Honden cadeau ideeën

Voor honden cadeau ideeën ben je bij ons aan het goede adres. Daarmee bedoelen wij natuurlijk niet dat je iemand een hond cadeau moet geven. We bedoelen dat je de hond een cadeau kan geven voor zijn verjaardag of voor een andere gelegenheid. 

Lees snel verder als je ideeën wilt opdoen voor cadeaus en als je meer wilt weten over de verschillende producten die de Snuffelbox aanbiedt. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Misschien ken jij wel iemand waarvan de hond net is overleden en wil je diegene een mooi herinneringscadeau geven of misschien wil je een cadeau geven aan iemand die een hele goede band heeft met zijn hond. 

Ook voor mensen die een puppy krijgen, is het leuk om iets te krijgen waar ze iets aan hebben, want het opvoeden van een puppy is leuk, maar het is niet altijd even makkelijk. Vooral niet als het de eerste keer is dat je een puppy in huis haalt.

Cadeau’s voor hondenliefhebbers

Ben je op zoek naar cadeau’s voor hondenliefhebbers? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hondenliefhebbers hebben een onvoorwaardelijke liefde voor hun hond. Zij zullen er alles aan doen om de hond zich fijn te laten voelen. We geven in deze blog een aantal ideeën over wat je kunt geven als cadeau. 

We laten je daarnaast kennis maken met wat de Snuffelbox je te bieden heeft. Jouw hond verdient toch eigenlijk iedere dag een leuk cadeau of lekker snoepje? 

Honden cadeau ideeën: Snuffelbox

Chihuahua met SnuffelboxHeb je geen zin om na te denken over honden cadeau ideeën? Dan is de Snuffelbox wat voor jou. In dit pakket zitten elke keer verschillende producten die jou kunnen helpen het leven met de hond zo leuk mogelijk te maken. De ene keer krijg je leuke speeltjes voor jouw hond en de andere keer krijg je een praktisch honden cadeau. Ook zitten er vaak lekkere snoepjes in. 

Je kunt de Snuffelbox om de maand ontvangen door je aan te melden, maar je kunt natuurlijk ook een Snuffelbox cadeau geven aan een collega hondenliefhebber. Het is toch leuk als iemand ineens een verrassingsbox cadeau krijgt om zijn of haar hond blij mee te maken? De Snuffelbox heeft verschillende boxen voor bepaalde dagen waar de hond (of het baasje) een beetje extra liefde verdient:

Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon de algemene Snuffelbox bestellen, die volledig op maat gemaakt voor jouw hond wordt ingericht met themaspeelgoed en traktaties. Je stelt je hond voor (naam, gewicht en leeftijd) en ontvangt iedere twee maanden een nieuwe box die je wanneer je maar wilt, kunt pauzeren of stop kan zetten.

Verjaardagscadeau hond

Verjaardag hondBen jij een hondenliefhebber? Dan is de verjaardag van jouw hond waarschijnlijk een belangrijk moment voor jou. Je vindt het niet nodig om een heel feestje te organiseren, maar je zou wel graag iets leuks willen geven. Gewoon om even te uiten dat je de verjaardag absoluut niet vergeten bent. Logisch. 

Om toch een klein beetje de verjaardag van jouw trouwe viervoeter te vieren, kun je natuurlijk een verjaardagscadeau aan de hond geven. De Snuffelbox heeft leuke producten voor jouw hond die altijd een goede indruk zullen achterlaten. Je kunt zelfs een speciale Verjaardagsbox voor jouw hond bestellen.

Cadeau voor puppy

Cadeau voor puppyNaast verjaardagen is er nog een moment dat je overloopt van enthousiasme. Namelijk, het aanschaffen van een nieuwe puppy. Of je nou gaat voor een puppy uit een nestje van een bepaald ras of voor een puppy uit het asiel.

Het is allebei fantastisch. Een puppy is en blijft schattig. Hoe leuk is het om een cadeau voor jouw nieuwe huisgenoot te hebben als deze komt?

