In 5 stappen een houten opbergbox voor hondenspeelgoed

Een krat gebruiken is een super eenvoudige manier om een houten honden opbergbox te maken voor het speelgoed van jouw allerliefste hond! Je bent bijna klaar om te starten met het organiseren en opruimen van al het rondslingerende hondenspeelgoed. In slechts een paar uur maak je een DIY houten opbergbox voor hondenspeelgoed, wat gelijk een uniek honden cadeau is.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Waarom een hondenspeelgoed opbergbox maken?

Het antwoord op ‘waarom een hondenspeelgoed opbergbox maken’ is heel eenvoudig. Hondenliefhebbers weten als geen ander dat honden gek zijn op speeltjes. Maar dat is niet alleen de reden waarom er zoveel hondenspeelgoed in de kamer ligt. Wij als baasjes vinden het namelijk ook enorm leuk om onze hond te verwennen met een nieuw hondenspeeltje. Echter stapelt het hondenspeelgoed zich binnen de kortste keren op.

En daar is het antwoord, een hondenspeelgoed opbergbox is een mooie plek om al het speelgoed op één plek te bewaren. Een honden opbergbox gevuld met speeltjes is natuurlijk een fantastische plek voor jouw hond en fijn voor jou als baasje omdat de woonkamer mooi blijft. Snuffelbox legt je uit hoe je snel een houten hondenbox maakt.

Hoe maak je een gepersonaliseerde DIY hondenbox?

Hoe maak je een doe-het-zelf hondenspeelgoeddoos? Bekijk hoe deze garage voor houtbewerking het aanpakt. De eigenaar heeft een schattige hondenspeelgoed opbergbox gemaakt. Het leek hem leuk om jullie te laten zien hoe het allemaal in elkaar zit!

Een houten hondenbox is een ongelooflijk gemakkelijk doe-het-zelf project dat je in minder dan een paar uur gefikst hebt. Zodra je de box af hebt, kan je deze vullen met hondenspeelgoed.

1. Verzamel je benodigdheden en gereedschap

  • Houten sinaasappel kist

  • Schuurpapier

  • Houtvuller

  • Verfspray

  • Vinyl letters of stickers (als je geen snijmachine hebt)

  • Zelfklevend vinyl

2. Schuur alle kanten van de houten kist

De buitenkant van de houten kist is redelijk goed geschuurd, maar de binnenkant is vaak wat ruw. Schuur daarom de binnenkant van de DIY hondenbox op, zodat er geen hondenspeelgoed aan blijft haken. Vul eventueel de kleine gaatjes waar nietjes hebben gezeten met houtvuller. Zodra het opgedroogd is schuur je dit ook mooi glad.

3. Verf de houten hondenbox

Voordat je de hondenbox kan verven, maak je deze eerst goed stofvrij. Dit kan je bijvoorbeeld doen door de kist goed te zuigen en af te nemen met een vochtige doek. Zodra de kist schoon en droog is, kan je aan de slag met verf. Geef de hondenbox een paar lagen witte verfspray of een andere kleur naar keuze.

4. Ontwerp met zelfklevende vinyl

Maak je eigen ontwerp op de computer. Bijvoorbeeld een leuke tekst met een prachtige afbeelding van je eigen hond. Of bijvoorbeeld “Max’s hondenbox”. Wat voor afbeelding je ook kiest, print deze op zelfklevend vinyl. Zodra de verf van de kist droog is, plak je het zelfklevend vinyl ontwerp op de kist. Knip tussen de latten het ontwerp uit of gebruik een stanleymes hiervoor. 

5. Bevestig de handvatten

Aan de zijkant kan je nog kiezen voor twee handvatten te bevestigen. Bijvoorbeeld verchroomde of zwarte handvatten. Je kan hier de handvatten van keukenkastjes voor gebruiken. Zo ziet jouw hondenbox er nog mooier uit en je kan deze makkelijk optillen.

De hondenbox is klaar en gereed voor gebruik. Geef de speelgoedkist op mooie plek in de woonkamer, waar je viervoeter er natuurlijk makkelijk bij kan om zijn hondenspeeltje te pakken.

Opgeruimd staat netjes met en honden speelgoedmand

Je kan natuurlijk een honden speelgoedmand bestellen voor je eigen hond of als honden cadeau.

Met een honden speelgoedmand kan je alle rondslingerende speeltjes op één plek opbergen. Je hond weet heel goed de vele speeltjes eruit te halen, alleen het opbergen… dat zal jij als baasje moeten doen! Je kan natuurlijk proberen je hond te leren om zijn eigen hondenspeelgoed op te ruimen. Wij wensen je daar natuurlijk veel succes mee.

Uniek cadeau voor hond en baas!

Ben je op zoek naar origineel hondenspeelgoed van goede kwaliteit om de nieuwe hondenspeelgoed opbergbox van jouw hond te vullen? Shop een Snuffelbox met hondenspeelgoed en lekkernijen, neem een abonnement op onze Snuffelbox. Iedere maand ontvang je van ons een hondenbox gevuld met tenminste twee hondenspeeltjes, twee snacks en een kauwsnack.


Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!