Hondenbuggy, blijf mobiel met je senior hond

Als je hond ouder wordt of aan een gewrichtsziekte lijdt, betekent dat niet dat hij er niet meer van geniet om met jou op stap te zijn. Je moet je echter aanpassen aan de lichamelijke conditie en het uithoudingsvermogen van je viervoeter, om hem niet te veel te belasten. Afhankelijk van leeftijd en conditie kunnen een paar kilometers (die je hond vroeger met gemak liep) al snel veranderen in een marathonloop.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Een hondenbuggy is het ideale hulpmiddel om je senior hond actief te houden. Je viervoeter geniete immers nog steeds van de koude wind om zijn natte neus. Snuffelbox geeft je meer informatie over een honden wandelwagen.

Wat is een hondenbuggy?

Franse bulldogsFranse bulldogs in hondenbuggy.

De hondenbuggy heeft vele namen. Hondentrolley, hondenscooter, honden wandelwagen en hondenwagen zijn vele benamingen voor één betekenis. Deze termen verwijzen naar een soort kinderwagen voor honden, die extra bewegingsvrijheid biedt aan honden met een beperkte mobiliteit.

We weten allemaal dat vooral oudere honden niet graag alleen thuisblijven. Met een hondenbuggy herwin je als hondenbezitter de vrijheid die je lang verloren dacht te hebben. Dit komt omdat je hond weer overal met je mee kan, ook al kan hij niet meer lang alleen lopen. Een hondenbuggy biedt werkelijk uitkomst.

Wat zijn de verschillen tussen honden wandelwagens?

Honden wandelwagens verschillen vooral in de banden, uitrusting, afmetingen en kleur. Als je veel in de natuur reist of een grotere hond hebt, kies je het best voor een hondenbuggy met luchtbanden. Deze hebben namelijk een betere vering en bieden dus maximaal comfort voor je hond. Er zijn ook hondenbuggy's die als fietskar gebruikt kunnen worden. Deze zijn de optimale keuze voor actieve hondeneigenaren van grote honden.

Wanneer heb ik een hondenbuggy nodig?

Heb je het gevoel dat jouw hond niet meer zo geniet van zijn wandelingen als vroeger? Neemt hij de snelste weg terug naar huis of eist hij steeds pauzes? Dan moet je eens nadenken over de aanschaf van een hondenbuggy. Een hondenbuggy kan ook nuttig zijn bij aandoeningen van het bewegingsapparaat, zoals spondylose of een hernia.

Vraag je dierenarts en laat je professioneel adviseren. Zij kennen de medische geschiedenis van je hond immers het beste. Honden willen uitgedaagd en aangemoedigd worden als ze ouder worden. Je moet je wandelingen zeker niet opgeven, maar je kunt ze kleiner maken en je hond meer geestelijk uitdagen (bijvoorbeeld met zoekspelletjes). De hondenbuggy geeft jullie extra tijd in de frisse lucht.

Beste hondenbuggy kopen: populaire modellen

Wanneer je een hondenbuggy wilt kopen, kom je erachter dat er heel veel keuze is. Maar welke hondenbuggy is de beste? Snuffelbox zocht de meest populaire modellen voor je uit en heeft deze voor je op een rij gezet. Bekijk de top 3 hondenbuggy’s en -fietskarren.

#1 - InnoPet Sporty honden buggy

InnoPet Sporty honden buggyInnoPet Sporty honden buggy.

De InnoPet Sporty Dog Trailer Deluxe is een populaire honden buggylijn. Deze trailers zijn een combinatie van een hondenfietskar en hondenbuggy. De hondentrailer is wendbaar en ook nog eens eenvoudig en snel inklapbaar. Deze multifunctionele Innopet honden buggy heeft drie wielen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De hondenbuggy met luchtbanden biedt te allen tijde een prettige rit voor jullie beiden. Je kan zelfs de buggy aan een e-bike of fiets monteren.

InnoPet is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hondenbuggy's en reisaccessoires voor honden. InnoPet heeft een groot assortiment, dat je helpt de juiste honden wandelwagen te vinden. De honden wandelwagens van InnoPet worden vooral gekenmerkt door hun hoogwaardige afwerking.

👉 Shop deze of andere hondenbuggy op Bol.com

#2 - Klarfit Husky Vario 2-in-1 hondenfietskar & hondenbuggy

hondenfietskar en honden buggy2-in-1 hondenfietskar en honden buggy.

De hondenbuggy met luchtbanden is zowel geschikt als jogger of als fietskar. De grote banden zorgen voor een goede vering, zodat zelfs angstige honden zich in deze Klarfit Husky Vario 2-in-1 hondenfietskar & hondenbuggy op hun gemak voelen. De binnenruimte van de Klarfit honden buggy is maar liefst 240 liter met een maximaal draaggewicht van 40 kg. Geschikt voor het vervoeren van kleine tot middelgrote honden.

De buggy heeft luchtroosters aan de voor- en zijkant, zodat de hond ook in warme zomermaanden voldoende frisse lucht krijgt. Het handvat is verstelbaar zodat je deze op jouw lengte kunt instellen. De polyester hoes is afneembaar en wasbaar. Op de rug zitten twee vakken voor drankjes, snacks en natuurlijk de hondensnoepjes.

#3 - Trixie hondenbuggy opvouwbaar

Trixie hondenbuggyTrixie hondenbuggy met tevreden hondje.

De Trixie hondenbuggy welke opvouwbaar is, kan je kopen in de maten S, M en L. En is dus bij uitstek geschikt voor kleine en grote honden. Met groot bedoelt Trixie ook groot, dus zelfs een hond ter grootte van een Labrador past in de L-formaat honden wandelwagen. Dus als je al een tijdje op zoek bent naar een grote Trixie hondenbuggy, dan ben je bij dit merk op de juiste plaats.

De fietskar kan in een paar stappen omgebouwd worden tot een hondenbuggy door een voorwiel aan te schaffen. Alles wat je nodig hebt is een gereedschap sleutel maat 11 en een schroevendraaier. In een paar stappen is de fietskar een hondenbuggy. De banden zijn hoge kwaliteit, de ligruimte binnen is royaal en de hondenfietskar is makkelijk op te vouwen.

Wil jij jouw hond verwennen?

Husky met Snuffelbox - snacks en speelgoedHusky blij met allemaal lekkere snacks en speelgoed.

Snuffelbox hoopt met deze informatie over hondenbuggy’s, dat jullie samen er nog veel op uit trekken. Bij terugkomt wil jij jouw hond wellicht verwennen. Mocht je nog een leuk cadeau zoeken voor jouw hond, overweeg om je aan te melden als abonnee voor elke maand leuke speeltjes en gezonde snacks voor jouw hond!

👉 Ontdek Snuffelbox


Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!