Leuke cadeau’s voor een puppy zijn:

Pluche knuffel

Een kwalitatief goede knuffel waar de puppy lekker op kan bijten zonder dat de knuffel kapot gaat

Tennisbal

Een tennisbal om lekker met de hond buiten te spelen. Let hierbij op dat een gewone tennisbal niet zo gezond is voor honden om mee te spelen. Je kunt online en ballen van hetzelfde formaat vinden die specifiek geschikt zijn voor honden.

Puppybox van Snuffelbox (tip!)

De Snuffelbox waar de puppy kan snuffelen en plezier heeft van de verrassingen die erin zitten (De Puppybox)

Zachte hondenmand

Puppy hondenmandEen zachte mand waar de puppy in kan slapen als hij moe is. Na al het spelen, wil de hond ook af en toe even lekker dutten. Puppy’s slapen veel dus een goede slaapplek is geen overbodige luxe.

Minder geschikte cadeau's voor puppy's

Sommige mensen kopen een frisbee of gaan met een stok buitenspelen, maar voor puppy’s is dit geen goed idee. Het spelen met de frisbee is niet goed voor de heupen, omdat ze hoog springen en een bepaalde draai maken bij het opvangen van de frisbee.

Het spelen met de stok kan ervoor zorgen dat de puppy zichzelf pijn doet, omdat hij nog niet weet hoe hij deze stok moet opvangen.

Korte tips voor opvoeding pup

Een puppy moet opgevoed worden, krijgt bepaald voer en is nog niet helemaal zindelijk wanneer hij in huis komt. Voor de mensen die hun allereerste puppy krijgen, is het niet altijd helemaal duidelijk wat je nodig hebt voor de puppy en waar je op moet letten. 

Om de puppy uiteindelijk op te laten groeien tot een lieve en goed luisterende hond zijn er een aantal dingen die je moet weten:

Consequent opvoeden

Nee is nee en iedereen die in huis met de puppy woont, voedt de puppy hetzelfde op. Als dit niet gebeurt, is het voor de puppy verwarrend.

Puppycursus

Puppy op straatOp de puppycursus leert de hond naar jou te luisteren. Hij leert naast het luisteren ook de focus op jou te leggen wanneer er andere honden langskomen of er afleiding is. Je kunt naast de hulp van een puppy trainer ook zelf de hond trainen door af en toe met de hond onder de mensen te komen en met snoepjes de hond bepaalde commando’s te leren.

Routine

Om de puppy duidelijkheid te geven, is het voor de hond fijn een routine te hebben. Hij krijgt op een bepaalde tijd eten, hij gaat naar buiten wanneer hij moet plassen (nadat hij gespeeld of geslapen heeft). Zo weet de puppy ook dat als hij naar buiten gaat, hij zijn behoefte moet doen. 

Wij hebben een speciale Puppybox gecreëerd zodat je altijd de beste, leukste en kwalitatief goede producten voor je puppy in huis haalt. Van speeltjes tot snoepjes en handige tools om het leven met de puppy nog leuker te maken. 

Dierendag cadeau hond

Husky en kat4 oktober is het dierendag. Voor mensen die een huisdier hebben, is dit een dag waar je jouw hond, kat, konijn, cavia en andere dieren even in het zonnetje kunt zetten. Je kunt natuurlijk een leuke foto maken en deze op Instagram plaatsen. Je kunt een lange wandeling maken met de hond. 

Je kunt een extra speeltje kopen waar de hond lekker mee kan spelen. Je kan de hond een bot geven waar hij lekker op kan kauwen. Er zijn genoeg honden cadeau ideeën waar je de hond blij mee kunt maken.

