Hondentrap óf hondenloopplank

Kies je voor een hondentrap of hondenloopplank? Beide zijn een perfect middel waardoor jouw hond eenvoudig op de bank, in bed of in de auto kan komen. Een hondentrap of hondenloopplank is bovendien veilig en verantwoord, maar voor welk soort kies je? Snuffelbox legt je de verschillen uit, geeft advies en heeft een top-5 hondentrap en hondenloopplank voor je samengesteld.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Is een hondentrap of een hondenloopplank beter voor honden?

Wanneer is een hondentrap geschikt?

Om deze vraag te beantwoorden leggen we je eerst uit wat een hondentrap en een hondenloopplank of hellingbaan is.

Aussie naast een hondentrapEen hondentrap is een klein trapje, welke speciaal ontwikkeld is voor honden. De trap bevat een aantal treden, waardoor jouw viervoeter eenvoudiger op hogergeplaatste plekken kan komen. Denk hierbij aan het instappen in de auto, op de bank willen kruipen of ondeugend in bed willen komen. Je hond kan met een trap zelf ergens op ‘klimmen’. Net als wij mensen wel eens een klein opstapje of keukentrapje gebruiken om bij een hoge kast te kunnen.

Wanneer is een hondenloopplank geschikt?

Een hondenloopplank (ook wel hellingbaan genoemd) is een plank waarover jouw hond kan lopen. Je legt de plank schuin neer zodat jouw hond eenvoudig naar een hoger of lagergelegen plek kan komen. Net zoals bij de hondentrap.

Hond loopt van een hondenloopplank afZowel de hondentrap en hellingbaan hebben dezelfde functie; je hond hoeft niet te springen om ergens te komen.

Zijn hondenloopplanken beter dan hondentrappen?

Nee, in principe niet want beide hebben de functie om je hond te ontzien in springen, wat ten goede komt van de gezondheid. Hondenloopplanken en trappen zijn ideaal om te gebruiken als je hond ouder is, gewrichtsproblemen heeft, ziek is (artritis of artrose) of als je een puppy hebt.

Vermijd hondentrappen bij puppy's

Bij een puppy kan je echter beter een hondenloopplank gebruiken, omdat je daarbij de gewrichten in de heup ontziet. De eerste zes maanden mogen puppy’s namelijk nog geen traplopen.

Zoek je meer presentjes voor jouw pup? Lees de blog voor puppy cadeautips.

Hondenloopplanken

Er zijn verschillende soorten hondenloopplanken welke een maximaal gewicht kunnen dragen. Je kan daarnaast ook kiezen voor een hondenloopplank auto of bank. Een hondenloopplank auto kan wat breder zijn dan hondenloopplank bank, omdat je in huis meestal minder ruimte hebt.

Naast het draaggewicht verschilt ook de lengte en breedte van de verschillende hondenloopplanken. De materialen waarvan de loopplank is gemaakt is ook divers, alsmede de opberg methode. De ene loopplank kan je invouwen of inklappen, zodat je deze bijvoorbeeld makkelijk mee kan nemen in de auto. 

Zijn hondenloopplanken goed voor honden?

Hondenplanken zijn goed voor honden omdat ze niet hoeven te springen. Hierbij ontlast jouw hond zijn gewrichten en spieren. Dit komt ten goede van de gezondheid van je hond. Zeker als je viervoeter artritis of artrose heeft. Ook kunnen ze hun pootje niet verstuiken, als ze rustig over de hondenloopplank lopen. De beste hellingsgraad van een hondenloopplank is idealiter 25%. Zodra het meer is, moet je hond ook meer klimmen. 

Top 5 hondenloopplanken

Een hondenloopplank is het meer dan waard om te overwegen. Jouw trouwe viervoeter kan overal makkelijk omhoog en omlaag lopen. Hierdoor voorkom je gezondheidsproblemen aan de heup en andere gewrichten. Ook als je hond wat ouder is kan je hem of haar overal mee naar toe nemen door een hondenloopplank auto te plaatsen. De antislip zorgt ervoor dat je hond niet uitglijdt. Voor puppy’s is een hondenloopplank ook een uitkomst, evenals voor honden die artritis, artrose hebben of herstellende zijn van een operatie. Bekijk de top 5 hondenloopplanken wel Snuffelbox zorgvuldig voor je heeft samengesteld.

1. Trixie auto loopplank

LET OP! Dit is niet de Trixie loopplank die uitschuifbaar is. Dit is de opklapbare versie. Wel goede beoordelingen omdat de hondenloopplank wel van zeer stevig materiaal is. Goede weerstand op de plank, maar wil je de uitschuifbare versie hebben moet je deze dus niet nemen...

