Hondentrimmer aan huis

Een hondentrimmer aan huis is ideaal wanneer je een viervoeter hebt die niet graag naar de hondentrimsalon gaat. Daarnaast is het trimmen van je hond thuis vertrouwd en snel. Daarnaast kan je bovendien ook nog wat taken zelf doen. Snuffelbox legt uit wat de 10 stappen zijn die een hondentrimmer aan huis uitvoert en wat je zelf kan doen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

10 stappen voor het thuis trimmen van je hond

Door de coronaperiode waren de hondentrimsalons gesloten. Echter, de haren van de hond blijven groeien en veel honden hadden toch echt een trimbeurt nodig. Wat voert een hondentrimmer aan huis uit en wat kan je zelf doen? Vacht wassen, drogen, borstelen en een heerlijke massage, die bij een trimbeurt hoort, mag natuurlijk ook niet ontbreken. 

Zwarte hond in ijzeren emmerEen hond wordt even lekker gewassen in een bad.

Het kan makkelijker en goedkoper voor je zijn om voor de basisverzorgingsbehoeften van je hond te zorgen in het comfort en de vertrouwde omgeving van je huis. Als de vacht van je hond zo lang is geworden dat het lijkt alsof hij een oude pruik draagt en zijn vacht begint te lijken op een oud en versleten kleed (dat door het vuil is gesleept en in de tuin is achtergelaten), dan is het tijd om je vaardigheden op het gebied van hondenverzorging op te poetsen.

Te veel tijd laten verstrijken tussen de verzorgingssessies kan de gezondheid van je pup in gevaar brengen. Gelukkig kun je veel verzorgingstaken die een hondentrimsalon uitvoert, ook veilig thuis uitvoeren. Je hebt geen geavanceerde, dure apparatuur nodig voor eenvoudige taken als nagels knippen of haren borstelen. Je kan een hondentrimmer aan huis uitnodigen of zelf de taken uitvoeren. 

Hond met lange haren moet straks naar hondentrimmerEen hond met langere haren geniet van een duik in de modder.

De 10 stappen die hondentrimmer aan huis uitvoert

De hondentrimmer aan huis voert 10 stappen uit, te weten:

  1. Ogen van je hond schoonmaken;

  2. De oren van je hond schoonmaken;

  3. Hondenneus schoonmaken;

  4. Tandenpoetsen;

  5. Vacht borstelen;

  6. Het trimmen van de vacht van je hond;

  7. Hondennagels knippen;

  8. De poten van je hond schoonmaken en beschermen;

  9. Vacht van je hond wassen, drogen en in model brengen;

  10. Je hond masseren.

Welke 5 taken van hondentrimmer kan je zelf doen?

Een aantal van de taken die een hondentrimmer aan huis uitvoert, kun je zelf ook doen. Daardoor bespaar je op de kosten van een bezoek aan een hondentrimsalon of hondentrimmer aan huis. 

#1 - Ogen hond schoonmaken

Gebruik een zachte vochtige doek om rond de ogen van je hond te vegen. Vuil en korstjes (van tranen) hebben de neiging zich hier op te hopen, en te veel ophoping kan leiden tot een infectie. Controleer de ogen op tekenen van roodheid of zwelling. De ogen van je pup moeten vochtig blijven. Droge ogen kunnen het vermogen van je hond om te zien aantasten of leiden tot irritatie. Zorg ervoor dat de kamer waarin je hond zich bevindt vochtig genoeg is of gebruik zo nodig oogdruppels.

#2 - Oren hond schoonmaken

Vuil en oorsmeer verzamelen zich ook in de oren van je hond. Veeg met een schone vochtige doek de plooien en oorflappen schoon. Wat goed werkt en ook nog lekker ruikt, is om een watje vochtig te maken en daar een klein beetje babyolie op te druppelen. Maak vervolgens de oren schoon. Het oorsmeer en vuil haal je eenvoudig weg. Gebruik nooit een wattenstaafje, deze kunnen de trommelvliezen namelijk beschadigen. Maak de oren van je pup of volwassen hond om de vier weken schoon. 

HondenneusHet is belangrijk om de ogen, oren en neus van je trouwe viervoeter goed schoon te houden.

#3 - Hondenneus schoonmaken

De neus van een gezonde hond is meestal vochtig. Voelt de hondenneus droog aan, dan kan dit komen door droge lucht, uitdroging, zonnebrand of andere redenen. Het is normaal dat de neus van een hond op verschillende momenten van de dag een beetje droog is, bijvoorbeeld tijdens een lang dutje. Geef je hond voldoende water en zorg dat de ruimte waarin hij zich bevindt vochtig genoeg is. Het geregeld aanbrengen van een hoogwaardige balsem helpt om de neus van je hond vochtig te houden. 

#4 - Tandenpoetsen hond

Honden ontwikkelen een slechte adem als hun gebit niet regelmatig wordt gereinigd. Tandplak en tandsteen bouwen zich ook op de tanden van je pup op zonder frequente verzorging. De tanden van je hond poetsen doe je een paar keer per week. Gebruik hiervoor speciale hondentandpasta. Voor het reinigen van het gebit doen kauwspeeltjes en hoge kwaliteit hondenkluiven al een groot deel van de gebitsreiniging. Je hond laten kauwen op een gewei of bepaalde soorten botten helpt ook bij het reinigen van het gebit. In de Snuffelbox zitten naast hondenspeelgoed en beloningssnoepjes ook gezonde kauwsnacks die helpen het gebit te reinigen. 

#5 - Vachtverzorging

Vachtverzorging is belangrijk voor de gezondheid van je hond. Borstel daarom naar behoefte de vacht van je hond. Bij langharige honden voorkomt het dagelijks borstelen klitten en daarnaast behouden de haren de mooie glans. Als je hond lang haar heeft, is een metalen borstelkam perfect om de haren glad en weelderig te houden. Een trimwant of massageborstel is perfect voor kortharige honden.

Het knippen van de haren kan je misschien beter overlaten aan de hondentrimmer aan huis. Wil je het toch zelf doen? Dan is een hondentrimpakket geen overbodige luxe. Gevuld met een tondeuse, schaar, hondenkam en andere attributen. Na het trimmen was je de vacht van je hond goed met speciale hondenshampoo. Droog na het wassen de vacht met een handdoek, waarbij je gelijk een lekkere massage geeft. Tot slot knip je de nagels van je hond met een speciale nagelknipper voor honden. 

Hondentrimmer is bezig met trimbeurt hondDeze hond lijkt een bezoek aan de hondentrimsalon helemaal niet erg te vinden.

En vergeet natuurlijk niet de Snuffelbox tijdig te bestellen, zodat jullie na de trimbeurt thuis samen de hondenbox kunnen uitpakken. In de Snuffelbox zitten namelijk twee speeltjes, twee zakjes met lekkernijen en één kauwsnack voor de viervoeter verpakt. Een beloning na zo’n intensieve verzorging is namelijk wel op zijn plaats. En wat is het beter dan een Snuffelbox cadeau te geven?

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!