Merken die gezonde hondensnoepjes verkopen

Wat voor hondensnoepjes kan ik mijn puppy het beste geven? Wanneer geef ik mijn puppy een hondensnoepje? En bij welke merken die gezonde hondensnoepjes verkopen kan ik mijn snoepjes halen? Allemaal vragen waar wij je in deze blog antwoord op geven, want een puppy in huis is een hele andere tak van sport. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Beste hondensnoepjes puppy

Een puppy kun je eigenlijk vergelijken met een baby. Een baby mag ook nog niet alles eten en drinken. Dit geldt voor een puppy ook. Daarom zijn er bepaalde snoepjes die speciaal gemaakt zijn voor puppy’s.

Er zijn heel veel verschillende hondensnoepjes voor puppy’s verkrijgbaar. De Snuffelbox is altijd op zoek naar de beste hondensnoepjes voor puppy’s. Nieuwsgierig? Misschien is de Puppybox wat voor jou?

Waarom zou jij je puppy eigenlijk hondensnoepjes geven? 

 • De hond opvoeden

Je kan de hondensnoepjes gebruiken om de puppy op te voeden. Elke keer als de puppy goed gedrag vertoond, geef je hem een snoepje. Zo beloon je hem en zal hij dit goede gedrag sneller vertonen als hij weet dat er een snoepje in de buurt is. Uiteindelijk doet hij dat natuurlijk ook zonder snoepjes, maar dit is een leerproces. Geduld is een schone zaak.

 • De hond iets afleren

Puppy’s bijten wanneer hun tandjes doorkomen of wanneer ze in de pubertijd komen. Om de puppy af te leiden, kan je een snoepje of ander speeltje gebruiken.

Gezonde hondensnoepjes: wat is gezond?

Laten we beginnen met hoeveel hondensnoepjes een puppy ongeveer mag. Er wordt een regel gebruikt waarbij de puppy 10% van de dagelijkse voeding aan snoepjes mag krijgen. Dus voor 100 gram eten, mag hij daarvan 10 gram aan snoepjes.

Daarnaast is het natuurlijk handig om te weten welke gezonde hondensnoepjes ook echt gezond zijn. Laten we voorop stellen dat het geven van teveel snoepjes niet goed is voor de hond. Net als bij mensen is het voor honden ook belangrijk om geen ongezonde dingen te eten. 

Gezonde ingrediënten hondensnoepjes

We hebben een lijst gemaakt van de gezonde ingrediënten die in hondensnoepjes voor puppy’s moeten zitten:

 • Gedroogd vlees

Dit vlees is minder vet en daardoor kan de hond minder snel overgewicht krijgen. Je wilt natuurlijk niet dat de hond te dik wordt. Daarbij komt ook het feit dat gedroogd vlees een prikkeling is voor de neus van de hond. Omdat deze snoepjes zo lekker ruiken, vinden veel honden deze snoepjes heerlijk. 

 • Graan

Sommige honden zijn allergisch voor graan en gluten. In veel hondensnoepjes zit graan, maar je kan tegenwoordig ook veel snoepjes krijgen zonder graan. Honden die geen glutenallergie hebben merken het verschil niet. Dus, je kan voor de veiligheid altijd voor glutenvrije hondenkoekjes gaan.

 • Kleur- geur- en smaakstoffen

Als je hondensnoepjes koopt, let er dan op dat er zo min mogelijk kleur- geur- en smaakstoffen in de snoepjes zitten. Vaak zitten deze stoffen in de goedkopere snoepjes en dit is niet gezond voor de hond.

Als je het leuk vindt, kan je ook zelf hondensnoepjes maken. Lees hier een recept voor hoe je verkoelende hondensnoepjes kan maken. Deze zijn zo lekker dat je ze zelf ook op kan eten.

Hond met Riverwood snack

Merken die gezonde hondensnoepjes verkopen

Er zijn talloze merken op de markt die hondensnoepjes verkopen. Van Royal Canin tot de hondensnoepjes in de supermarkt. De merken met de beste hondensnoepjes vinden wij merken die biologisch zijn en rekening houden met eventuele allergieën bij de hond, zoals een glutenallergie. 

Een aantal merken die rekening houden met deze zaken zijn:

 1. Lily’s Kitchen - Training Treats

 2. Edgard Cooper - Good Boy Beef Bites

 3. Farm Food Trainers Runderhart - gedroogd

 4. Riverwood - Farmer’s Pride

 5. Dano - 100% Bio

Wil je zeker weten dat je altijd de juiste hondensnoepjes in huis haalt voor jouw puppy? De Snuffelbox heeft altijd de beste merken die gezonde hondensnoepjes verkopen in hun box verpakt. 

De Puppybox is speciaal gemaakt voor puppy’s. De boxen zijn 99% graan- en glutenvrij en de meeste boxen bevatten ook geen rund en kip, omdat veel honden daar ook allergisch voor zijn. 

Zelf hondenkoekjes maken

Het zou natuurlijk geweldig zijn als je zelf hondenkoekjes kan maken. We hebben even gezocht naar een simpel en leuk recept om je eigen hondenkoekjes te kunnen maken en we kwamen uit op dit recept. Dit is een recept waarmee jij je eigen vegan en glutenvrije hondenkoekjes kan maken. Het is makkelijk en neemt niet veel tijd in beslag. 

Benodigdheden

 • 1 kop rijstebloem

 • 2 rijpe bananen

 • ¼ kop pindakaas, ongezoet

 • Bakpapier

Bereidingswijze

 1. Prak de bananen en mix ze met de pindakaas tot een glad geheel

 2. Voeg in kleine hoeveelheden de rijstebloem toe

 3. Maak een grote bal van het deeg (evt. even 20 min. in de koelkast voor een stevige bal)

 4. Verwarm de oven op 190 graden voor (haal de bakplaat vast uit de oven)

 5. Rol het deeg uit (ongeveer 1 cm dik)

 6. Maak vormpjes van het deeg met een vormpje (kan natuurlijk ook met je handen)

 7. Leg de koekjes op het bakpapier en op de bakplaat

 8. Prik gaatjes in de koekjes met een vork

 9. Leg de koekjes ongeveer 30-35 minuten in de oven

 10.  Haal de koekjes eruit en laat ze even afkoelen

Het recept is van deze site en er staan nog veel meer recepten op die je kan maken. Zijn de koekjes afgekoeld? Stop ze in een koektrommel en gebruik ze als hondenkoekjes. Je zou ze ook nog zelf kunnen eten als je dat lekker vindt.

Wil je zelfs een hele taart bakken voor je hond? Lees dan eens deze blog. Je vindt hier een recept voor het bakken van een hondentaart.

kauwstaafje met twee hondenJe weet nu hoe je zelf hondenkoekjes kan maken, waar je hondenkoekjes voor kan gebruiken en welke hondensnoepjes het beste zijn om aan je hond te geven.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!