Hond aanschaffen benodigdheden. Lees wat je nodig hebt.

Er zijn heel veel verschillende hondenrassen. Je hebt kleine honden, grote honden, honden met veel haar, honden met weinig haar, lieve honden, snelle honden en ga zo maar door.  Lees in deze blog over welke benodigdheden je moet aanschaffen als je een hond wil.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Wanneer je een hond wilt aanschaffen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wat voor hond zou je graag willen? Past dit karakter bij jouw persoonlijkheid?

Wat heb je allemaal nodig wanneer je een puppy in huis haalt en waar moet je voorafgaand aan het aanschaffen van een puppy aan denken? Je leest het in deze blog.

Aanschaf puppy

Een hond aanschaffen vraagt verschillende benodigdheden. Je wilt een puppy aanschaffen. Hier ga je geen spijt van krijgen. Er zijn wel een aantal dingen waar je over na moet denken voordat je een puppy aanschaft, want hoe romantisch het idee van een puppy ook is, je haalt een grote verantwoordelijkheid in huis.

Hond met paardenbloemVoordat je een puppy aan gaat schaffen, moet je rekening houden met de volgende dingen:

Rashond aanschaffen

Wanneer je een rashond koopt, heeft deze vaak een eigen karakter. Ga dus na of de hond die graag in huis wilt halen ook past bij het karakter van je gezin. Sommige honden zijn wat sneller geïrriteerd dan andere honden.

Dus als je een hond wil die niet te veel scherpe reacties geeft, kijk dan even goed bij welk ras dit karakter hoort. Houd er ook rekening mee dat sommige rassen bepaalde erfelijke afwijkingen hebben waar ze last van kunnen krijgen.

Briefing voor de mensen in huis

Bij de aanschaf van een puppy moet je iedereen die in huis woont goed inlichten over hoe er met de hond moet worden omgegaan. Vooral kinderen moeten worden ingelicht, omdat ze vaak willen spelen en knuffelen met de hond.

De hond moet worden opgevoed dus niet alles moet altijd worden goedgekeurd en er moet consequent gedrag worden getoond door iedere huisgenoot of familielid.

Met de hond naar buiten

Een puppy moet vaak naar buiten om zijn behoefte te doen. Als je niet wilt dat de hond in huis plast, moet je naar buiten nadat de puppy gespeeld of geslapen heeft. Ook moet je in de nacht met de hond naar buiten.

Dit is niet altijd even leuk, maar de hond heeft dit wel nodig om zindelijk te worden. De blaas van de hond wordt steeds groter dus hij zal op een gegeven moment niet meer midden in de nacht naar buiten moeten.

Het is dus handig om een plek vlakbij te hebben waar je even naar toe kan gaan als je uit bed moet. Wil je weten waar je leuk kan wandelen als de hond al wat ouder is? Lees dan deze blog.

Een puppy is een baby

Wanneer je een puppy in huis haalt, moet je goed weten dat het veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Een puppy heeft aandacht nodig en weet nog niet altijd wat jij wilt. Je moet geduld hebben en het vraagt tijd en energie. Houd hier rekening mee.

Een puppy of een volwassen hond

Een puppy aanschaffen is vaak meer werk dan een volwassen hond die je van iemand overneemt. Het kan natuurlijk wel zijn dat je een volwassen hond uit het asiel haalt die al een heel leven achter zich heeft.

Puppy deken - wat nog meer aanschaffen voor puppy

Waar ben jij overdag

Het is duidelijk dat een puppy opvoeden veel tijd kost. Houd er daarom rekening mee dat je deze tijd ook hebt. Als jij 40 uur op kantoor werkt, is het misschien niet de meest handige tijd om een puppy in huis te halen, tenzij je de puppy mee naar kantoor mag nemen. Als je thuiswerkt, heeft de puppy ook aandacht nodig. 

De kosten van een hond

De hond moet worden ingeënt, gechipt, naar de dierenarts om gecontroleerd te worden of wanneer de hond ziek is. Er moeten nieuwe spullen worden aangeschaft, de hond moet eten en de aanschaf van de hond kost waarschijnlijk ook geld. Houd er dus rekening mee dat je flink wat kosten moet maken voor je nieuwe huisgenoot.

Verzorging van de hond

Ook de verzorging van de hond kost tijd en energie. Het is natuurlijk wel leuke tijd en energie die je in de hond steekt. De puppy moet worden uitgelaten om zijn energie kwijt te kunnen.

Daarnaast moet een hond met veel haar worden geborsteld of getrimd. Dit kan je zelf doen, maar dit kan je natuurlijk ook uitbesteden (kost wel geld). De hond moet elke dag eten krijgen. De hond heeft aandacht nodig. 

Dingen kapot maken

Als de hond tandjes krijgt, wil hij graag dingen slopen. Ook in de pubertijd zijn honden geneigd om dingen kapot te maken. Houd dus rekening met de schade die de hond kan verrichten. Reken ongeveer vier extra paar schoenen, tenzij je op badslippers loopt. Reken dan vier paar badslippers extra. 

Ik wil een hond. Waar moet ik aan denken?

Als je niet bent afgeschrokken door alle benodigdheden bij het aanschaffen van een hond, is het ook belangrijk om te weten waar je aan moet denken als je de puppy of hond hebt gereserveerd en hem in huis gaat halen.

Er zijn een aantal dingen die je in huis moet halen voordat de hond komt: 

  • Een bak voor eten en drinken

  • Een halsband en een riem

  • Verschillende speeltjes

  • Een bench waar de hond in kan

  • Een mand om in te slapen

  • Een blok hout om op te bijten

  • Snoepjes waarmee je de hond kan opvoeden

  • Voer om de hond eten te geven

Wil je weten wat een puppy mag eten? Lees hier alles over gezonde voeding voor je puppy en een voedingsschema.

Moeder hond met pup

Pup of hond uit het asiel?

Voordat je een pup of hond uit het asiel haalt, is het handig jezelf goed te laten informeren over de consequenties die dit met zich mee kan brengen. Het is natuurlijk een dankbare taak om een hond te redden of een nieuw thuis te geven, maar niet elke hond die in het asiel zit is vrolijk en blij om in een andere omgeving terecht te komen. 

Sommige honden zijn beschadigd door wat ze hebben meegemaakt in hun leven en er is geduld voor nodig om deze honden toch een goed thuis te geven. Dit geldt natuurlijk niet voor alle honden, want veel honden uit het asiel zijn juist heel blij dat ze eindelijk een baasje hebben gevonden. Verzamel daarom alle nodige informatie om de juiste keuze te maken. 

Nu je weet welke benodigdheden je moet aanschaffen als je een hond in huis haalt, kan je aan de slag. Wist je dat de Snuffelbox een speciale Puppybox heeft. Deze bevat allemaal producten speciaal gemaakt voor puppy’s. Is dit wat voor jou?

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!