Hond allergisch voor mensen

Adam de labrador mix was een hoopje ellende. Zijn vacht jeukte en schilferde, maar de oorzaak bleef een raadsel en hierdoor leek de oplossing haast onmogelijk. Het personeel van het asiel waar Adam verbleef gaf echter niet op en uiteindelijk kwamen ze met een antwoord - hij is allergisch voor mensen!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hond allergisch voor mensenNu heeft hij de juiste medicatie en wordt hij verwend door zijn nieuwe eigenaar. De arme, zielige hond moest eigenlijk in juli geëuthanaseerd worden in het Indianapolis Care & Control center, maar het Lucky Dog Retreat Rescue redde zijn leven. LDDR voorzitter Robin Herman aan ABC News:

Toen we hem voor het eerst zagen, zag hij er echt slecht uit. Uit zijn vacht sijpelde vocht en hij voelde als vaseline aan. Rood-roze-achtig vocht vloeide gewoon uit zijn vacht.

Vlooien? Of toch niet?

Personeel van het reddings- en medisch centrum verwachtte in eerste instantie dat de 1,5 jaar oude hond heftige vlooien uitslag had. Maar naarmate de maanden verstreken, verbeterde de conditie van Adam niet. Verzorgers vonden het verschrikkelijk om Adam zo te zien lijden en ze waren nog niet dichter bij het antwoord op de vraag wat er nou met hem was. "Hij heeft ongeveer zes maanden een kap om zijn nek gehad en op een gegeven moment dachten we dat we er beter aan deden om hem te euthanaseren en hem te verlossen uit zijn lijden," vertelt Herman. Maar eind oktober werd het mysterie opgelost. Dr. Rachel Anderson concludeerde uit Adam's bloedonderzoek dat hij allergisch was voor menselijke huidschilfers. [caption id="attachment_565" align="aligncenter" width="590"]Hond allergisch voor mensen Verloop van ziektebeeld van Adam[/caption]

De oplossing van het mysterie

Allergische hond ligt op vloerVolgens Herman was het een bizar telefoontje:

Ze zei, 'Je gaat niet geloven waar hij allergisch voor is! Het is echt bizar, maar hij is allergisch voor mensen, net zoals sommige mensen allergisch zijn voor honden en katten'.

Adam is ook allergisch voor katten, sommige insecten zoals kakkerlakken, vliegen, sommige planten en walnoten. Hij brengt nu regelmatig een bezoekje aan dermatoloog Lori Thompson van het Animal Dermatology Clinic in Indianapolis. Ze heeft hem gediagnosticeerd met de autoimmuun ziekte 'pemphigus foliaceus', waarbij het lichaam een 'eigen-allergie' ontwikkelt voor de lijm die huidcellen bij elkaar houdt. Ze geeft aan dat dierallergieën voor menselijke huidschilfers niet heel ongewoon is en dat Adam's allergie niet gezorgd heeft voor zijn huidbeschadigingen. Hij is echter wel heel erg vooruitgegaan sinds zijn diagnose.

Herman:

Hij is zo veel verbeterd sinds Dr. Thompson hem behandeld. Al zijn vacht is weer terug, op een klein plekje naar op zijn kont en staart. Alhoewel hij voor de rest van zijn leven medicijnen moet slikken die hem zullen helpen met zijn autoimmuun ziekte en allergieën, is hij goed op weg naar een volledig herstel en goede gezondheid.

Adoptie

Blije hondAdam's verhaal gaat inmiddels de hele wereld over en daarmee ook donaties en adoptie verzoeken. Desalniettemin heeft hij een lokaal thuis gevonden bij Beth Weber, iemand van het opvangcentrum die de afgelopen paar jaar zeer betrokken bij hem was. Zij is al bekend met zijn medicatie en is geroutineerd met zijn badritueel, wat elke drie dagen plaatsvindt. Herman zegt dat de 'kleine stinkerd' zich een stuk beter voelt en dat hij 'boevenstreken' uithaalt op het centrum, waar hij nog regelmatig komt.

Hij klimt graag in wasmanden, om zich daar lekker in het warme, schone wasgoed te nestelen. Je ziet hem lachen en dat hij het naar zijn zin heeft. Het is echt een schat.

Bron: Life with dogs.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!