Hondenspeeltjes om jouw hond nog gelukkiger te maken!

Jouw hond is jouw aller beste maatje. Daarom wil je zijn staart zo vaak mogelijk zien kwispelen en aangekeken worden met een opgewekte snoet. Beweging, veel liefde en gezonde voeding zijn natuurlijk het belangrijkst, maar als je je hond echt honden buikkriebels wilt bezorgen is het belangrijk om hem te vermaken en mentaal uit te dagen. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hond met tennisbal

Wanneer is een hond gelukkig

Een hond is gelukkig wanneer hij gezond gedrag vertoond. Hij voelt zich vertrouwd bij zijn baasje en dit uit hij graag door lekker op zijn rug te rollen en met zijn staart te kwispelen. Hierbij nodigt hij je uit om hem over zijn buikje te aaien, een plek waar zijn meest kwetsbare organen zitten. Als hij dit bij jou doet kun je ervan uitgaan dat hij je blindelings vertrouwd en waardeert. Blije honden zijn dol op aandacht en affectie. Is jouw hond een echte knuffelaar? En volgt hij je wanneer je eventjes wegloopt? Dan is er geen twijfel mogelijk, jouw hond is dolgelukkig!

Is jouw hond ontspannen?

Een gelukkige hond is ontspannen en zelfverzekerd. Zijn schouders en oren hangen lekker los en hij heeft zijn muil een beetje open. Wanneer je even bent weggeweest en de sleutel in het slot draait staat jouw hondenvriend enthousiast te wachten om jou te begroeten. Ook wordt hij enthousiast wanneer je de hondentraktaties of speeltjes tevoorschijn haalt. De kans is groot dat hij vanzelf een houding gaat aannemen waaruit blijkt dat hij met je wil spelen. Dit kun je herkennen aan zijn billen die hij omhoog drukt terwijl hij zijn borst laag naar de grond brengt. Hij is duidelijk blij dat je er bent! 

Heeft jouw hond stress?

Wanneer een hond gelukkig is heeft hij vaak goede manieren. Zijn emoties zijn in balans en hij vertoond geen opmerkelijk gedrag zoals het vernielen van spullen in huis of het doen van zijn behoeftes op het vloerkleed. Het regelmatig bijten, binnen graven en vernielen wil vaak zeggen dat de hond zich verveelt, stress heeft of angstig is. Natuurlijk is niemand perfect, en zo ook niet jouw viervoeter. Hij mag zich best een keertje misdragen, dat is helemaal niet erg. 

Heeft jouw hond eetlust?

Een andere manier waaraan je kunt herkennen of jouw hond gelukkig is, is zijn eetlust. Weet hij precies wanneer het etenstijd is? En staat hij te springen om een lekkere traktatie? Dan zit hij waarschijnlijk lekker in zijn harige vel. Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw hond bepaalde producten niet lekker vindt, maar weigert hij regelmatig zijn maaltijden? Of eet hij ineens een stuk minder? Dan zou het zo kunnen zijn dat hij zich niet helemaal lekker voelt. Neem in dit geval geen enkel risico en bel de dierenarts. 

Bewegen met hondenspeelgoed

Hond met klein basketbal hondenspeelgoedZie jij de bovenstaande punten terug in jouw hond? Dan hoef je je geen enkele zorgen te maken! Maar, we willen natuurlijk wel dat hij gelukkig blijft. Lekker spelen en bewegen zijn belangrijke onderdelen uit het leven van een hond. Met name kleine honden en puppy’s zitten bomvol energie, waardoor het soms lastig kan zijn om dit enthousiasme bij te benen. Met leuke en verrassende hondenspeeltjes kan jouw hond zichzelf goed vermaken zodat jij meer tijd over hebt voor andere leuke dingen. 

Voorkom gedragsproblemen

Honden zijn van nature enthousiaste en energieke dieren. Spelen, op zoek gaan naar voedsel en op dingen bijten zit in hun aard. Eigenlijk lijken honden een beetje op wolven. Natuurlijk wil je dat jouw hond zich aan jouw huisregels houdt, maar het is geven en nemen. Je moet jouw hond toelaten om zichzelf te zijn, want anders is de kans groot dat hij gedragsproblemen gaat ontwikkelen. Gelukkig zijn hondenspeeltjes een goede oplossing.

Spelen maakt gelukkig!

Spelen is een belangrijk onderdeel van het karakter van jouw hond, en maakt hem gelukkig. Het is natuurlijk heerlijk om jouw hond regelmatig mee te nemen voor een stevige wandeling, en hem lekker los te laten rennen in het bos. Met hondenspeeltjes kan hij zich ook thuis prima vermaken wanneer jij bezig bent met andere zaken. Hondenspeelgoed is trouwens niet alleen geliefd onder kleine honden of puppy’s, oudere honden met minder energie worden er ook enthousiast van! Hou hier wel rekening mee wanneer je iets leuks voor hem koopt. Een jonge hond of puppy heeft meer aan zacht speelgoed, terwijl een oudere hond juist enthousiast wordt van een hard en onverwoestbaar hondenspeeltje. 

Hondenspeeltjes hebben vele gezondheidsvoordelen

Het is belangrijk dat jouw hond een gezond gewicht blijft behouden. Met activiteiten zoals wandelen worden de meeste calorieën verbrandt, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw hond niet zo’n actieveling is en sneller moe wordt. Met hondenspeelgoed kun je jouw hond stimuleren om te bewegen. Op deze manier hoef je je hond niet mee naar buiten te sleuren wanneer hij eventjes geen zin heeft, maar is hij toch actief bezig. Wist je dat hondenspeeltjes overgewicht kunnen voorkomen? 

Honden kauwspeeltjes voor een goed gebit

Ook zorgt goed honden kauwspeelgoed voor gezonde tanden. Honden zijn dol op kauwen, maar je wilt natuurlijk niet dat hij aan het bankstel begint. Met een hondenspeeltje om op te kauwen kan jouw hond toch lekker zijn natuurlijke instinct volgen, en een gezond gebit behouden. Door het kauwen wordt het tandvlees gemasseerd en worden gebitsproblemen voorkomen.

Blijf jouw hond uitdagen

Het is belangrijk om je hond te blijven uitdagen en verrassen. Om te voorkomen dat jouw hond zich gaat vervelen raden we aan om hem te verrassen met verschillende speeltjes. Vaak geeft jouw hond zelf aan dat hij klaar is om te stoeien, maar neem zelf ook eens het initiatief. Verras je hond eens met een Snuffelbox. Hij zal zich ongetwijfeld gewaardeerd voelen! 

Geef jouw hond een Snuffelbox!

Kies ervoor om jouw hond te verwennen met een eigen Snuffelbox. We maken verrassingsboxen voor elke hond. Van grote tot kleine honden en van jong tot oud. Deze thema box wordt maandelijks op maat gemaakt en zit bomvol speeltjes en traktaties voor jouw hond.

Elke Snuffelbox bevat 2 speeltjes, 2 volledig natuurlijke zakjes met lekkernijen en 1 kauwsnack, samengesteld uit de unieke themacollectie van de nieuwe maand. Wij beloven je dat jouw hond nooit meer op dezelfde manier naar een kartonnen doos zal kijken. Laat het kwispelfeest maar beginnen!


Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!