Uit eten met hond? 7 Tips: Stressvrij Hond Mee Naar Restaurant

Je wilt je hond meenemen naar het restaurant, maar je vraagt je af waar je rekening mee moet houden of hoe je het kleine uitstapje ontspannen en stressvrij kunt maken? We hebben jarenlange ervaring met het meenemen van onze honden naar het restaurant en geven je graag wat praktische tips om het bezoek tot een succes te maken.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Zijn honden toegestaan in het restaurant?

Hond met baasje in restaurantMeer en meer restauranthouders laten honden toe in hun etablissement.

Of honden in het restaurant of café zijn toegestaan, is geheel aan de eigenaar. Er is geen algemeen verbod of toestemming. Steeds meer restaurants worden echter hondvriendelijk. Om te zorgen dat dit ook in de toekomst zo blijft, moeten alle honden zich in het restaurant voorbeeldig gedragen en moeten alle hondenbezitters helpen door hun honden aan hun verblijf te laten wennen. Het belangrijkste is dat iedereen rekening met elkaar houdt.

Hoe laat je je hond wennen aan naar een restaurant gaan?

Het goede nieuws is dat elke hond kan leren om anderhalf of twee uur lang ontspannen en kalm te zijn in een restaurant. Ook als je hond actiever en hyper is, of als hij nerveus is, kun je ervoor zorgen dat hij of zij ook van het bezoek geniet met wat tips, rituelen en gewoonten.

Tip #1 Wandel met je hond voor je gaat

Neem je hond eerst mee voor een lange wandeling, voor je hem meeneemt naar een restaurant of café. Neem de tijd om van tevoren minstens 30 minuten met je hond te wandelen. Zo kan hij in alle rust zijn behoefte doen en wat energie wegwerken. Je hond zal des te meer ontspannen zijn als je hem meeneemt naar het restaurant.

Tip #2 Neem een deken mee

Je moet altijd een deken of een grote handdoek meenemen naar het restaurant. Zo heeft je hond een vertrouwde plek, die ook veel comfortabeler is dan op de koude vloer liggen. Na een paar bezoeken aan het restaurant zal je hond gewend raken aan de routine en deze plek als zijn rustplaats beschouwen.

👉 Check of er nog een hondendeken beschikbaar is in onze shop.

Tip #3 Kies een goede plaats

Als je de keus hebt, probeer dan een plaats in het café of restaurant te kiezen waar niet zo veel doorgaand verkeer is. Als je een kleine hond hebt, kun je hem misschien onder de tafel zetten. Hoe veiliger je hond zich daar voelt en hij weet dat niemand over hem zal struikelen, des te beter kan hij zich op natuurlijke wijze ontspannen. Zelfs voor grote honden moet je de plaats om te gaan liggen zorgvuldig kiezen; niemand wil immers over je hond struikelen.

Hond in restaurantGelieve dat niet te doen!!! Ook honden moeten zich goed gedragen in het restaurant!

Tip #4 Kauw- en knabbelhapjes voor tussendoor

Zorg ervoor dat je iets inpakt voor je hond om op te knabbelen of te snacken. Terwijl jij van een heerlijke maaltijd geniet, kan je hond ergens aan knabbelen en nog meer genieten van de tijd in het restaurant. Kies uit consideratie met andere eters een kauw die niet stinkt.

Tip #5 Leiband je hond en toon consideratie

Hoe beter honden zich in een restaurant of café kunnen gedragen, hoe meer verhuurders en restauranthouders bereid zullen zijn onze viervoeters binnen te laten. Zorg er dus voor dat je hond niet als een vogel door de zaak rent, of langs andere eters loopt te bedelen om eten. Dat is gewoon niet juist. Als er gasten in het restaurant zijn die niet van honden houden of bang zijn voor honden, wees dan attent en zoek misschien een andere plaats in het restaurant.

Als er kinderen aanwezig zijn, moedig ze dan niet aan om met je hond te spelen (ook al is dat moeilijk). Het restaurant is geen speeltuin.

Tip #6 Geef je hond een pauze

Na het voor- of hoofdgerecht is een goed moment om even de benen te strekken. Neem je hond mee naar buiten, zodat hij wat beweging kan krijgen en zijn behoefte kan doen. Een korte wandeling van 5-10 minuten is voldoende om je hond daarna lekker te laten chillen.

Hond buiten bij restaurantVoorbeeldig: Deze hond ontspant op zijn dekentje in het restaurant.

Tip #7 Na het restaurantbezoek is voor het restaurantbezoek.

Als je hond in het restaurant lief was en de tijd doorbracht met wachten, snoezelen of kijken naar de drukte, trakteer hem dan na het bezoek aan het restaurant op iets lekkers. Neem je hond mee op een kleine excursie of verken samen de omgeving. Je hond zal dit zeker heerlijk vinden en het is een geweldige beloning voor hem.

We hopen dat onze praktische tips je helpen, zodat je je hond mee naar het restaurant kunt nemen en samen van deze tijd kunt genieten. Zoals we allemaal weten, gaat de weg naar het hart van een hond door zijn maag, dus is het nog leuker als je deze kleine hoogtepunten samen kunt beleven. Niemand zou bang moeten zijn voor een bezoek aan een restaurant vanwege zijn hond, en met een beetje oefening kan elke hond deze tijd op een ontspannen manier doorbrengen.

Onze "geheime tip":

Zoek je een traktatie of een kauwartikel om je hond bezig te houden tijdens het bezoek aan het restaurant? Wil je je viervoeter ook belonen met een knuffel, zodat hij positieve herinneringen heeft aan zijn tijd in de kroeg, het café of het restaurant? Verwen je hond dan met de Snuffeldoos! Hier vind je geselecteerde kauwsnacks en een verscheidenheid aan hondenspeelgoed, en ook gebitsverzorgingsartikelen voor je hond.

🎁 Registreer je hond nu voor de Snuffelbox. Krijg een extra GRATIS hondenspeeltje in de eerste doos! 🎁

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!