Hondenwandelingen in de bergen van Oostenrijk

In ons vorige bericht kon je lezen hoe we het vonden om met onze baasjes op vakantie te gaan naar Kroatie. Nu zullen we je vertellen over al onze avonturen in de bergen van Oostenrijk.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Honden op reis naar Oostenrijk

Border collie's in OostenrijkNa al het wandelen en zwemmen in Kroatië, waren we eerlijk gezegd best blij dat we een middagje konden vertoeven in de kofferbak van de auto. Lekker slapen en zo af en toe eens uit het raam kijken waar we zijn.

Gelukkig was dit deel van de reis niet zo lang als de heenreis. Zo rond het avondeten waren we in Niedernsill aangekomen, een plaatsje vlakbij Zell am See en Kaprun. We roken gelijk de heerlijke berglucht en wisten: dit wordt genieten!

Aankomst hondvriendelijk appartement

We verbleven in het leuke en hondvriendelijke appartement Casa Montana. Het is best fijn als er ook eens aan onze hondenpootjes wordt gedacht! In het appartement lag een heerlijk kussen, een voerbak en wat heerlijke snoepjes! We mochten zelfs op de bank en het bed slapen, wat een genot. Om de bank niet zo vies te maken, werd er een oude deken overheen gelegd.

Hondenwandelingen in Oostenrijk

We hebben heel veel gelopen, gesnuffeld en bergpaadjes verkend. We willen graag onze tips met jullie delen.

Wandelen naar en eten bij DieLibelle (Hunde Bar)

Wandelen naar en eten bij 'DieLibelle'. Een heerlijk restaurant en niet alleen voor de baasjes maar ook voor ons! Je kan er heerlijke koekjes, worstjes en ijs krijgen bij de hondenbar. Voor de baasjes is de 'heart attack burger' een echte aanrader.

Sigmund Thun Klamm bij Kaprun

De Sigmund Thun Klamm bij Kaprun. Eerst loop je over houten bruggetjes over flink wat watergekletter heen. Daar is het soms wel wat drukker door andere tweevoeters. Na de klamm kan je nog een heerlijke rondwandeling maken rondom de Klammsee: en niet alleen wandelen maar ook heerlijk zwemmen!

Met honden wandelen bij Weissee

Hondenwandeling bij de Weissee. Eerst met een gondel naar boven, waarbij je natuurlijk al heel wat leuke wandelpaadjes ziet. Maar daarna een wandeling rond de Weissee. Het zijn heerlijke snuffelpaadjes, deels langs het water (Yes! Weer zwemmen!) maar ook deels wat meer door de bergen, zodat je lekker kan klimmen en klauteren.

Helemaal bovenop kom je ook nog langs een klein gletsjermeer: koud voor de pootjes maar wel een mooi uitzicht!

Tip voor de baasjes: wandel de route via rechts naar links; je komt namelijk tijdens de wandeling een aantal ladders tegen die wat steil zijn. Het is makkelijker om deze naar boven toe te lopen (en je viervoeter te dragen) dan andersom. Iets te spannend? Kies dan een van de andere wandelingen. 

Hond en baas bij Krimml watervallen

Krimml watervallen: in het begin is het heel druk met andere tweevoeters die er ook lopen. Echter, na het eerste stuk wordt het al een stuk rustiger en kunnen we lekker los lopen.

De paden zijn steil, maar gelukkig rusten we af en toe uit. De meeste bezoekers lopen hetzelfde pad terug, maar als je helemaal door naar boven loopt, kan je via de 'altenauer wanderweg'  weer terug naar beneden lopen. De paadjes zijn echt oud, wat betekend dat je veel kan snuffelen! Het is een avontuurlijk pad, maar he, dat past wel bij ons!

Hondenwandeling van Schosswendklamm naar Hintersee

Wandelen van de Schosswendklamm naar de Hintersee. Je kan er ook met de auto komen, maar wandelen is natuurlijk veel leuker. Een pad dwars door de koeien, langs vele watervalletjes en het eindpunt? Een groot meer waar we in kunnen zwemmen met een fantastisch uitzicht!

Hondenwandeling Zell am See

Een wandeling over Schmittenhohe (bij Zell am See). Je kan hier heerlijk snuffelen en rondrennen over de skiweides maar ook over smalle bergpaadjes, tussen de bomen en de heide. De gondel gaat in de zomer niet helemaal door naar boven, wat betekent dat je in het begin een flink steile klim hebt! Maar daarna is het super. Oohja, er is ook weer een bergmeer. Hoe kan het ook anders?

Waar geen hondenwandeling maken in Oostenrijk

Border collie frisbeeStauseen (stuwmeren) van Kaprun. Dit hadden onze baasjes best over mogen slaan! We moesten eerst een stukje met een bus, waarbij een gek ding rond onze neus kregen. Iets van een muilkorf? Daarna gingen we met een open lift een stuk de berg op. Daarna moesten we weer in de bus, met dat ding rondom onze neus. De bussen en lift waren ook best vol, dus dat vonden we niet zo fijn. Eenmaal boven konden we gelukkig wel lopen.

Autotrip met honden over de Grosslockner

Een autotrip over de Grossglockner. Het schijnt een must-see-must-do te zijn als je in de regio bent. Nou, voor ons was er weinig te snuffelen! Een dag in de auto (we konden wel lekker bijslapen) maar geef ons maar een bergpaadje met watervalletjes.

Zoals je merkt, hebben we heel wat meer leuke hondenwandelingen gemaakt dan saaie hondenwandelingen. De regio Zell am See is echt een aanrader voor baas en hond om op vakantie te gaan en heerlijk bergpaadjes te verkennen en nieuwe geurtjes te besnuffelen.

Volg ons op Instragram: @funnybordercollies.

Op reis met of zonder hond?

In beide gevallen zien we baasjes onze Vakantiebox aanschaffen. Er zitten vaak handige dingen in voor op reis en anderzijds is het een leuk cadeau om de hond mee te geven naar het oppasadres ter vermaak.

🎁 Bekijk hét vakantie cadeau voor honden - de Vakantiebox

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!