Honden in de rechtszaal?

In Monroe County (Indiana, US) mogen honden sinds kort mee naar de rechtszaal. Niet omdat zij stout zijn geweest hoor, ze mogen mee om een wel heel mooie reden. De honden moeten namelijk als hulphond dienen voor slachtoffers die hun verhaal moeten doen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Montana hondHet is bewezen dat elke stressvolle situatie kan worden verzacht met de aanwezigheid van een dier. Hulphonden worden vaker ingezet bij mensen die dagelijks teveel spanning ervaren, de hulphond zou dan als een soort ‘’veilige haven’’ moeten dienen waardoor de patiënt zich wat meer op zijn gemak voelt.

Hond erbij helpt tegen bloeddruk slachtoffer

De hulphonden worden in de rechtszaal toegelaten om slachtoffers op hun gemak te stellen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat wanneer er een hond aanwezig is bij het slachtoffer dat zijn bloeddruk afneemt. Voor nu is dit experiment alleen voor kinderen beschikbaar, maar binnenkort willen ze bij Monroe County ook hulphonden bij volwassen slachtoffers inzetten.

Het experiment is nog volop in de maak, een rechter zal eerst het programma moeten goedkeuren. Een hulphond mag tot de leeftijd van 8 tot 10 jaar dienen als hulphond, daarna mag de hond met pensioen. De hulphond moet slachtoffers bijstaan die extreem geweld hebben meegemaakt, of seksueel misbruikt zijn.

Het is hiermee toch weer bewezen dat honden en mensen niet zonder elkaar kunnen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!