Onverwoestbaar hondenspeelgoed en andere speeltjes voor honden

Hondenspeelgoed bestaat er in talloze vormen en maten. In deze blog bespreken we verschillende soorten speelgoed, waaronder onverwoestbaar hondenspeelgoed. Ook kijken we naar het verschil tussen speelgoed voor puppy’s en volwassen honden. Wil je meer weten? Lees snel verder.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Het leuke aan speelgoed voor de hond is dat de hond er niet op uitgekeken raakt. Kinderen willen op een gegeven moment ander speelgoed of spelen er helemaal niet meer mee, maar een hond kan voor altijd gelukkig zijn met hetzelfde speelgoed. Zijn hele leven bedoelen wij dan. Tenzij het kapot gaat natuurlijk.

Waarom speelgoed voor de hond?

Laten we eerst eens vertellen waarom hondenspeelgoed eigenlijk zo belangrijk is. Honden spelen ergens mee om hun energie kwijt te kunnen. Wanneer ze achter een bal aanrennen of touwtje trekken zijn ze actief bezig. Door met de hond te spelen of de hond te voorzien van hondenspeelgoed zal hij dus niet snel te zwaar worden.

Daarnaast worden hondenspeeltjes ook gebruikt om de hond bezig te houden. Wanneer de hond zich kan vermaken met speelgoed zal hij zich minder snel vervelen. Een hond slaapt veel, maar een hele dag slapen is natuurlijk hartstikke saai. 

Door te spelen, ervaren de honden minder stress, verveling en eenzaamheid en daardoor zijn ze over het algemeen gelukkiger en hebben ze een beter humeur. Als je even geen zin hebt om zelf met de hond te spelen, kan je de hond speelgoed geven. Hij heeft dan plezier en gaat jou niet irriteren met zijn verveling. Wil je weten welke cadeaus je kunt kopen voor een nieuwe pup? Bekijk dan eens deze blog.

hond op grasveldOnverwoestbaar hondenspeelgoed om op te kauwen

Bijtspeelgoed voor de hond wordt eigenlijk het meeste gegeven aan puppy’s. Wanneer de tandjes van een puppy doorkomen, wil de hond het liefste overal op bijten. Misschien herken je het wel. Een puppy bijt vaak in de mouw van je jas of in je hand. In eerste instantie voor aandacht, maar dit kan ook zijn omdat hij tandjes krijgt.

Bijtspeelgoed voor de hond is niet alleen voor puppy’s goed. Veel honden krijgen hondenkauwspeelgoed om hun tanden te reinigen. Deze speeltjes zorgen ervoor dat het tandplak van de hond wordt schoongemaakt en dat de kiezen worden gereinigd. Het kan zijn dat het speelgoed na het spelen onder zit met bloed. Dit is niet erg, want dit betekent dat het zijn werk heeft gedaan en dat de tanden gereinigd zijn. 

Je kan de tanden van de hond natuurlijk ook poetsen. In combinatie met bijtspeelgoed is dit een goede manier de tanden van de hond schoon te houden. Naast bijtspeelgoed heb je ook botjes (bv. Dentasticks) waar de hond op kan bijten. Deze hebben dezelfde werking (ook goed voor de tanden) en de hond kan deze lekkernijen heerlijk oppeuzelen. 

Waterspeelgoed hond

Hond in water met blauw speeltjeHet zou kunnen dat je nog niet wist dat het bestond, maar voor een hond die van apporteren en van zwemmen houdt, bestaan er speeltjes voor in het water. Er zijn verschillende speeltjes te verkrijgen die zichtbaar zijn in de golven en op het wateroppervlak blijven drijven. Deze kan jij in het water gooien en dan kan jouw hond er achteraan zwemmen om het hondenspeelgoed terug te brengen.

Speelgoed hond met geluid

Je hebt hondenspeelgoed voor de hond met geluid. Vaak bevat dit speelgoed een hoge piep die je hoort wanneer de hond in het speelgoed bijt. Het piepje in het speelgoed daagt de hond elke keer opnieuw uit om te spelen. Wanneer de hond het piepje hoort, weet hij dat het speeltijd is.

