Hond krijgt eenëiige tweeling pups!

Wanneer een vrouw een eeneiige tweeling krijgt, is dit een bijzondere gebeurtenis. Bij andere zoogdieren is dit eigenlijk nog extra bijzonder, want daar komt het haast niet voor. Onlangs deed dierenarts Kurt de Cramer in Zuid-Afrika een keizersnede bij een hond en toen was hij getuige van de eerste officiële eeneiige tweeling van een hond.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Tweeling pups

Twee in één

De Cramer was bezig met een keizersnede bij een Ierse Wolfshond, omdat zij moeite had met de bevalling van haar pups. Toen hij begon aan de keizersnede, viel hem al vrij snel op dat dit geen gewone keizersnede zou gaan worden: er was een ongewone bult bij de baarmoeder. Toen hij de incisie maakte, zag hij dat er twee puppies in de placenta zaten met elk een eigen navelstreng. De Cramer vertelt: "Toen ik me realiseerde dat de puppies hetzelfde geslacht hadden en dat ze dezelfde markeringen hadden, vermoedde ik gelijk dat het een identieke tweeling betrof. Ontstaan door het splitsen van de embryo."

Uniek

De Cramer voert ongeveer 900 keizersneden per jaar uit en hij is al 26 jaar dierenarts. In al deze tijd heeft hij dit nog nooit meegemaakt. Zodra de andere pups ter wereld gebracht waren, heeft de dierenarts contact opgenomen met specialisten. Toen de betreffende pups twee weken oud waren, is er bloed bij hen afgenomen en inmiddels is bevestigd dat ze inderdaad een eeneiige tweeling zijn.

Bron: Life With Dogs

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!