Hond met een beugelbekkie

De golden retriever Wesley was een vrolijke en actieve pup, totdat hij zijn puppy tandjes begon te wisselen voor zijn grote honden tanden.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

HondenbeugelMolly Moore vertelt:

Toen zijn volwassen gebit doorkwam, viel ons op dat zijn tanden niet op de juiste manier doorkwamen. Hierdoor kon hij zijn mond niet helemaal dicht krijgen. Hij speelde niet meer met zijn speeltjes en hij viel af. Ik maakte me erg veel zorgen en we moesten iets voor hem doen zodat hij pijnvrij kon zijn en weer de vrolijke en actieve pup kon zijn die hij altijd was.

Tandarts

De vader van Molly is een tandarts voor dieren en hij wist de perfecte oplossing: Wesley zou een beugel krijgen. Dit is niet iets wat standaard gedaan wordt voor honden, maar het kan in dergelijke situaties zeker wel helpen. Jim vertelt:

"We plaatsten geen beugels bij honden zodat ze er mooier uitzien. Het wordt enkel en alleen gedaan als honden pijn lijden en de beugel dus een duidelijke functie heeft.

Molly:

Veel mensen begrijpen het niet. Ze denken dat we dit gedaan hebben zodat ze niet genegeerd wordt door andere honden. Het heeft echter een serieuze medische reden. Het is echt een schatje met zijn beugelbekkie. Ik zal er vast ook zo hebben uitgezien toen ik 12 was en een beugel kreeg.

Wesley heeft malocclusion, waarbij de tanden niet goed op een rij staan en hierdoor kunnen de kaken niet goed op elkaar. Ongeveer vier keer per jaar krijgt een hond een beugel voor dergelijke aandoeningen.

Wesley werd uiteraard onder narcose gebracht voor deze procedure en zo te zien heeft hij geen last van de beugel! Gelukkig voor hem hoeft hij de beugel maar voor een paar weken te dragen en hoeft hij zich geen zorgen te maken voor etensrestjes tussen de slotjes op zijn tanden.

Bron: Life With Dogs

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!