Het spelen zorgt ervoor dat de hond een stofje aanmaakt in de hersenen dat lijkt op endorfine. Op een gegeven moment zullen ze dit stofje al aanmaken wanneer ze de piep alleen horen. Ze hoeven er dan nog niet mee gespeeld te hebben. 

De hond vindt het piepje heel fijn, maar voor jou kan het natuurlijk irritant zijn om de hele tijd een hoge piep te horen. Daarom is er ook ander speelgoed voor de hond met geluid. Zo is er bv. speelgoed wat knort of een rammel geluid maakt.

Er zijn ook mensen die het gebruik van een piepje in het speelgoed van de hond sterk afraden. Wanneer de hond speelt met piepspeelgoed en hij wordt aangemoedigd, zal hij zich ook aangemoedigd voelen wanneer een hond piept tijdens het spelen. 

Het kan dan zijn dat hij denkt dat hij met een hond aan het spelen is terwijl de ander hond aangeeft (door te piepen) dat hij het niet meer leuk vindt. Je kunt aan het gedrag van de hond zien hoe hij zich voelt als hij met piep speelgoed speelt. Wanneer je hond begint te schudden met zijn hoofd als hij met dit speelgoed speelt, is het misschien verstandig toch te kiezen voor ander speelgoed. Dit is namelijk een teken dat hij het speelgoed wil doden.

Puppy speelgoed

Voor een puppy koop je vaak ander speelgoed in dan voor een volwassen hond. Wil jij weten wat je nodig hebt bij het aanschaffen van een nieuwe hond? Lees dan eens deze blogWanneer je jouw puppy speelgoed geeft, moet je er op letten dat een puppy er gemakkelijk in kan bijten en dat het niet te hard is. 

Houd er bij een puppy rekening mee dat de tandjes doorkomen. Dit betekent dat zij het liefste de hele dag willen bijten op iets. Je hebt speciale hondenspeelgoed dat speciaal gemaakt is voor het doorkomen van tandjes.

Zo kunnen sommige speeltjes voor de puppy gevuld worden met koud water. Dit zorgt ervoor dat het tandvlees verzacht wordt.

Slapende puppy'sHet is niet handig om een puppy een touwtrektouw te geven en er mee te doen waar het touw daadwerkelijk voor bedoeld is. De kaken van een puppy zijn nog niet helemaal ontwikkeld dus touwtje trekken is niet handig. Wel kan je het touw aan de puppy geven om op te kauwen en zelf mee te spelen.

Puppy’s vinden over het algemeen alles leuk. Ze vinden achter dingen aanrennen het leukste. Je kan daarvoor een zachte bal of knuffel gebruiken. Je kan het beste niet met een frisbee spelen, omdat de puppy hiervoor moet springen en landen. Dit is niet goed voor de ontwikkeling van de heupen. 

Op zoek naar leuke cadeaus voor een nieuwe pup? Lees deze blog voor inspiratie. In onze Puppybox wordt altijd het beste puppyspeelgoed verpakt.

Leuke hondenspeeltjes

Je zou allereerst eens een kijkje kunnen nemen op deze blog. Hier staan allemaal verschillende soorten en maten hondenspeelgoed beschreven. We hebben daarnaast voor jou een lijstje gemaakt met leuke hondenspeeltjes:

Tennisbal

Met een tennisbal is elke hond blij. Hij kan achter de bal aanrennen en zelfs de bal terug komen brengen wanneer je dit aan de hond leert. Wil je niet zelf met de bal gooien? Er bestaat ook een tennisballen apparaat. Deze schiet zelf tennisballen voor de hond weg. Daarnaast heb je ook een werpstick die je kan gebruiken om de tennisballen verder weg te gooien. Ideaal bij een lange wandeling.

Kong

Rood KONG kauwspeeltje in vorm van een botEen Kong is een zeer sterk kauwspeeltje in verschillende vormen en maten. Je kan dit speelgoed vullen met eten. Hieronder staat meer uitgelegd over de Kong. Er is voor ieder formaat hond een geschikte Kong te vinden.