Shop de niet-uitschuifbare hondenloopplank van Trixie hier.

Hond loopt vanuit achterbak over hondenloopplank richting de straat2. Solvit Loopplank hond XL

De PetRamp DeLuxe is een aluminium loopplank verkrijgbaar in twee maten, met een antislipcoating op het loopvlak, voor honden. De plank is multifunctioneel doordat deze op verschillende lengtes uitschuifbaar en bruikbaar is.

PetRamp DeLuxe XL van 120 tot 220 cm.
Voor een hoge auto kan de PetRamp DeLuxe helemaal uitgetrokken worden tot 220 cm. Voor een lagere auto of opstap kan hij ingeschoven worden tot 120cm. De plank kan ook gebruikt worden in een lengte van bijvoorbeeld 140/180cm.

Bijzonderheden:

 • Kleur: grijs;

 • Gewicht: 8,5 kg;

 • Uitgeschoven lengte: 220 cm;

 • Ingeschoven lengte: 120 cm.

Shop de hondenloopplank van Solvit hier.

Hond loopt uit auto van hondenloopplank af

3. Drievoudige inklapbare hondenloopplank van Trixie

De Trixie Inklapbare Loopplank Zwart / Grijs van 39 x 160 cm is een loopplank voor de hond, voor het gemakkelijk instappen in de auto, slipvast. Deze loopplank is ideaal voor honden die slecht ter been, jong, oud of klein zijn en moeilijk in de auto kunnen springen. De plank is inklapbaar en ruimtebesparend op te bergen, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Het loopvlak is slipvast, ook bij nattigheid, en de loopplank is voorzien van rubberen anti-slip voetjes die schuiven tijdens het instappen voorkomen. Met handvat voor gemakkelijk transport.

 • Loopplank voor de hond;

 • Ideaal om de auto in en uit te komen;

 • Met slipvast loopvlak;

 • Voorzien van rubberen anti-slip voetjes;

 • Drievoudig inklapbaar om ruimtebesparend op te bergen;

 • Met handvat;

 • Gewicht: 3,8 kg.

Shop deze hondenloopplank van Trixie hier.

Hond staat in achterbak en wil van hondenloopplank gaan lopen

4. Holtaz loopplank voor honden tot 88 kg

 • Hondenloopplank voor thuis of onderweg (ook geschikt voor katten);

 • In hoogte verstelbaar zodat de hoogte aan elk meubelstuk kan worden aangepast;

 • Lichtgewicht, gemakkelijk op te vouwen en op te bergen;

 • Afmetingen: lengte 104 cm x breedte 35,5 cm x hoogste hoogte 55 cm;

 • Maximaal draaggewicht: 88 kg.

Diervriendelijk en geschikt voor jonge en oude honden!

Veelvuldig springen van uw hond kan op de lange termijn leiden tot gewrichts- en botproblemen. Met name kleine honden overschatten zichzelf vaak en springen vaker op banken, bedden, stoelen of op schoot.

Wat er op jonge leeftijd licht en wendbaar uitziet, kan snel leiden tot ernstige aandoeningen van de heupen, gewrichten en botten.

Onze Holtaz hondenloopplank / hondentrap is niet alleen geschikt voor kleine, maar ook voor grote honden. Of het nu een jonge pup is of een oudere hond - op de bank, in bed of in de auto klimmen wordt gemakkelijker gemaakt en beschermt uw hond op de lange termijn tegen bot- en gewrichtsaandoeningen.

Shop deze hondenloopplank van Holtaz hier.

Hond loopt van hondenloopplank in woonkamer

5. Easy Steps lichtgewicht hondenloopplank tot 50 kg

Easy Step loopplank is een ideaal hulpmiddel om honden te assisteren bij het in- en uitstappen in een voertuig of andere hoger gelegen plaatsen. Uitermate geschikt voor oudere honden en honden met overgewicht of gewrichtsproblemen tot 50kg. De loopplank kan u gemakkelijk opvouwen tot een compact formaat en is voorzien van een handvat.

Specificaties:

 • Loopplank van 153 cm;

 • Uitermate geschikt voor oudere honden en honden met overgewicht of gewrichtsproblemen;

 • Anti-slip voetjes;

 • Opvouwbaar & compact;

 • Lichtgewicht 3,85 kg.

Shop deze hondenloopplank van Easy Steps hier.

