NIEUWE AANBIEDING:

GRATIS 'PARELS IN OESTER' SPEELTJE!

Bij een 6- of 12-maanden abonnement.

CLAIM AANBIEDING

Latte art: koffie met pootjes

Het lijkt er op dat we de periode van regen, hagel en natte sneeuw (voorlopig?) weer achter ons hebben gelaten en dat het zonnetje weer wat vaker schijnt. Heerlijk! Tijd om af en toe eens een terrasje te pakken, met of zonder viervoeter. En wat is er dan leuker om naar een goede barista te gaan, een cappuccino te bestellen en verrast te worden met een mooie latte art!

Latte artMet een speciale techniek wordt de geschuimde melk in de crèmelaag van een espresso gegoten. Met fijne bewegingen tijdens het schenken van schuim, ontstaan dan de meest prachtige en uiteenlopende motieven. Maar deze hondenpoot heeft natuurlijk wel onze voorkeur!

Een andere techniek is om met een puntige voorwerp in melkschuim te tekenen. Internationaal wordt dit aangeduid met de Engelstalige term etching, ook wel etsen.

Sinds 2003 worden er ook Nederlands Kampioenschappen gehouden in het maken van latte art. Het is haast zonde om op te drinken... maar vereeuwigd met een foto (die je natuurlijk even met je vrienden op Snuffelbox deelt!) is je koffie warm toch echt het lekkerste :-)

Bron: Life With Dogs / Wikipedia