Dierendagbox Snuffelbox

DierendagboxWil je een dierendag cadeau voor je hond, maar weet je niet wat je moet kopen? Wil je een cadeau waarvan je zeker weet dat je hond dit leuk gaat vinden, omdat de makers van de Snuffelbox hierover na hebben gedacht? Kijk dan eens naar de Dierendagbox

In deze box zit gegarandeerd een cadeau waar jouw hond blij mee is. En het blijft niet bij één cadeau. De Dierendagbox heeft verschillende producten die jouw hond blij kunnen maken. Deze box is leuk om te geven aan de hond en de hond vindt het leuk om te krijgen, omdat er zoveel lekkere en leuke producten in zitten.

Kerstcadeau hond

Kerst cadeau hondDe kerstboom is opgetuigd, de lampjes staan aan, de cadeautjes liggen onder de boom en over een paar dagen ga je met jouw familie lekker dineren en cadeautjes uitpakken.

Er wordt vaak een heel belangrijk familielid vergeten tijdens Kerst. Een familielid dat altijd trouw is en voor iedereen klaarstaat. We hebben het inderdaad over de hond. 

De hond is ook familie, toch? Hoe leuk is het als je ook een kerstcadeau voor de hond onder de kerstboom legt. De hond maakt graag plezier. Alleen of samen met jou.

Het is toch geweldig als je als baasje de hond plezier kan geven door een cadeautje onder de boom te leggen tijdens Kerst. Nu voelt hij zich helemaal betrokken bij de familie. 

De Kerstbox van de Snuffelbox is ook nog eens extra leuk om onder de boom te leggen, want de hond ruikt de heerlijke snoepjes zodra je de doos openmaakt. Dan lijkt het toch net alsof de hond echt iets kan uitpakken?

Cadeau voor hond en baas

Er zijn baasjes die een betere klik hebben met hun hond dan met de mensen om hen heen. Dus, wat doe je? Je koopt een cadeau voor hond en baas. Je kan dit natuurlijk doen wanneer de hond of het baasje jarig is, maar je kan ook als baasje zelf een cadeautje kopen waar je zelf iets aan hebt en waar de hond ook plezier van heeft.

Wij geven je hier een aantal cadeautips. Deze cadeautjes zijn voor zowel de hond als het baasje leuk. Ze kunnen hier samen van genieten:

Een hondenpoot reiniger

Hiermee kan je de poten van de hond schoonmaken nadat je hebt gewandeld. Dit cadeau is voor het baasje een heel fijn cadeau, omdat het huis niet meer vies wordt van de voeten van de hond. Je hoeft met dit apparaat dus minder vaak te dweilen. De hond vindt het vast niet erg om eerst even de pootjes schoon te laten maken.

Een koelmat voor de hond

Dit is een mat waar de hond op kan liggen als het erg warm is. Deze mat zorgt ervoor dat de hond kan afkoelen. Voor het baasje is dit ook fijn, want je kan je eigen handdoeken in de kast laten liggen. Wil je meer tips over het afkoelen van je hond? Lees dan deze blog

Een automatische ballenwerper

Het apparaat zorgt ervoor dat er automatisch tennisballen worden geschoten. Als je voor korte tijd met een tennisbal gaat spelen met de hond kan dit heel leuk zijn.

Ten eerste, omdat je het plezier van de hond ziet. Hier krijg je zelf ook een goed gevoel van. Ten tweede, omdat je even lekker buiten bent. Een frisse neus halen doet iedereen goed. 

Als jij als baasje echter geen zin meer hebt om te spelen, dan is de hond vaak nog lang niet uitgespeeld. Een automatische ballenwerper is ideaal voor het baasje, want je hoeft niet meer zelf met de bal te gooien. Er worden gewoon ballen geschoten en de hond kan zich lekker uitleven terwijl jij een boek leest. 

Een drinkbeker voor onderweg

Dit is een praktische drinkbeker die je gewoon in je tas kan stoppen. Je vult de fles met water en je kunt de hond onderweg te drinken geven. Je hoeft je als baasje dus geen zorgen te maken dat de hond te weinig water krijgt. 

