Huis geverfd à la 101 dalmatiërs

Bij het zien van 'Eliska House' denk je wellicht terug aan de Disney film '101 Dalmatiërs'. Ik weet niet hoeveel stippen er op het huis geverfd zijn, maar het zijn er in ieder geval veel!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

101 DalmatiërsEliska House in Sussex, Engeland, heeft gestippelde buitenmuren ter nagedachtenis aan de dalmatiër van eigenaar Ian Pierce. Hij verfde de muren in 2007 als een blijvende herinnering aan de dalmatiër Eliska en noemde het huis ook naar haar.

101 dalmatiërs huisIan, 67 jaar, gelooft er in dat zijn hond het leven van hem en zijn zoon heeft gered in 2004. Ze zouden eigenlijk op vakantie gaan naar Thailand, maar moesten de reis helaas annuleren omdat ze geen oppas konden regelen voor hun hond, die op dat moment 13 jaar oud was. In die periode sloeg de tsunami op het vakantieresort waar vader en zoon hadden verbleven.

Ian was intens verdrietig toen hij Eliska op 16 jarige leeftijd moest laten gaan.

Ze was mijn eerste dalmatiër en ze was een geweldige hond. Ik mis haar nog elke dag. Ik heb altijd het gevoel gehad dat we haar moesten bedanken voor het redden van onze levens en daarom heb ik ons huis geverfd ter ere van haar.

Het kostte met een week, elke dag een aantal uur, om de klus te klaren. Ik weet niet of iedereen het een geweldig idee vond, maar de meeste mensen konden het wel waarderen. Het kostte me echter veel meer tijd om het een aantal jaar geleden bij te werken.

Ian heeft nu weer een nieuwe dalmatiër, ook genaamd Eliska.

Dalmatier Eliska:

Toen ze overleden was, was ik een hele poos van slag. Ik miste haar heel erg en ik wilde geen andere hond. Tot een vriend van mij belde en mij vertelde over een 3 jaar oude dalmatiër. Hij liet me een foto zien en ze leek zo veel op mijn Eliska! Ik ben er gelijk naar toe gereden en dezelfde avond zat ze op mijn schoot. Ik heb haar naar Eliska vernoemd en we zijn sindsdien onafscheidelijk.

Op dit moment staat het appartement op de eerste verdieping te koop voor £200,000 (ongeveer €275.000) en kan je het hele huis kopen voor £500,000 (ongeveer €700.000). Bron: Mirror

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!