie of glutenintolerantie heeft, voer hem dan geen tarwe, spelt, rogge en gerst. Veel honden verdragen rijst, maïs of gierst beter dan de hierboven vermelde ingrediënten.

Graanvrij hondenvoerGraanvrije voeding voor honden omvat natvoer, vochtig voer en ook graanvrije traktaties.

Wat zijn de verschillende soorten graanvrije hondenvoeding?

Er zijn verschillende soorten graanvrije voeding voor honden. Er zijn speciale aanbiedingen voor oudere honden, voor kleine en grote rassen en ook voor puppy's. Op het internet en in goed gesorteerde gespecialiseerde hondenwinkels vindt je ook graanvrije voeding voor verschillende voedselintoleranties. Er is graanvrij natvoer, graanvrij droogvoer en ook graanvrije hondensnacks.

Hoogwaardige graanvrije hondenvoeding heeft een zeer hoog vleesgehalte en bevat uitsluitend mono-eiwitbronnen. Dit betekent dat er slechts één dierlijke eiwitbron in het voedsel zit. Dit is een teken van goede kwaliteit voedsel en is ook makkelijker te verteren.

👍 Onze aanbeveling: Topkwaliteit graanvrij hondenvoer van Riverwood!

Riverwood is groot voorstander van goed hondenvoer zonder granen. Granen zoals mais, tarwe en rogge zijn namelijk vaak de veroorzakers van allergische reactie bij honden. Symptomen als braken, jeuk en dunne ontlasting is vaak het gevolg. Het is ook eigenlijk heel logisch, want honden zijn van nature vleeseters en niet gebouwd om granen af te breken. Hun oplossing is simpel. Graanvrij hondenvoer dat rijk is aan vlees en vis van ‘vrije uitloop’ dieren!

Riverwood hondenvoerTopmerk Riverwood met Mono Proteïne blikken.

Wist je dat je de brokken van jouw hond kan combineren met de Riverwood Mono Proteïne blikken? De Riverwood Mono Proteïne blikken zijn complete voedingen voor volwassen honden. Dit betekent dat je de brokken die jouw hond krijgt af kunt wisselen met natvoeding, maar dat het ook mogelijk is om natvoeding als topping over de brokken te gebruiken  Hierdoor kun je zelfs brokken en natvoeding in één maaltijd combineren! 

Review van Robert Boon (klant):

Het is een erg hoogwaardig hondenvoer. Mijn hond eet het super goed, terwijl we al bijna een jaar op zoek zijn naar brokken die hij eet. Hij vindt het ook lekker, super merk!

👉 Shop graanvrij hondenvoer van Riverwood

Graanvrij voer van Dyvers!

Dyers graanvrij hondenvoerGraanvrij hondenvoer van Dyvers.

Elke dag een andere smaak hondenbrok. Dat is Dyvers! Want zeg nu zelf; jij eet toch ook niet elke dag hetzelfde? Wil je jouw hond extra in de watten leggen? Het Dyvers Luxe menu is hét menu met het hoogste vers vlees en vis gehalte van alle menu’s, afgewisseld met alle benodigde ingrediënten en nutriënten zoals vers vlees, verse vis, groenten, fruit, kruiden, vitaminen en mineralen, onverzadigde vetten en licht verteerbare koolhydraten.

De maaltijden bestaan uit hoogwaardige, krokante hondenbrokken met dagelijks wisselende ingrediënten. De voeding is licht verteerbaar en vrij van kleur-, geur- en smaakstoffen. Het helpt allergieën en intoleranties voorkomen en gaat verveling tegen. Door het hoge gehalte vers vlees en vis kun je probleemloos overstappen naar deze hondenvoeding.

👉 Shop Dyvers hondenvoer via onze shop.

Heeft jouw hond allergieën?

Als jouw hond aan allergieën lijdt, zijn licht verteerbare mono-eiwitbronnen zoals zalm of forel geschikt. Door hun hoge gehalte aan omega 3 hebben ze ook een positief effect op de huid en de vacht van jouw hond.

Als jouw hond aan glutenintolerantie lijdt, vermijd dan voeding op basis van granen, aangezien die gluten (glutens) bevatten.

Is barfing een goed alternatief voor graanvrij hondenvoer?

Bij barfing (biologisch aan de soort aangepaste rauwe voeding), d.w.z. de zuivere vleesvoeding voor honden, moet erop worden toegezien dat de hond ook mineralen en vitaminen binnenkrijgt. Om deficiëntieverschijnselen te voorkomen, moet dit soort dieet vooraf worden besproken met een dierenarts of een voedingsdeskundige van de hond.

Waar moet ik op letten bij hondenvoer met granen?

Als je jouw hond graan geeft, mag het graangehalte in het voer nooit hoger zijn dan 60%. Zelfs de meest ongevoelige hond zal deze grote hoeveelheid graan niet verdragen en ernstige maag- en darmproblemen ontwikkelen.

Hond met lege én volle hondenvoerbakHet voer moet de hond goed smaken. En het moet graanvrij zijn.

Zoals je ziet, is het beter om jouw hond graanvrij te voeren en hem koolhydraten in andere vormen te geven. Als je niet zeker bent over de voeding van jouw hond of merkt dat jouw hond bepaalde voedingsmiddelen niet verdraagt, neem dan contact op met een dierenarts of maak een afspraak met een voedingsdeskundige die gespecialiseerd is in honden. Samen met hem of haar kun je een gezond en evenwichtig voedingsplan voor jouw hond opstellen.

Een goede, evenwichtige voeding zal ervoor zorgen dat jouw hond gezond en alert blijft naarmate hij ouder wordt. Bovendien voorkomt een langdurige hoogwaardige voeding diergeneeskundige kosten op oudere leeftijd.

Ontvang graanvrije hondensnacks via Snuffelbox!

Border Collie met graanvrije snacks.Border Collie Tess met Riverwood in haar Snuffelbox.

Om deze redenen vindt je in de Snuffelbox bijna uitsluitend graanvrije hondensnacks en -lekkernijen. Zo kun je jouw lieveling zonder zorgen en graanvrij belonen en hem af en toe eens goed verwennen. Dat is een goed gevoel, is het niet?

Lekker snuffelen in de Snuffelbox.

Elke Snuffelbox bevat tenminste twee speeltjes, twee snacks en één kauwsnack. Je kunt ook een extra speeltje aanvragen, waardoor je altijd drie speeltjes ontvangen. Regelmatig zitten er ook verzorgingsproducten of nieuwere producten in de box, zodat je kunt zien hoe jouw hond daarop reageert.

Ontvang nu een gratis welkomstcadeau!

Meld jouw hond vandaag aan voor Snuffelbox en ontvang nu een gratis welkomstcadeau!

🎁 Ontdek de Snuffelbox nu!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!