Johnson's maakt Asielhonden blij met vers vlees

Snuffelbox spendeert 10% van haar winst aan goede doelen die zich inzetten voor het welzijn van honden. Gelukkig werken wij samen met leveranciers met hetzelfde doel. Vandaag ging onze snuffelreporter dan ook op pad om uit naam van Johnson’s Petfood een asielhond in het herfstzonnetje te zetten.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Donatie Johnson Petfoods door Snuffelbox aan asielhonden“Yogu kwam hier in de nacht van zondag op maandag binnen”, Verteld Door van Dierentehuis ’s-Hertogenbosch.

“Zijn baasje is overleden en had geen familie of vrienden die voor de Golden Retriever konden of wilden zorgen. Niemand heeft de erfenis geaccepteerd, wat inhoudt dat alle spullen van de gemeente zijn. Een hond wordt in Nederland gezien als een ding, niet als een wezen van vlees en bloed. Daardoor is hij uiteindelijk bij ons terecht gekomen.” Na het overlijden van zijn baasje was de oude Yogu een tijdje troosteloos. Buiten rondlopen wilde hij wel, maar zo gauw hij naar binnen moest viel hij als een blok op de grond. Er waren dan twee medewerkers voor nodig om hem naar binnen te tillen. Gelukkig gaat dat nu al een klein beetje beter.

Hond voeden buitenVerdrietige hondjes zoals Yogu proberen we in het asiel altijd op te vrolijken met lekker eten.” Verteld Door verder.  “Onze droge brokken krijgen wij gedoneerd, dus die krijgen de honden standaard gevoerd. Maar als een hondje ziek of verdrietig is, of hij wil om een andere reden niet goed eten, dan mengen we wat vlees door de brokken heen. Laatst hebben we een pallet gratis Johnson’s gekregen. De hondjes zijn hier verzot op! Meestal smeren we de bodem van de voerbakken hier mee in, waarna de droge brokken er bovenop worden gelegd. De honden zijn dan lekker lang bezig met eten, wat ontzettend gezond voor ze is.”

Hond eet JohnsonsYogu kreeg van Johnson Petfood’s het vleesbakje Zalm met zoete aardappel en groenten. Dit product is 100% graanvrij en heeft een minimale vleesgehalte van 65%. Het product is gestoomd waardoor alle natuurlijke mineralen behouden blijven. Daarnaast zijn er stoffen toegevoegd als glucosamine, chondroïtine, cranberry en gist voor gezonde gewrichten, urinewegen en een goed immuunsysteem. Erg belangrijk, zeker voor oude honden als Yogu, die tussen de acht en tien wordt geschat.  Met de stoommaaltijd Zalm zijn we bij Dierentehuis ’s-Hertogenbosch helemaal aan het goede adres. Zij maakte onlangs nog een succesverhaal mee dankzij het natvoer. Durak, een Amerikaanse Stafford van bijna vier jaar oud wilde niet meer eten na zijn operatie aan zijn knie. Voor de ogen van de verzorgers werd hij magerder en magerder tot het echt niet langer kon. Toen zijn ze begonnen met het voeren van de zalm. Durak was meteen enthousiast. Hij werd zelfs boos als je bij zijn eten in de buurt kwam, bang dat iemand het af zou pakken. Door: “Inmiddels hebben we hem geleerd vriendelijker te zijn als hij aan het eten is, maar Johnson’s blijft zijn favoriet. Dankzij dit voer is hij weer op volle krachten gekomen en is weer een positieve en gelukkige hond! Precies zoals wij het graag zien.”

Voor beide honden in dit verhaal wordt momenteel gezocht naar een nestje bij iemand thuis. Durak zit inmiddels sinds april in het tehuis. Niemand wil hem hebben om zijn pittige karakter (wat past bij zijn ras). Toch kan hij goed opschieten met de andere honden uit het asiel. Ook zijn vaste verzorgers vindt hij erg leuk. Nieuwe mensen zijn nog wel een beetje eng, maar het is een leuke en heel mooie hond voor iemand die hem rustig beter wil leren kennen.

Yogu zit nu een kleine week in het asiel. Op 31 oktober wordt hij ingeënt en dan weten we een week later of hij gezond genoeg is om herplaatst te worden. Het is een makkelijke en lieve hond. Hij is een beetje sloom, maar dat komt door de leeftijd. Vanaf 7 november mogen mensen komen kijken voor hem en dan vindt ook hij hopelijk snel genoeg een nieuwe baas.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!