Touw

Een touw is leuk voor hond en baas, omdat je hier samen mee kan spelen. Lees hieronder meer over trekspeelgoed voor de hond.

Knuffel

Een knuffel kan ook worden gebruikt als speelgoed. Kleine compacte knuffels kunnen worden gebruikt om mee te gooien en groot speelgoed kan ook worden gebruikt om mee te spelen.

Alles wat in huis ligt

Als puppy is alles wat in huis ligt leuk om mee te spelen. Kussens, dekens, schoenen, slippers en alles wat op tafel staat, kan de puppy gebruiken als speelgoed. Als je weggaat, let er dan op dat er geen dingen op de grond liggen die de puppy kapot kan maken.

Het is per hond verschillend of de hond het speelgoed leuk vindt. Daarom kan je het beste een paar dingen uitproberen om erachter te komen waar je hond van houdt. Wil je om de twee maanden wat nieuws proberen? Dan is de Snuffelbox een echte aanrader voor jou. 

Kong hondenspeelgoed

Dit sterke kauwspeeltje is speciaal gemaakt om honden moeite te laten doen hun eten te pakken. Het kan worden gebruikt om de hond te laten eten wanneer hij niet goed eet, maar het kan ook juist gebruikt worden om de hond rustiger te laten eten. 

Een Kong is verkrijgbaar van XS tot S. Kijk op deze site om erachter te komen welke maat je nodig hebt voor jouw hond. Kong hondenspeelgoed is bij uitstek speelgoed voor een puppy, omdat hij hier eindeloos op kan kauwen. Voor puppy’s is dit speelgoed ook net iets zachter gemaakt, omdat het tandvlees van de pup daardoor beschermd wordt. Misschien krijg jij wel een Kong in je Puppybox.

Een voordeel van dit speelgoed is dat het gewassen kan worden in de vaatwasser. Ook is het zo sterk dat je hond dit amper kapot kan bijten. Mooi meegenomen voor honden met sterke kaken. 

Omdat honden met een Kong speeltje moeten werken voor hun eten (wat in de natuur ook zou moeten), wordt de hond mentaal gestimuleerd. Dit zal dus uiteindelijk ook leiden tot beter gedrag. 

Trekspeelgoed hond

Trekspeelgoed voor de hond kan gebruikt worden om samen met het baasje mee te spelen. Je trekt allebei aan een kant van het speelgoed en het plezier kan beginnen. Je kunt hiervoor een touw gebruiken, maar er zijn ook andere soort trekspeelgoed op de markt gekomen.

Hond op grasveldOmdat je bij trekspeelgoed harder speelt dan met bijvoorbeeld een balletje is de kans dat het speelgoed kapot gaat groter. Let er daarom op dat je hond niet stikt in de draadjes van een touw of een ander stuk speelgoed. 

Onverwoestbaar hondenspeelgoed

De kaken van een hond zijn sterk. Dit betekent dat ze een hondenspeeltje snel kapot kunnen bijten of trekken. Daarom is het wel handig om sterke hondenspeeltjes te hebben. Naast de Kong zijn er nog veel meer kwalitatieve en sterke speeltjes te verkrijgen. 

In de Snuffelbox worden altijd de beste en meest kwalitatieve hondenspeeltjes verpakt. 

Hondenspeelgoed knuffel

Er zijn veel zachte en schattige knuffels te verkrijgen waar jouw hond mee kan spelen. Deze knuffels zijn speciaal gemaakt voor honden en daarom ook steviger. Als jouw hond ooit een knuffeltje heeft gehad, weet jij als geen ander dat de hond echt knuffelt met dit, vaak pluche, dier. Je zou denken dat honden dat niet doen, omdat ze daar geen waarde aan hechten, maar honden vinden het ook lekker om tegen iets aan te liggen. 

