Is Deense dog Rocko grootste hond ter wereld?

Ik heb al eerder geschreven over Beagle Purin; hij houdt het wereldrecord meeste ballen vangen met zijn voorpoten. Dit keer schrijf ik over een heel ander soort wereldrecord; grootste hond ter wereld. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Deense Dog Rocko

Rocko Deense DogWe weten allemaal dat Deense doggen (ook wel Duitse doggen) tot één van de grootste honden rassen behoren. Dan wil ik jullie graag voorstellen aan Rocko, onderdeel van het gezin Helms-Williams.

Guinness Book of World Records

Ze zijn bezig om hem officieel te laten certificeren als 's werelds grootste hond voor het Guinness Book of World Records.

Voormalige wereldrecordhouders

Voorheen was Giant George de recordhouder met 109 cm schofthoogte. In 2011 nam Zeus dit record over met 111cm schofthoogte. Zo'n 2 jaar geleden is Zeus echter overleden en daardoor zou Rocko nu kans maken op het wereldrecord. Hij is 101cm hoog op schofthoogte en weegt ongeveer 72 kilo. 

Rocko heeft ook ook groot hart

Rocko's baasjes vertellen dat hij niet zomaar een hele, hele grote hond is, maar dat hij ook betekenis geeft aan de term 'gentle giant'. Volgens Jessica Williams is hij bovengemiddeld verbonden met de wereld om zich heen dan andere honden.

Hij jankt naar de tv wanneer er andere dieren pijn hebben bij bijvoorbeeld een documentaire. Hij raakt dan echt van slag. Hij is heel bijzonder daarin.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!