Honden emoji's en stickers voor Android en iOS

Waarom wil je emoji's gebruiken? Emoji's hebben meestal geen labels, dus hun honden betekenis is aan de baasjes die ze gebruiken. Ze brengen vaak een gemakkelijk te identificeren gedachte of gevoel over, zodat je andere hondenbaasjes zonder problemen de context kunnen begrijpen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

honden emojisWelke honden emoji's en stickers zijn er allemaal en wanneer en waarvoor worden ze gebruikt?

🐕 Honden Emoji

Hond emojiHet lichaam van de hond, afgebeeld als een lichtbruine hond, volledig zichtbaar en naar links gericht, met een lange, gekrulde staart rechtop die lijkt te kwispelen.

De honden van Google en Facebook lijken op een roodbruine Shiba Inu, een populair Japans ras dat voorkomt in de Doge meme. De hond is één van de 12 dieren van de Chinese dierenriem. Google en Facebook hadden eerder puppy's met halsbanden, de hond van Apple leek eerder op een Akita Inu, een ander populair Japans ras.

Dog werd goedgekeurd als onderdeel van Unicode 6.0 in 2010 en toegevoegd aan Emoji 1.0 in 2015.

Toepassing hond emoji

Dit is de wat serieuzere versie van de hond emoji (in tegenstelling tot de hondenkop emoji hieronder). Kan vrijwel altijd worden gebruikt zolang het onderwerp van het bericht of de blogpost over honden gaat. 

🐶 Hondenkop Emoji

Hondenkop emojiEen vriendelijk gezicht in cartoonstijl van een hond, recht vooruit kijkend. Afgebeeld als het gezicht van een hond van verschillende rassen, over het algemeen lichtbruin en wit, met puntige of slappe oren en zijn tong hangend.

Opgenomen in de vroegste Japanse emoji-sets van Softbank, Docomo en au van KDDI. Dog Face werd goedgekeurd als onderdeel van Unicode 6.0 in 2010 en toegevoegd aan Emoji 1.0 in 2015.

Toepassing hondenkop emoji

Leuk voor als het om een individuele hond gaat en is een wat speelsere versie dan het volle lichaam van de hond. Vaak worden ze afwisselend gebruikt.

 

🦮 Blindegeleidehond Emoji

BlindengeleidehondEen blindengeleidehond, getraind om een ​​persoon te helpen die blind of slechtziend is. Over het algemeen afgebeeld als een geelbruine Labrador Retriever op handen en voeten naar links, uitgerust met een harnas en handvat. 

De blindegeleidehond emoji is relatief nieuw. Goedgekeurd als onderdeel van Unicode 12.0 in 2019 en toegevoegd aan Emoji 12.0 in 2019. Hierdoor op sommige platformen nog niet beschikbaar.

Toepassing blindegeleidehond emoji

Wanneer het bericht of een blogpost over een blindegeleidenhond gaat. Een ander leuk moment om deze emoji te gebruiken is wanneer jouw hond beter de weg weet dan jij of überhaupt iets beter weet. 

🐕‍🦺 Hulphond Emoji

Hulphond emojiEen hulphond weergegeven met een veiligheidsvest en lood. Verschilt van de blindengeleidehond omdat deze hond getraind is om een ​​persoon te helpen die een handicap heeft, zoals een visuele beperking, gehoorbeschadiging, psychische aandoeningen (zoals een posttraumatische stressstoornis), epileptische aanvallen, mobiliteitsproblemen en diabetes.

De emoji van de Service Dog is een reeks van de emoji's 🐕 Dog en Safety Vest. Deze worden gecombineerd met behulp van een schrijnwerker van nul breedte tussen elk teken en display als een enkele emoji op ondersteunde platforms.

Service Dog is in 2019 toegevoegd aan Emoji 12.0. 

🌭 Hot Dog Emoji

HotDog emojiDeze emoji wordt vaak gebruikt door Teckel-baasjes in bijschriften van social media berichten of op blogs, maar is natuurlijk leuk om snacks van alle honden mee uit te drukken. 

🐩 Poedel emoji

Poodle emojiEen poedel, een populair hondenras met krullend haar en een goed verzorgde vacht in een sierpatroon.

Over het algemeen zie je deze emoji afgebeeld als een grijsachtig witte poedel in volledig profiel op handen en voeten naar links, met een geschoren romp, benen en gezicht met voller, pom-pom-achtig haar op zijn hoofd, oren, borst, voeten en staartpunt.
Het ontwerp van Google, Samsung en Facebook bevatte eerder roze poedels.

Poodle werd goedgekeurd als onderdeel van Unicode 6.0 in 2010 en toegevoegd aan Emoji 1.0 in 2015.

Toepassing Poedel emoji

Natuurlijk wordt deze emoji vaak gebruikt door Poedel baasjes, maar ook om een stijlvolle hond uit te drukken. Kan worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan hondenrassen te vertegenwoordigen (vaak pluizig of langharig). 

🐾 Pootafdruk emoji

Pootafdruk emoji
Een paar pootafdrukken, zoals achtergelaten door een huisdier 🐈 kat of 🐕 hond. Over het algemeen afgebeeld als twee, verspringende, donker gekleurde pootafdrukken, elk met vier tenen en een pad.

De afdrukken van Google en Twitter zijn rood en die van Microsoft oranje, alsof een huisdier door verf loopt. De afdrukken van Apple en Facebook waren voorheen rood, Google's blauw en Microsoft's grijs. Het ontwerp van Facebook toonde oorspronkelijk menselijke voetafdrukken.

Paw Prints werd goedgekeurd als onderdeel van Unicode 6.0 in 2010 en toegevoegd aan Emoji 1.0 in 2015.

Toepassing pootafdruk emoji

Vaak gebruikt voor verschillende inhoud met betrekking tot honden, zoals bij het posten of bloggen over hondenwandelingen of om modderige pootjes in huis te beschrijven op #mutmonday.

Honden stickers

Er zijn ook super leuke honden stickers verkrijgbaar die je in messenger apps zoals bijvoorbeeld Whatsapp kunt gebruiken.

Google Play Store

App store

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!