Naast knuffelen, zijn honden ook dol op het spelen met dit knuffelbeest. Als je het naar de andere kant van de kamer gooit, rennen ze er eigenlijk altijd achteraan. Tenzij je een hond hebt die niet van apporteren houdt. 

Hond op bank met hondenknuffelDaarom vinden honden zachte knuffels met een piepgeluid leuker om mee te spelen dan harde knuffels zonder geluid. Sommige honden zijn gek op dekens of doekjes. Voor deze honden kan je ook een theedoek pakken om mee te spelen, maar het is natuurlijk extra leuk ze een eigen knuffeltje te geven. En in een theedoek zit geen piepgeluid. 

Omdat honden sterke kaken hebben en veel bijten in de knuffels is het belangrijk dat de knuffels van goede kwaliteit zijn. Het is natuurlijk niet fijn als de hond na één keer spelen een kapotte knuffel heeft. De knuffels van de Snuffelbox hebben de beste kwaliteit. Ook hebben ze dan een bepaald piepje of er zit een trektouw aan waardoor de knuffel gebruikt kan worden als touw. 

Honden intelligentie speelgoed

Je had het misschien niet verwacht, maar er bestaat speelgoed wat ervoor kan zorgen dat de hond intelligenter wordt. Dit speelgoed wordt zo ingericht dat de hond een opdracht moet uitvoeren. Als deze opdracht goed wordt uitgevoerd, krijgt de hond een beloning.

Hierdoor zal hij op een gegeven moment begrijpen hoe het spelletje werkt en wat hij ervoor moet doen om de beloning te ontvangen. Je daagt de hond mentaal uit. 

Er zijn ook intelligentie spelletjes die je samen met je hond kan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld puzzels die je samen met je hond kan doen. Deze intelligentie spelletjes zijn gemaakt voor slimme honden die geduld hebben.

Met honden intelligentie speelgoed kan je de concentratie van je hond vergroten en zijn vaardigheden verbeteren. Er zijn ook spelletjes waar de hond veel lichaamsbeweging van krijgt. 

Je denkt misschien dat dit soort spelletjes niet nodig zijn, maar dat is niet waar. De mentale gesteldheid van de hond gaat vaak pas achteruit vanaf het achtste levensjaar. Je merkt dit als de hond angstiger wordt, niet weet waar hij is en misschien zelfs binnen begint te plassen terwijl hij dit voorheen nooit deed. 

Door middel van deze spelletjes kan je de hond trainen mentaal fit te blijven. Je helpt de hond niet alleen bepaalde activiteit in de hersenen aan te wakkeren, maar je bouwt er ook nog eens een goede band mee op met je trouwe viervoeter.

Buitenspeelgoed hond

Je hebt natuurlijk liever niet dat jouw hond loopt te ravotten en rennen midden in huis. Hij stoot van alles om of botst tegen dingen aan. Daarnaast maakt hij dingen kapot die jij liever nog even heel had gehouden. Dan is buitenspeelgoed misschien meer iets voor jouw hond.

Springende hond met groene honden frisbeeWanneer de hond buiten speelt, kan hij eigenlijk overal mee spelen. Van een tennisbal tot een knuffel. Hij kan niks kapot maken en het enige wat hij kan doen is zijn speelgoed kwijtraken. Buitenspeelgoed voor de hond omvat dus eigenlijk al het speelgoed waarmee de hond kan spelen.

Er is wel bepaald speelgoed waar de hond ook binnen mee mag spelen. Als hij een knuffeltje heeft of een Kong kan de hond binnen zijn gang gaan, want de kans dat hij dan iets kapot maakt is niet heel groot. Je hebt natuurlijk liever niet dat hij met een tennisbal of touw gaat spelen, omdat dit de kans vergroot dat hij ergens tegenaan stoot. 

Welk hondenspeelgoed past bij mijn hond?

Soms zie je in het bos weleens een kleine hond lopen met een gigantische stok. Deze kleine viervoeter doet er alles aan om de stok mee te krijgen, maar het lukt hem eigenlijk niet. 