Een autobeschermhoes

Ga voor een hoes die je over de stoelen in de auto kunt hangen. Handig voor de hond, omdat hij beter kan blijven liggen in de auto en fijn voor het baasje, omdat de hond niet de hele bekleding van de auto vies maakt.

Een weekendje weg met de hond

Weekend weg met hondAls baasje is dit natuurlijk wel een van de betere cadeaus die je kan krijgen. Je hebt verschillende hotels en accommodaties waar je met de hond mag logeren. Voor het baasje een geweldig cadeau om even het hoofd leeg te maken en voor de hond een leuk cadeau, omdat hij lekker kan rennen en met zijn baasje op pad mag.

Spelletjes hond

Naast al deze leuke honden cadeau ideeën zijn er ook nog leuke spelletjes voor hond en baas. Wist je dat hondenspelletjes goed gedrag bevorderen? De hond leert beter luisteren en hij vindt het leuk om te spelen.

Wij geven je twee opties die je als cadeau kan geven of die je voor jezelf als cadeau kan kopen:

Flyball

Zin om een estafette met je hond te doen? De hond moet over vier hindernissen springen om bij een tennisbal apparaat te komen. Op dit apparaat moet de hond dan een trucje doen en daarna neemt hij de tennisbal mee en naar de finish en wanneer de hond over de finish is, mag de volgende hond gaan rennen. Dit is een echte teamsport dus als je daarvan houdt, is dit een top cadeau.

Behendigheidsspelletjes

Er zijn ook behendigheidsspelletjes die je met de hond kan doen. Zo kan je de hond om pionnen laten rennen of over hekjes laten springen. Ook kan je de hond door een buis laten lopen en je kan zelfs meedoen aan wedstrijden als je dat leuk vindt. Om te oefenen is een cadeaupakket met al deze behendigheidsspelletjes een leuk idee om te geven. 

Gepersonaliseerd hondencadeau met naam

Voor jouw hond heb je alles over. Om de band die je met de hond hebt te vereeuwigen, is het leuk om een gepersonaliseerd hondencadeau te geven aan jezelf of aan de hond. De hond heeft plezier als jij plezier hebt en soms mag je jezelf wel even een cadeautje geven, toch? 

Wij hebben een aantal honden cadeau ideeën op een rijtje gezet:

Een mok

Laat een mok bedrukken met een afbeelding van het baasje en de hond. Dan kan je elke ochtend je dag beginnen met een kopje koffie uit je nieuwe favoriete mok.

Een halsband

Een mooie halsband met een matchende riem is altijd een goed idee. Vooral als de halsband ook nog de naam van de hond draagt. Je kunt er voor de zekerheid ook je eigen telefoonnummer op zetten. Als de hond dan wegloopt, kan degene die de hond gevonden heeft jou bellen.

Een schilderij

Je kunt een schilderij laten maken waar de naam van jouw hond op staat. Dit is een leuk kado om aan iemand te geven. Je kunt ook een schilderij met pootafdruk aanschaffen. Daarbij kan je zelf kiezen of je de naam erbij zet.

Een aantal andere cadeautjes die niet gepersonaliseerd met naam zijn, maar wel persoonlijk zijn:

Halsband met GPS-tracker

Met deze halsband weet jij altijd waar jouw hond uithangt. Je kunt via de GPS tracker volgen waar je hond zich bevindt. Zo kan je de hond nooit kwijtraken.

Afbeelding op canvas

Heb jij een leuke foto met jouw hond? Laat deze dan drukken op canvas en hang hem vervolgens op in de woonkamer. Elke keer als je deze foto ziet, krijg je even een fijn gevoel. 

T-shirt met een foto van de hond

Je kunt ook een t-shirt laten bedrukken met een foto van de hond. Hier kan je lekker in slapen of je trekt hem aan naar je werk om te laten zien hoeveel jij van je hond houdt. 

