Liefdesverhaal tussen twee geredde honden

Abbey en Zeus zijn twee geredde pitbulls die elkaar hebben ontmoet in hetzelfde asiel. Beiden verbleven in een huis waar ze niet goed verzorgd en behandeld werden. Des te mooier is hoe dit verhaal eindigt: in een liefdesverhaal met hondenbruiloft.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Abbey & Zeus

Abbey & ZeusVooral Abbey heeft het moeilijk gehad. In het begin had ze veel moeite om anderen -zowel honden als mensen- te vertrouwen. Met haar schuwe karakter, was het voor het asiel moeilijk om een nieuw thuis voor haar te vinden. Het leek er op dat niemand haar een kans wilde geven. Toen ze meer dan 800 dagen (ruim 2 jaar dus!) in het asiel zat, is ze over geplaatst naar een asiel in Pennsylvania. Hier ontmoette ze Zeus.

Op het moment dat Zeus naar het asiel werd gebracht, ruim voordat Abbey hier naar toe ging, was hij slachtoffer geworden van dierenmishandeling. Hij was onder andere geslagen met een honkbalknuppel. Het asiel gaf hem de nodige medische zorg, maar door de mishandeling verloor hij toch één van zijn ogen.

Direct maatjes

Toen de twee honden elkaar ontmoetten, was het om de één of andere reden direct raak. Het leek alsof ze elkaar begrepen en alsof ze aanvoelden wat ze allebei hadden doorstaan. Het zorgde voor een onvoorstelbaar sterke band tussen hen beide.

"Abbey kon niet goed omgaan met de andere honden en Zeus had weinig zelfvertrouwen rondom vreemde mensen en andere honden. Totdat ze elkaar ontmoetten." vertelt een vrijwilliger van het asiel aan het publiek op de hondenbruiloft. "Toen ze elkaar hadden gevonden, waren ze onafscheidelijk."

Onvoorwaardelijke liefde

Vrijwilligers van het asiel waren bang dat de honden uiteindelijk gescheiden zouden worden. Het zijn allebei schuwe honden en de ervaring heeft geleerd dat het lastig is om voor pitbulls een nieuw thuis te vinden. Kan je nagaan voor een duo!

Toen kwam het gezin Morettis om de hoek kijken en daarmee kwamen alle dromen uit van Abbey en Zeus. Ze konden voor altijd bij elkaar zijn! Het huwelijk tussen de twee honden is iets wat het gezin al een poosje in gedachten had. Het was een hele bijzondere aangelegenheid. Het gezin heeft alles uit de kast getrokken en zoals je kan zien op de foto was het een mooie dag.

Je vult mijn dagen met vriendschap, liefde en geluk. Het asiel redde mijn leven en jij, mijn liefste Abbey, redde mijn ziel.

Aldus, de ambtenaar namens Zeus.

Zeus, jij deed wat geen enkel mens of hond hebt gedaan. Jouw onconditionele liefde en vriendschap heelden mijn emotionele littekens, die ik zelf niet kon helen.

Na de huwelijksceremonie wisselden de honden matching halsbanden uit (in plaats van ringen). En daarna... taart natuurlijk!

Bron: Life With Dogs

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!