My bark will go on - Een ode aan de twaalf viervoeters op de Titanic

Mensen stonden in de rij om een ticket te bemachtigen voor het grootste schip ooit gebouwd. De Titanic was uniek in zijn soort en niet alleen een waar paradijs voor mensen, ook dieren werden met fluwelen handschoentjes behandeld. Met een totaal van twaalf viervoeters aan boord verwacht je niet dat er zoveel over deze bijzondere beestjes te vertellen is. Niets is minder waar.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Drie keer scheepsrecht

Honden op TitanicVolgens de regels van het schip was het verplicht je hond in de daarvoor bestemde kennel onder te brengen. Hoewel de luxe kennel totaal geen straf leek bleek later het tegendeel. Van de twaalf passagiershonden overleefde slechts drie de ramp. Het toeval wil dat dit de drie honden waren die klein genoeg waren om de bootreis in baasjes hut uit te zitten. Puppy Lady, Pekinees Sun Yat-Sen en een onbekende Dwergkeeshond wisten via hun baasjes schoot het vaste land te bereiken. Alle drie de baasjes waren niet van hun kleine viervoeters te scheiden en brachten ze maar al te graag in veiligheid.

I won't let go

Je hebt altijd baas boven baas. Toen Ann Elizabeth Isham haar plekje op de reddingsboot had bemachtigd bedacht ze dat haar Duitse Dog nog in de kennel zat. Ann sprong terug aan boord om haar trouwe viervoeter te redden van de naderende ramp. Eenmaal aangekomen bij de kennel wist ze haar grote vriend te bevrijden om tot de conclusie te komen dat alle reddingsboten al waren vertrokken. Ann werd een paar dagen later teruggevonden, knuffelend met haar Duitse Dog in het koude water.

Man met hond titanic

Held op pootjes

Verhalen krijgen vaak een eigen staartje. Hoewel er geen bewijs is voor het volgende verhaal geloven wij het maar al te graag. Meerdere bronnen, waaronder de New York Herald (april 1912), spreken over Rigel. Deze Newfoundlander stond niet op de passagierslijst omdat hij zijn plekje op de boot bemachtigde via zijn baasje, eerste officier van de Titanic. Toen het vaartuig zonk besloot zijn baasje volgens zeemansgebruik ten onder te gaan met het schip. Rigel liet het hier echter niet bij zitten.

Al zwemmend in het koude water begeleide Rigel de vierde reddingsboot. Terwijl alle inzittende waren uitgeput van de zware ramp die zich net had voorgedaan ging Rigel verder met ongekende energie. Toen de sloep overvaren dreigde te worden door hun reddingsschip kon niemand een woord uitbrengen. Hun zwakke stemmen kwamen niet uit boven het zware scheepsgeronk. Rigel zette zijn dapperste stem op en blafte tot hij niet meer kon. Gelukkig was dat genoeg want de bemanning van de Carpathia was gealarmeerd en de overlevende werden voor de tweede keer die avond van een verdrinkingsdood gered.

Wat al deze verhalen gemeen hebben is naast tragiek ook de ongekend mooie band tussen hond en baas. Wil jij weten wat het karakter van jouw hond is? Wil je hem kennis laten maken op een ticket voor de Toytanic? Doe dan vlug onderstaande quiz en misschien mag hij wel mee op dit blaftastische avontuur!

Titanic

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!