Herinneringcadeau bij overlijden hond

Foto cadeau hondWanneer jouw trouwe viervoeter overlijdt, is dit een verdrietig moment. Je wilt het liefste dat de hond ouder was geworden dan jij, want zo’n trouwe vriend wil je nooit kwijt. Toch gebeurt dit en is dit het grootste nadeel van het hebben van een hond. 

Ken jij iemand waarvan de hond net is overleden of heb je zelf pasgeleden je hond verloren? Om het verdriet een plekje te geven, kan het helpen een herinneringscadeau bij het overlijden van de hond te geven of te maken. 

Heb je geen idee wat een mooi cadeau is? Lees dan de volgende cadeautips en maak gebruik van deze honden cadeau ideeën. Met deze cadeau's is de herinnering voor altijd bewaard:

Een ketting

Je kunt een ketting kopen met de naam van de hond op de buitenkant en een foto van de hond aan de binnenkant. Deze ketting kun je open en dicht maken. Een soort medaillon. Zo kan je altijd even kijken naar de hond. 

Een fotolijst

Om de hond af en toe nog even te zien, kan er een foto van de hond en het baasje worden ingelijst. Als je daarbij ook nog een mooie kaars op een klein plateautje zet, heb je een soort altaar waar iemand altijd even naar kan kijken als de hond gemist wordt. 

Een standbeeld van de hond

Het is mogelijk een standbeeld te laten maken van de hond. Dit standbeeld kan op ware grootte worden gemaakt, maar het kan natuurlijk ook een kleiner standbeeld zijn.

Als je een hele grote hond hebt gehad, is het misschien niet handig om zo’n groot standbeeld in huis te zetten. Deze zou je ook op het altaar kunnen zetten of een aparte plek in de kamer kunnen geven.

Een urn

Hond urnEr zijn verschillende vormen die je als urn kunt gebruiken. Dit kan bv. in de vorm van een ketting of een kaarsenhouder. Je hebt nog veel meer verschillende vormen. Een urn is een vorm waar de as van de hond in kan worden gedaan als de hond gecremeerd is. 

Een ring

Je kan een ring met de hond als vorm nemen, maar je hebt ook ringen met een pootafdruk. Laat een ring laten maken waarin een soort vingerafdruk/pootafdruk gegraveerd kan worden. Je zou natuurlijk ook de datum dat de hond is overleden in de ring kunnen laten drukken.

Een gedicht

Er zijn verschillende gedichten te verkrijgen over het overlijden van een hond. Je kunt deze natuurlijk ook zelf maken. Als je deze op een mooie ansichtkaart laat drukken, kan iemand dit gedicht altijd even lezen als de hond gemist wordt. Het steekt een hart onder de riem.

Een gedenkdoos

Dit is een box waarin bepaalde herinneringen van de hond gestopt kunnen worden. Bv. zijn lievelingsspeeltje, foto’s, etc.

Een fotoboek

Hond met spiegelreflex cameraIn een fotoboek kan je herinneringen in de vorm van beeld bewaren. Alle leuke en mooie foto’s van de hond kunnen hierin worden geplakt. Door een fotoboek kan je altijd even bladeren. 

Het is fijn voor iemand dat je even laat weten dat je aan diegene denkt. Dus als je een kort berichtje stuurt, steek je iemand vaak al een hart onder de riem.

Resumé honden cadeau's

Je kunt wel zien dat er heel veel verschillende honden cadeau ideeën zijn om te geven aan iemand die een hond heeft. Daarnaast zie je dat er veel verschillende gelegenheden zijn om de hond even lekker te verwennen door hem wat extra’s te geven.

Hond met Riverwood snackHeb je alles gelezen, maar staat er niets voor jou bij wat je wil geven? Of laat je je graag verrassen? Dan is de Snuffelbox zeker wat voor jou. Met de Snuffelbox krijg je om de twee maanden een box opgestuurd waar allemaal lekkernijen en leuke speeltjes voor de hond in zitten. Je krijgt eigenlijk tweemaandelijks nieuwe cadeautjes voor jou en de hond. Dit kan je toch niet laten gaan?

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!