Het beste anti-blafapparaat

Alle honden blaffen, maar sommige weten niet wanneer ze moeten stoppen. Als het blaffen van je hond een overlast wordt, dan kan een anti-blafapparaat uitkomst bieden. Anti-blafsystemen zijn gedragsgeactiveerd en bieden een keuze aan communicatiemethoden om het blaffen van je hond in te dammen, waaronder elektro-, spray-, ultrasone en vibratiestimulatie. Snuffelbox licht deze soorten toe en geeft antwoord op de meeste gestelde vragen over een anti-blafband.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hond blaft - Hoe kan ik mijn hond blaffen afleren?Alle honden blaffen, maar sommige weten niet wanneer ze moeten stoppen.

Soort anti-blafapparaat voor binnen en buitenshuis

Anti-blafband met elektrostimulatie

Anti-blafband met een veilige puls van elektrische stimulatie helpt het blaffen van je hond te ontmoedigen. Telkens als je hond blaft, krijgt hij een veilige, humane statische correctie van zijn halsband. De meeste honden leren binnen enkele dagen te stoppen met blaffen.

Anti-blafband met geurspray

Een anti-blafband die een ongeparfumeerde of een naar citronella geurende nevel activeert. Een spray-blafband helpt om je hond te leren zijn hardnekkige geblaf te stoppen. Telkens als je hond blaft, krijgt hij een veilige, humane sproeicorrectie uit zijn halsband. De meeste honden stoppen binnen enkele dagen met ongewenst blaffen. 

Ultrasoon anti-blafapparaat

De halsband of het standalone ultrasoon anti-blafapparaat zendt een hoge ultrasone toon uit wanneer de microfoon van de halsband blaffen detecteert. Ultrasone golven zijn vaak niet hoorbaar voor mensen, maar het trekt wel de aandacht van je hond. Zij hebben immers een veel beter gehoor dan wij mensen. Telkens wanneer je hond blaft, wordt een onschadelijk, maar effectieve geluidsimpuls uitgebracht, wat helpt het blaffen van je hond te verminderen. 

Vibratie anti-blafhalsband

Maakt gebruik van laagfrequente vibratiestimulatie om de hond te verrassen en het blaffen te onderbreken. Een trillende anti-blafhalsband helpt je hond te leren stoppen met blaffen. Train je hond snel en zorg ervoor dat hinderlijk blaffen binnen enkele dagen wordt voorkomen. 

Hond op gras met speeltjeEr zijn verschillende anti-blafhalsbanden beschikbaar, voor een ieder wat wils.

Wat is de beste anti-blafhalsband voor honden?

Een anti-blafhalsbanden gebruiken is één van de vier methoden om het blaffen te ontmoedigen. Elektrostimulatie halsbanden produceren een milde statische correctie als een hond blaft. Spray-halsbanden geven een nevel af die je hond onsmakelijk vindt en ultrasone halsbanden zenden een hoog geluid uit dat honden onaangenaam vinden. De vibrerende anti-blafhalsband verrast je hond tijdens het blaffen. 

Geen enkele anti-blafhalsband is beter of slechter dan de andere. Honden hebben unieke persoonlijkheden en kunnen verschillend reageren op elke soort correctie. Misschien moet je experimenteren met de verschillende anti-blafapparaten totdat je de beste optie voor je hond vindt. 

Hoe lang mag een hond een blafband dragen?

Blaffen is normaal gedrag voor honden en is één van hun primaire manieren van communiceren. Daarom is het niet gezond om je hond permanent een blafband om te laten houden. Voor honden die zich bezighouden met overmatig blaffen, mag een blafhalsband niet meer dan 12 uur per dag gedragen worden. Het duurt niet lang voordat de meeste honden het verband leggen tussen blaffen en de correctie. 

Veel hondeneigenaren zien binnen een week na het plaatsen van de halsband verbeterd gedrag. Blaftrainingshalsbanden werken altijd het beste als onderdeel van een anti-blaftrainingsprogramma.

Als je hond reageert op de halsband en op de training, begin dan met het afbouwen van de duur dat je hond de blafband draagt. Sommige honden zetten hun vooruitgang voort met minder draagtijd, terwijl andere honden een terugval krijgen en weer gaan blaffen. 

Zodra je hond weer start met blaffen, verhoog je de draagtijd van de blafhalsband en wacht je nog een paar weken voordat je de tijd van de halsband weer afbouwt. Uiteindelijk kunnen de meeste baasjes het anti-blafapparaat van hun hond volledig afdoen. 

Witte hond op de grondVoor honden die zich bezighouden met overmatig blaffen, mag een blafhalsband niet meer dan 12 uur per dag gedragen worden.

Moet de hond in de nacht een anti-blafapparaat dragen?

Als je hond de gewoonte heeft om in de nacht overmatig te blaffen, kan dat jouw nachtrust verstoren en je buren overlast geven. Het is aanvaardbaar om je hond ‘s nachts een anti-blafapparaat om te doen, zolang ze de halsband niet langer dan 12 uur per dag dragen. 

Realiseer je wel dat veel honden blaffen als een manier om hun baasje te waarschuwen. Als je ervoor wilt zorgen dat je hond je kan waarschuwen bij problemen, dan is het ‘s nachts plaatsen van een anti-blafhalsband misschien niet de juiste oplossing. In plaats daarvan zijn andere trainingsmethoden misschien beter geschikt. 

Blaffen afleren: beloon je hond

Wil je jouw hond belonen bij het blaffen afleren? Gebruik dan bij de training de beloningssnoepjes die je in de Snuffelbox aantreft. Met de Snuffelbox heb je altijd lekkere gezonde snacks en leuke speeltjes in huis. Deze hondenbox is namelijk gevuld met verrassingen voor zowel de hond als de baas. In de Snuffelbox zitten namelijk twee speeltjes, twee zakjes met gezonde snoepjes en één kauwsnack voor de viervoeter verpakt.

Labradoodles krijgen hun hondenbox - cadeau hond - SnuffelboxEen Snuffelbox is dé beloning voor iedere hond.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!