Met de hond op vakantie naar Kroatie

Waterspeeltjes? Woef. Hondensnoepjes? Woef. Koeljasjes? Woef. Baasje en vrouwtje zijn de hele dag druk bezig om spullen in te pakken. Wij zijn niet gek en snappen heus dat er iets leuks staat te gebeuren!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hond zwemt in zee KroatiëEerst lopen we heerlijk in de weg, want we willen natuurlijk niks missen. Later besluiten we om maar bij de voordeur te gaan liggen, dan kunnen ze ons vast niet vergeten.

Ergens midden in de nacht mogen we dan ein-de-lijk in de auto. Dat vinden we helemaal niet erg: autorijden betekent altijd wel dat we iets leuks gaan doen, soms is het ritje kort en soms is de rit wat langer. Dit keer was de rit HEEL lang. We hoorden iets van 1400 kilopootjes… Gelukkig stopten we regelmatig, zodat we even konden lopen en spelen.

Na 16 uur in de auto te hebben gezeten (we zeiden toch: een HELE lange rit!) waren we dan eindelijk op de plaats van bestemming: Novi Vinodolski in de Kvarner baai in Kroatië. Gelukkig mochten we op de camping eerst lekker gaan zwemmen in de zee, dat was wel heel fijn na die lange autorit!

We bleven hier met baasje en vrouwtje voor 9 dagen in een stacaravan met airco. Die verkoeling was wel heel erg lekker. We hebben heel veel gedaan! Nieuwe paadjes ontdekt, geurtjes gesnuffeld en veel gezwommen. 

Ervaringen met hond in Kroatië

We vonden Kroatië om van de daken te blaffen, zo leuk! Maar er waren ook wel dingen minder handig voor onze pootjes. Dat willen we graag met onze mede viervoeters delen.

Crikvenica; een strand speciaal voor viervoeters

Crikvenica: hier is een strand speciaal voor viervoeters (handig om te weten: in het Kroatisch is dit ‘plaze za pse’). Het strand is wel een kiezelstrand, wat minder lekker is om te rennen of te springen, maar we mogen los, de mensen die er liggen vinden het niet erg als je je lekker bij hun handdoek uitschut en het leukste van al… Er is een Doggy Beach Bar! We hebben er hondenchipjes gegeten en we konden lekker loungen op het loungeset.

Hondenwandeling Nationaal Park Sjeverni Velebit

Wandelen in Nationaal Park ‘Sjeverni Velebit’. De routes staan niet altijd goed aangegeven en ook niet hoe lang een route duurt en hoeveel kilometer deze is. Je baasjes moeten dus even goed snuffelen waar ze naar toe willen!

Op een warme dag is het hierboven lekker koel (bij ons was de gevoelstemperatuur -1, dat was misschien iets TE koud). Een aanrader is te wandelen naar Vucjak (1644m). Je hebt dan een fantastisch uitzicht over de Kvarner baai en de eilanden.

Hondenstrand in Krk - Kroatië

Cruisen over het eiland Krk. Bezoek zeker het oude en pittoreske plaatsje Krk. Leuk om doorheen te lopen, maar nog fantastischer (en idyllisch!) is het hondenstrand hier. Geweldig!

Geen hondenstrand in Vrbnik

Op het eiland Krk is het oude plaatsje Vrbnik leuk om te bezoeken… Althans, dat vonden baasje en vrouwtje. Wij konden er alleen maar paadjes besnuffelen en er was geen hondenstrand!

Hondenstranden op Rab - Kroatië

Een bezoekje aan het eiland Rab. We hebben hier meerdere plaatsjes bezocht en op diverse hondenstrandjes gezwommen. Rab zelf is heel leuk om nieuwe paadjes te ontdekken. Je kan hier overal het kristalheldere water in en… wij mogen weer lekker mee zwemmen!

Veel zee-egels bij het hondenstrand bij Banjol

Op het eiland Rab zijn we als eerste naar een hondenstrand bij Banjol (net onder het plaatsje Rab) geweest. Hier zijn we maar weer snel weggegaan. Er waren overal zee-egels! Dat vonden we iets te spannend. 

Nadelen met hond in Kroatië

Slingerwegen

Als je eenmaal in Kroatië bent, zullen je baasjes het moeten doen met een gewone doorgaande weg (geen snelweg). Op zich geen probleem, ware het niet dat je continu over bergen slingert en er rondheen kronkelt. Het duurt dus behoorlijk lang voor je ergens bent. Je zit dus even in de auto. Dat is soms wat saai, maar je kan ook lekker uitrusten van een wandeling of zwemfeestje!

Zoeken en lang lopen naar hondenstranden

Al met al zijn er op veel plekken hondenstrandjes. Deze liggen echter vaak een stuk van de bewoonde wereld af, zijn niet altijd goed te bereiken (lees: off road paadjes), staan slecht aangegeven (meestal pas als je er bent), en zijn vaak erg rotsachtig. Wij houden er van om in het water te springen en er doorheen te rennen, maar zo was het soms al snel uit met de pret. Zoek van te voren goed uit waar hondenstranden zijn, dat scheelt je een hoop gesnuffel ter plekke.

Geen #mutmonday voor honden in Soline

Bij het plaatsje Soline is een hele grote modderpoel, en als we iets leuk vinden is het wel lekker spelen en rollen in modder! Deze modder zou een helende werking hebben. Dat wilden we natuurlijk graag zelf besnuffelen. Jammer genoeg mochten er geen honden naar toe… We hebben toch even onze pootjes vies gemaakt, maar zijn er niet lang gebleven.

Koeljasjes en wandelschoenen

Voor de rest: ga zeker een keer naar Kroatie met honden, het is er fantastisch!

Vrouwtje had voor ons koeljasjes gekocht, dat was heel fijn. Hierdoor bleven we wat koeler en brandde de zon niet continu op onze vacht.

Als je de keuze hebt om in het voorseizoen te gaan, dan zou ik dat wel aanraden. In de maanden juli en augustus is het er echt heel erg warm!

Daarnaast kregen we soms ook wandelschoenen aan: sommige wandelpaden waren erg gravel-achtig en hierdoor kregen we kapotte kussentjes. De schoentjes waren dan een uitkomst!

Volg ons op Instragram: @funnybordercollies. 

Benieuwd naar onze reis door Oostenrijk?

Lees ook onze vervolgreis; hondenwandelingen in de bergen van Oostenrijk: een hondvriendelijk appartement, muilkorven en watervalletjes! Mocht je andere hondenvakanties willen ontdekken kun je een kijkje nemen op dogaways.com.

Op reis met of zonder hond?

In beide gevallen zien we baasjes onze Vakantiebox aanschaffen. Er zitten vaak handige dingen in voor op reis en anderzijds is het een leuk cadeau om de hond mee te geven naar het oppasadres ter vermaak.

🎁 Bekijk hét vakantie cadeau voor honden - de Vakantiebox

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!