Hondenweer? De leukste hondenspellen voor binnen

De zon maakt steeds vaker plaats voor kou, wind en regen. Daar worden niet al onze viervoeters even blij van. Het is bijna onvermijdelijk dat jij en je hond meer tijd binnenshuis doorbrengen. Toch is het ook tijdens regenachtige dagen belangrijk dat je hond zijn energie kwijt kan. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop jij jouw hond thuis kunt vermaken. We hebben de leukste hondenspelletjes voor binnen op een rij gezet.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hond met houten hondenpuzzel

Waarom is spelen met je hond belangrijk?

We zijn niet van suiker, maar niet alle honden (en mensen) houden van hondenweer. Zeker op regenachtige dagen zijn de wandelingen vaak korter. Een groot nadeel is dat jouw hond daardoor minder beweegt dan normaal en niet al zijn energie kwijt kan. Naast de vaste uitlaatrondes is het daarom ook belangrijk om jouw hond binnenshuis te vermaken. Door binnen spelletjes te spelen, zorg je dat jouw viervoeter toch aan genoeg beweging komt. En dat zonder natte poten.

Door te spelen bied jij jouw hond daarnaast de nodige mentale uitdaging. Wist je dat honden zelfs slimmer worden van spelen? Daarbij draagt spelen bij aan de ontwikkeling van de motoriek en spieropbouw van je hond. Verder is samen spelen een goede manier om de band tussen mens en dier te versterken. En niet te vergeten, een spelletje spelen met jouw maatje is ook gewoon erg leuk. Er zijn verschillende soorten toffe hondenspellen voor binnenshuis.

Honden denkspellen en puzzels

HondenpuzzelHeeft jouw hond een Instagram kanaal? Ontdek via Dogfluence.com hoe je bovenstaande puzzel gesponsord kan krijgen.

Zowel voor mensen als honden bestaan er denkspelletjes. Ook voor honden bieden denkspellen een leuke mentale uitdaging. Ben je een beetje creatief? Dan kun je op een simpele manier zelf honden denkspellen en puzzels maken. Zo kun je hondenbrokjes verstoppen in een opgerolde handdoek. Supergemakkelijk, maar niet minder leuk voor jouw hond. Een andere optie is om een grabbelton te maken van bijvoorbeeld lege wc-rollen. Daar kun je verschillende hondensnacks in verstoppen. Let wel op dat jouw trouwe viervoeter alleen de snacks opeet en niet je eigen creatie. Zonde van jouw werk en niet goed voor de spijsvertering van je hond ūüėČ

Liever een kant-en-klare puzzel voor jouw hond? Online zijn talloze puzzels en denkspellen voor honden te vinden van verschillende niveaus. Als jouw hond nog niet zoveel ervaring heeft met puzzelen, is het aan te raden om te beginnen met een makkelijk denkspel. Zo voorkom je dat jouw hond direct afhaakt omdat de hondenpuzzel te moeilijk is. Bouw het niveau langzaam op, zodat je jouw viervoeter mentaal blijft uitdagen. In onze Snuffelbox vind je de lekkerste hondensnacks die jij kunt gebruiken om het denkspel of de puzzel voor jouw hond helemaal compleet te maken.

Speel verstoppertje met jouw hond

Verstoppertje spelen met je hond is misschien wel het grappigste én makkelijkste hondenspel voor binnen. Om verstoppertje te spelen met jouw hond heb je eigenlijk alleen jezelf nodig. Al is een partner om jouw hond af te leiden terwijl jij je verstopt wel zo handig. En er moet natuurlijk een lekkere hondensnack aanwezig zijn om uit te delen als vindersbeloning. Leid je hond af en verstoppen maar! Verstop je achter de bank, onder het dekbed of simpelweg achter een muur. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Verstoppertje spelen klinkt hartstikke simpel en dat is het stiekem ook. Toch is het voor je hond een geweldige manier om zijn energie kwijt te kunnen. Daarbij levert verstoppertje spelen met je hond vaak hilarische momenten op. Zo loopt je hond jou al voor de tiende keer straal voorbij. Ondertussen moet jij heel hard je best doen om je lach in te houden. Ben je dan eindelijk gevonden? Grote kans dat jouw hond je begroet alsof je maanden op vakantie bent geweest. Of je trouwe viervoeter is totaal niet onder de indruk en gaat gewoon door met leven. Het blijft altijd een verrassing.

Leer jouw hond een nieuwe commando

Nieuwe commando’s leren aan je hond is een spelletje dat ook nog eens heel nuttig is. Je daagt jouw hond mentaal uit en je kunt de aangeleerde commando later in de praktijk gebruiken. Een win-winsituatie, toch? Of het nu nuttige commando’s of schattige trucjes zijn, het is in ieder geval een mooie manier om de band tussen jou en je trouwe viervoeter te versterken.

Nieuwe commando’s leren aan je hond is leuk, maar vergeet ook zeker de eerder aangeleerde commando’s niet. Kent jouw hond de basiscommando’s op zijn duimpje, of moeten we zeggen pootje? Dan is het een leuke uitdaging om aan jouw hond te leren, hoe hij kan helpen bij kleine klusjes in huis. Denk aan het zelf pakken van de riem en opruimen van de hondenspeeltjes. Of zelfs het aan en uit doen van het licht.

Gebruik hondenspeeltjes

Er zijn talloze soorten hondenspeeltjes die jij kunt aanschaffen voor jouw hond. Kauwspeeltjes, pluchespeeltjes, flostouwen en nog veel meer. Door geregeld met de hondenspeeltjes af te wisselen, zorg je dat jouw hond de interesse in zijn speeltjes niet verliest. Betekent dit dat je elke week een nieuw hondenspeeltje moet aanschaffen? Nee hoor, je kunt ook prima wisselen binnen jouw eigen bestaande hondenspeeltjesassortiment. Wissel af door wat hondenspeeltjes achter de hand te houden en opnieuw te introduceren. Zo zorg je voor optimaal speelplezier.

Ook op een regenachtige dag hoeft jouw hond zich dus niet te vervelen. Het nog leuker maken? In onze Snuffelbox vind je minimaal twee hondenspeeltjes en twee hondensnacks. Ideaal om te gebruiken tijdens de speelsessies met jouw trouwe viervoeter. Vraag hier jouw eerste Snuffelbox aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!