Dit zegt natuurlijk niets over het plezier wat hij met de stok heeft op dat moment, maar als je zelf hondenspeelgoed in huis wil halen, is het toch handig iets te zoeken wat past bij jouw hond. Daarom hebben wij een aantal tips waar je op kan letten bij het aanschaffen van het speelgoed:

Formaat

De grootte van het speelgoed bepaalt of de hond gaat spelen of niet. Een veel te grote stok is misschien een keertje leuk voor jouw hond, maar hij zal daar niet snel mee gaan spelen en het is voor jou ook niet fijn om in huis te hebben. Waar moet je zoiets laten? 

Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het speelgoed niet te klein is. Te klein speelgoed is makkelijk in te slikken en daar wordt zowel jij als de hond niet blij van.

Hond met paardenbloem

Materiaal

Zoals al eerder beschreven is het belangrijk dat het speelgoed van kwalitatief hoog materiaal gemaakt is, zodat de hond er lekker mee kan spelen zonder het kapot te trekken of bijten.

Milieuvriendelijk

Vind jij het belangrijk dat de knuffels milieuvriendelijk zijn? Kies dan natuurlijke en duurzame materialen voor jouw hond. Vindt jouw hond het leuk om iets op te graven? Verstop dan iets onder de grond wat niet slecht is voor het milieu. 

Schoonmaken

Het is fijn om het speelgoed zo nu en dan schoon te maken. Ben jij het hiermee eens? Kies dan voor speelgoed dat je in de wasmachine of vaatwasmachine kan schoonmaken. 

Duurzaam hondenspeelgoed

Zoals hierboven beschreven, kan jij het als baasje belangrijk vinden duurzaam hondenspeelgoed aan te schaffen. Je houdt hiermee rekening met het milieu. Dit speelgoed kan gemaakt zijn van gerecyclede of natuurlijke materialen. Het kan ook zijn dat je een speeltje wil dat zelf recyclebaar is. 

Vaak wordt speelgoed van rubber ook aangeraden als duurzaam speelgoed, omdat dit lang meegaat (bv. een Kong). De hond heeft hier langdurig plezier van en het gaat niet kapot. Daarnaast is dit speelgoed makkelijk schoon te maken. 

Nu we het toch over duurzaamheid hebben; er zijn ook vegetarische hondensnoepjes te krijgen. De hond proeft het verschil niet en jij zorgt voor het milieu. Mocht de hond het verschil wel proeven? Lees hier wat je kunt doen als je hond niets meer eet. 

Speelgoed Snuffelbox

De Snuffelbox wordt natuurlijk aangeboden als een hondencadeaupakket, maar heb je nou iets gevonden om cadeau te geven aan hond en baas of had de Snuffelbox een leuke speelgoed verrassing? Kijk dan eens hier om een leuk honden cadeau te vinden. 

Je kunt op deze pagina verschillende cadeaus vinden voor puppy’s en volwassen honden. Bijvoorbeeld:

Je kunt op deze pagina nog veel meer leuke cadeaus vinden voor honden.

Unboxing Snuffelbox speelgoed

De Snuffelbox die tweemaandelijks te bestellen zit vol leuke hondenspeelgoed en snoepjes. Elke keer krijgt je hond de mooiste en beste producten opgestuurd om uit te pakken. Ben je nieuwsgierig naar een unboxing met de hond? Je kunt hieronder een video bekijken van een hond die de Snuffelbox uitpakt. 

Er zijn heel veel verschillende soorten speelgoed. Van bijtspeelgoed tot trekspeelgoed en van knuffels tot hondenzwembaden. Voor iedere hond zit er wat bij waar hij blij van wordt. Ben jij op zoek naar een cadeau voor een hond? Neem dan eens een kijkje op deze blog om erachter te komen welke cadeaus leuk zijn om te geven.

Hopelijk ben jij er na het lezen van deze blog achter gekomen wat voor speelgoed jij voor je hond wil kopen. Ben je er nog niet aan uit en wil jij graag laten verrassen? Dan is de Snuffelbox zeker wat voor jou. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!