Berner Sennen loopt van hondenloopplank af vanuit auto, de tuin in

Hondentrappen

Als we naar de hondentrappen kijken zijn hier ook verschillende soorten in. Je kan kiezen tussen een hondentrap boot, zwembad, auto of bank. Hondentrappen zijn goed voor honden, daar ze de gewrichten ontzien. Voor senior honden die moeite hebben met lopen en chronische pijnen hebben aan de botten, bieden hondentrappen verlichting. Voor honden met overgewicht is een opstapje een aanrader. Je wilt namelijk niet dat je te zware hond springt en daarbij enorme druk op zijn/haar gewrichten en spieren krijgt. Voor kleine hondjes is een hondentrap ook ideaal. Je helpt ze namelijk om op een hoger gelegen item te komen, zoals de bank, bed of auto.

Waarvoor gebruiken honden hondentrappen?

 • Om in en uit een boot te stappen;

 • Om in en uit het zwembad te stappen;

 • Om in en uit een auto te klauteren;

 • Op van of op de bank te komen.

Zijn hondentrappen goed voor honden?

Als u een oudere hond, een hond met artritis, of een hond met andere mobiliteitsproblemen heeft, kan het tijd zijn voor een hondentrap of een hellingbaan. In feite, hond trappen en hellingbanen kunnen ook het leven gemakkelijker maken voor sommige zeer kleine honden of rassen met korte poten en lange lichamen, zoals Teckels en Corgis.

Hoe hoog moet een hondentrap zijn?

Dit is afhankelijk van het doel waar je de trap voor wilt gebruiken. Een bank is bijvoorbeeld lager dan de auto. De gemiddelde hoogte van een hondentrap ligt tussen de 30 en 60 cm en is voorzien van 3 of 4 treden. Bij een inklapbare hondentrap kan je bovendien vaak de hellingshoek zelf bepalen. Een lage of een hoge hoek. Bij een hondentrap van traagschuim kan dit uiteraard niet, maar deze is dan ook bedoeld als hondentrap voor bank of bed. 

Top 5 hondentrappen

Om je keuze voor een goede hondentrap te maken hebben wij alvast een top 5 hondentrappen voor je samengesteld. Hierbij hebben we rekening gehouden met de kwaliteit-prijs verhouding, functionaliteit en reviews van gebruikers. De top 5 hondentrappen van Snuffelbox is: 

1. Viervoetjes hondentrap is geschikt voor iedere auto

De Viervoetjes hondentrap is geschikt voor elke auto en gemakkelijk op te vouwen en op te bergen in de kofferbak. De trap kan uitgeschoven worden zodat voor elke auto gebruikt kan worden.

De honden trap heeft schuimrubberen steunen waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over krassen of beschadigingen aan de auto.

Honden tot 70KG kunnen de trap gebruiken, de trap is gemaakt van duurbaar metaal en de treden zijn verstevigd met plastic.

De trap kan vastgemaakt worden met de karabijnhaak aan de kofferbaksluiting zodat de trap niet verschuift tijdens het gebruik.

Door de anti-slipvoeten staat de trap extra stabiel zelfs op een gladde ondergrond.

De hondentrap is voorzien van een handvat waardoor je de trap gemakkelijk kan dragen.

 • Merk: Viervoetjes

 • Materiaal: Aluminium

 • Kleur: Zwart

 • Gewicht: 3.8 KG

 • Afmetingen: 50cm x 42cm x 15cm

 • Geschikt voor honden tot 75 KG

 • In hoogte verstelbaar

 • Waterproof

Shop deze hondentrap hier.

Herdershond klimt in auto achterbak via hondentrap

2. Flamingo dierentrap Easy Step met afneembare hoes

Heeft jouw hond moeite met stijle opstapjes? Is jouw hond al wat ouder, last van gewrichtsproblemen of kan deze niet zelf op de bank springen? De dierentrap van Flamingo biedt uitkomst.

De dierentrap heeft een afmeting van 43 Diep x 41 Breed x 29,5 centimeter hoog en heeft een afneembare hoes, waardoor deze gemakkelijk schoon te maken is. De trap is gemaakt van zacht fleece stof en is aan de onderzijde dichtgemaakt met doek.

Shop de Flamingo hondentrap hier.

Teckel op hondentrap

2. Trixie petwalk vouwtrap van aluminium

Deze Trixie Petwalk Vouwtrap Aluminium van 120 x 37 is een ideale trap om jouw hond in en uit de auto te laten die zeer compact op te bergen is.

De inklapbare hondentrap is gemaakt van stevig aluminium en kunststof en voorzien van een slipvaste laag, TPR. Hierdoor blijft ook bij nattigheid het loopvlak slipvast.

De hondentrap is gemakkelijk te hanteren: je kunt hem gemakkelijk uitvouwen en weer opbergen, daar hij zeer compact op te vouwen is. Zo kun je hem ook meenemen als je met een kleiner voertuig reist!

