Mogen honden pindakaas? Snuffelbox vertelt het je.

Aan de keukentafel smeer je een heerlijke boterham met pindakaas. De smeuïge substantie is een ware traktatie. Aan de rand van de keukentafel wordt je door twee grote vriendelijke ogen aangestaard. Je viervoeter zou met alle liefde een likje pindakaas van je krijgen. Vertwijfeld kijk je naar de rijk belegde boterham. Je wilt hem best een stukje geven, maar mogen honden pindakaas? Snuffelbox vertelt het je in deze blog. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Is pindakaas slecht voor honden?

Helaas, dit is een vraag zonder een eenduidig antwoord. Pindakaas hoeft namelijk niet slecht te zijn voor honden, maar het kan wel slecht zijn voor hen als de pindakaas een bepaald ingrediënt bevat. Pindakaasmerken kunnen verschillende recepturen aanhouden voor het maken van pindakaas. Soms wordt de suikervervanger xylitol toegevoegd. Deze natuurlijke suikervervanger is voor  mensen goed te verdragen, maar deze zoetstof is bijzonder giftig voor honden. Xylitol wordt in het lichaam van een hond verwerkt als suiker. Jouw viervoeter maakt daardoor een teveel aan insuline aan en dit is foute boel.   

Een hond geniet van zijn snack met pindakaas.

Welke pindakaas is goed voor honden?

Ik kan mijn hond dus beter helemaal geen pindakaas geven? Zo stellig zouden wij het niet willen zeggen, want honden zijn dol op de smaak van pindakaas. Het is belangrijk dat je het etiket op de pindakaas goed doorneemt. Ontbreekt xylitol, dan is de pindakaas geschikt voor je hond. Tegenwoordig is er ook speciale pindakaas voor honden om het je helemaal makkelijk te maken. Snuffelbox heeft verschillende voor je op een rij gezet. 

  • De pindakaas van Dilly’s Poochie Butter is dé pindakaas voor honden. Deze heerlijke pindakaas in een knijpverpakking bevat niet alleen de beste gedroogde geroosterde pinda’s, maar ook gember, lijnzaad, kurkuma en peterselie. 

  • De hondenpindakaas van Easypets bestaat voor 100% uit natuurlijke pinda’s. Deze pindakaas is vrij van palmolie, conserveringsmiddelen, kunstmatige kleurstoffen en suiker. 

  • De pindakaas van Paul Meevis bestaat voor 100% uit natuurlijke pinda’s. De pindakaas is glutenvrij en een bron van eiwitten. Het smeuïge smeersel bevat geen toegevoegde suiker of zout.  

  • Net als pindakaas voor mensen bevat pindakaas voor honden ook steeds vaker verschillende smaken. De pindakaas van Pawfect met kaneel en cranberries  is rijk aan natuurlijke vitaminen en mineralen en is een echte delicatesse voor uw hond.

  • Dat pindakaas niet enkel vloeibaar hoeft te zijn bevestigt de pindakaas voor honden van Yardic’s CookieStore. Deze koekjes zijn een heuse verwensnack voor je beste harige vriend. De koekjes bevatten 96% pinda’s en het overige ingrediënt is vegetarisch vet. 

Een hond geniet van zijn Dilly's Poochie Butter.

Kan een hond allergisch zijn voor pindakaas?

Goede pindakaas bestaat geheel of voor het grootste deel uit pinda’s. Net als mensen kunnen honden allergisch zijn voor pinda’s. Het is dus belangrijk dat je goed in de gaten houdt hoe jouw hond op pindakaas reageert. Als jouw hond gaat braken of erge diarree krijgt, is het belangrijk om contact op te nemen met de dierenarts. Daarnaast is het van belang om rekening te houden met de hoeveelheid die je je hond geeft. Pinda’s zijn van nature zeer vet. Laat je hond, zonder allergie, genieten van deze lekkernij, maar met mate.  

Let goed op of je hond niet allergisch is voor pinda's.

Zelf pindakaas maken

Aangezien goede pindakaas geheel of voor het grootste deel uit pinda’s bestaat, kun je pindakaas voor je hond ook heel goed zelf maken en het leukste is: voor deze pindakaas voor honden heb je maar twee ingrediënten nodig. Pinda’s en een natuurlijke olie, zoals kokosolie. Benieuwd naar de bereidingswijze? Snuffelbox vertelt je hoe je deze pindakaas maakt. 

  • Rooster 100 gram pinda’s in een koekenpan (middelhoog vuur) of in de oven (180 graden) tot ze lichtbruin kleuren, meestal duurt dit ongeveer 10 tot 15 minuten.

  • Laat de pinda’s afkoelen en voeg deze samen met één theelepel natuurlijke olie toe aan een blender en maal het geheel tot er een romige substantie ontstaat. 

  • Doe de pindakaas is een afgesloten pot of bakje en je bent klaar! 

Je kunt verschillende variaties met de pindakaas maken. Geef je hond zijn medicijnen bijvoorbeeld met een likje pindakaas of geef je hond wat fruit met pindakaas. In deze blog vertellen wij je meer over de soorten fruit die goed zijn voor je hond. 

Maak zelf pindakaas voor je hond.

Wil je je hond eens goed verwennen? Geef hem of haar dan de Snuffelbox met verschillende speeltjes  en lekkernijen. Het is altijd een feestje met de Snuffelbox!  

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!