Hondenasiel, adopteer een maatje voor het leven

Wekelijks worden verschillende honden naar het asiel gebracht. Hun baasje kan niet langer voor hen zorgen of ze worden achtergelaten gevonden op straat. Deze honden krijgen een tijdelijk huisje in het hondenasiel. Hier wordt goed voor ze gezorgd als hun baasje dat niet meer kan of wil. Snuffelbox zocht voor je uit welke honden er in het asiel zijn en hoeveel je betaalt voor een hond uit het asiel.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hond in asielIedere hond in een hondenasiel verdient een liefdevol huis, maar de honden worden in het hondenasiel wel met liefde verzorgt door de vrijwilligers.

Wat gebeurt er met honden in het asiel?

Veel mensen hebben het idee dat honden en andere dieren die te lang in het asiel verblijven, worden afgemaakt. Echter, dit is gelukkig al een heel lange tijd niet meer zo. Vroeger werden honden die naar het hondenasiel werden gebracht maximaal 14 dagen opgevangen. Als het hondenasiel na twee weken nog geen huis voor de viervoeters had gevonden, dan moesten ze worden ‘afgemaakt’. Zulke praktijken behoren al decennia tot de verleden tijd. Wanneer een hond naar het hondenasiel wordt gebracht, zorgt het hondenasiel voor de verzorging van de hond. Er wordt net zo lang voor de hond gezorgd tot een (nieuw) baasje is gevonden. Dit kan dagen, maar ook maanden of jaren duren. 

Welke honden zijn er in het asiel?

Er zitten verschillende soorten honden in het hondenasiel. Veel honden zitten in het hondenasiel, omdat hun baasje helaas niet meer voor hen kan zorgen. Het is ook mogelijk dat de verzorging van een hond wordt onderschat of dat een bepaald hondenras lastiger op te voeden blijkt dan gedacht. Welke honden zijn er in het asiel? Wij lichten veelvoorkomende hondenrassen die in het hondenasiel te vinden zijn hier voor je uit.  

Herdershonden 

Dit hondenras kom je vaak tegen in het hondenasiel. Een herdershond is geen beginnershond en mensen onderschatten vaak de training, consequente houding, aandacht en beweging die deze hond nodig heeft. Het is dan ook bijzonder belangrijk om goed op de hoogte te zijn van het karakter van deze hond. Alle hondenrassen hebben training en aandacht nodig, maar het is bij dit hondenras zeer belangrijk om consequent te zijn. 

Staffordshire terriër

Een ander hondenras dat je vaak in het hondenasiel tegenkomt, is de staffordshire terriër of een afstammeling van dit hondenras. Dit hondenras en aanverwante honden hebben een negatief imago en staan bekend om hun dominantie en agressie. Veel mensen vergeten echter dat deze honden ook aandacht en training nodig hebben. Helaas belandt dit hondenras geregeld bij mensen met verkeerde intenties. Toch kunnen deze honden opgevoed worden tot betrouwbare en dappere viervoeters. 

Beagle

Wellicht verbaast het je dat je dit hondenras in dit korte lijstje terug ziet komen. Toch is de verklaring dat veel beagles in het hondenasiel verblijven niet vanwege de moeite met de opvoeding of het karakter van dit ras. De beagle is namelijk een hondenras dat veel wordt ingezet als proefhond. De beagle verzet zich namelijk niet snel en is niet zo groot. Deze dieren krijgen in het dierenasiel een tweede kans om in een liefdevol gezin te worden geadopteerd. 

Asielhond BeagleBeagles vindt je vaak terug in het hondenasiel, omdat deze dieren geregeld worden ingezet als proefdieren.

Een hond uit het hondenasiel adopteren

Er zijn verschillende honden die in het hondenasiel wachten om geadopteerd te worden. Op de website van Ik Zoek Baas zoeken meer dan tweehonderd honden en zeventien ex-proefdieren, alle beagles, een nieuw liefdevol huis. Het is het zeker waard om te overwegen en hond adopteren alvorens je tot een fokker te richten. 

Hoeveel betaal je voor een hond uit het asiel?

Een hond adopteren uit het hondenasiel kost geld. De mensen die bij het hondenasiel werken, zijn vrijwilligers, maar het hondenvoer en eventueel neutraliseren van de honden kost wel geld. De gemiddelde prijs voor een hond uit het hondenasiel ligt tussen de €150,- en €300,- euro. Uiteraard hangt dit ook af van de leeftijd en het hondenras. 

Hond in bench in asielVoor een hond uit een hondenasiel betaal je een gereduceerd tarief.

Hondenasiel hond adopteren | tips

Alvorens je besluit over te gaan tot het adopteren van een hond uit het hondenasiel wil Snuffelbox je nog een aantal tips meegeven. 

  • Houd er rekening mee dat een hond om verschillende redenen naar het asiel gebracht kan worden. Informeer naar de reden bij het dierenasiel. Het is belangrijk dat je hier vanaf weet. 

  • Heb je kinderen, katten of andere honden? Lees goed in de beschrijving van de hond of hij geschikt is om geplaatst te worden in een omgeving met kleine kinderen, katten en/of andere honden. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan. 

  • Informeer bij het dierenasiel of je de hond in het echt kunt zien en of je even een contactmoment met de hond hebben kan. Bij veel hondenasiels is het zelfs verplicht om eerst te komen kijken of er een klik is met de hond

  • Of je nu een hond uit het hondenasiel adopteert of bij een fokker koopt, houd er rekening mee dat een hond niet voor even is, maar voor zijn hele leven. Uiteraard zijn er altijd onverwachte omstandigheden, maar overweeg goed of je genoeg geld en tijd hebt om voor jouw hond uit het hondenasiel te zorgen. 

Snuffelbox oordeelt niet. Het is niet aan ons om te bepalen of iemand een goede of juiste reden heeft om een hond naar het hondenasiel te brengen. We willen mensen alleen wel op het hart drukken een hond netjes naar het hondenasiel te brengen. Een hond of ander huisdier buiten achterlaten is niet alleen zielig, maar ook nog eens strafbaar.

Hond met bandana adopterenWij gunnen elke hond zo'n glimlach op zijn gezicht na een succesvolle adoptie uit het hondenasiel.

Wil je jouw trouwe viervoeter een traktatie geven? Geef dan de Snuffelbox cadeau. De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!