De hondentrap is voorzien van bumperbescherming en in twee breedtes instelbaar.

Het gebruik van de trap is zeer van nut bij dieren met rug- en gewrichtsproblemen en ter preventie hiervan.

Tot slot is de trap gemakkelijk zo te maken en veelzijdig inzetbaar, ideaal voor elke hond en baas dus!

 • Handige opvouwbare trap, zeer compact op te vouwen om mee op reis te nemen

 • In twee breedtes instelbaar

 • Voorzien van slipvast oppervlak, ook bij nattigheid

 • Ideaal bij dieren met en ter preventie van rug- en gewrichtsproblemen

Afmetingen: max 120 x 37x max 57 cm.

Shop de Trixie petwalk hondentrap hier.

Hondentrap

3. Hondentrap van traagschuim van Pets Tails

Kan jouw hond niet bij je op de bank springen voor een warme knuffel of natte zoen? Heeft hij/zij last van zijn gewrichten en/of rug? Haal dan direct een Hondentrapje van Pets Tails in huis, zodat jouw maatje zich niet meer extra hoeft in te spannen en met gemak naast je kan kruipen. Het materiaal is fluweel zacht voor de poten en ook heel makkelijk te verplaatsen. Is het trapje vies? Geen probleem! De hoes is afneem- en wasbaar.

Jouw Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk: Het Hondentrapje van Pet Tails is heel simpel te gebruiken. Je plaatst hem voor de bank of voor het bed en jouw hond kan zich lekker nestelen in jouw schoot. Het gemak voor jouw hond staat bij ons centraal!

 • Duurzaam materiaal: Het tijdperk van wankele Hondentrapjes is voorbij. Ben je moe om steeds een nieuwe aan te moeten schaffen? De trapjes van Pet Tails zijn van duurzaam traagschuim materiaal gemaakt, hierdoor steviger en de zachte hoes van suede kun je gerust afnemen en wassen!

 • Kan tot 80 kg dragen: Heb je een grotere hond of is jouw hond stiekem een beetje aan de zware kant? Dat is helemaal geen probleem! Onze Hondentrapjes kunnen tot 80KG dragen, dus jouw kameraad is ook veilig en het trapje blijft langer houdbaar!

 • Bevordert hersteltijd: Het traagschuim materiaal van het Hondentrapje verzacht gewrichts- en rugpijnen en stimuleert de rehabilitatie van jouw trouwe viervoeter. Jouw hond kan dus rustig herstellen van een operatie en hoeft zich bovendien niet nodeloos te vermoeien. Jouw kameraad is snel weer de oude!

Shop deze Pets Tails hondentrap op Bol.com.

Hond loopt van hondentrap

5. Lichtgewicht hondentrapje opvouwbaar van Barbesteyn

Het is heerlijk om samen met jouw hond op pad te gaan, alleen is het soms een hele klus om die lieve viervoeters in de auto te krijgen. Onze Hondentrap is een stabiele en veilige oplossing voor deze klus. Uitklappen en instappen maar!

Veiligheid en stabiliteit zijn uiteraard heel erg belangrijk en wij begrijpen als geen ander dat onze hondentrap ook gebruiksvriendelijk moet zijn. Hier hebben wij natuurlijk over nagedacht en we kunnen je vertellen dat hij aan al deze eisen voldoet.

We horen je al denken ‘’leuk hoor zon hondentrap, en mijn auto dan?’’. Hier hoef je je geen zorgen over te maken. De voetpoten zijn van antislip rubber gemaakt en het frame uiteinde van super stevig Foam materiaal dus voor krassen op de auto hoef je ook niet bang te zijn.

 • Veilig & Stabiel;

 • Compact & Draagbaar;

 • Gebruiksvriendelijk;

 • Lichtgewicht;

 • Antislip Rubberen Voetpoten;

 • Maximale draagkracht 75 kg;

 • Instaphoogte 70-80 cm.

Wij geloven in de duurzaamheid van onze producten en selecteren deze zorgvuldig en met aandacht. Wij hopen dan ook dat je tevreden bent met jouw aankoop, mocht je niet tevreden zijn dan helpen wij je graag!

Shop de hondentrap van Barbesteyn op Bol.com.

Hond klimt op hondentrap

Vergelijk hondentrappen met Top Dog Tips

Kun je goed Engels verstaan? Kijk dan deze video waarin de hostess van Top Dog Tips verschillende hondentrappen vergelijkt, zodat je beter begrijpt waar je op dient te letten.

We hopen je met onze informatie te hebben geholpen om de juiste keuze te maken voor een hondentrap of hondenloopplank kopen. Heel veel succes!


Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!