Opgeblazen hondendrol in de Spaanse straten

In Spanje is de hashtag #nomascacas trending. Wellicht kan je er een beetje uit opmaken wat ze hier mee bedoelen: geen poep meer! In het dorpje Torreldones hebben ze een bijzondere aanpak aangenomen om alle hondeneigenaren aan te sporen de poep van hun honden op te ruimen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Opgeblazen hondendrol als oproep

Hondendrol op straatDoor een grote opgeblazen hondendrol in een Spaanse straat wordt er uitgebreid over gesproken. Het dorpje Torreldones heeft 22.000 inwoners en ongeveer 6.000 honden! Deze honden produceren maar liefst 500 kg poep per dag.

"Dat is min of meer wat deze opblaasbare drol vertegenwoordigd, de hoeveelheid poep die achterblijft op de straten in het dorpje, elke dag weer. We vragen de hondeneigenaren op een grappige manier om zich te realiseren dat het belangrijk is dat ze de hondenpoep opruimen."

Aldus Guiraos, een woordvooerder.

Selfies maken naast de hondendrol

Inwoners worden aangemoedigd om selfies te maken naast de hondendrol (die 3 meter breed is en 2 meter hoog) en deze op social media te plaatsen met de hashtag #nomascacas - #wegmetdepoep. Want zeg nou zelf, het is toch ook vervelend als er altijd poep ligt op het wandelpad? Een poepzakje mee tijdens de wandeling, is een kleine moeite en geeft een groot gemak!

Erger jij je wel eens aan niet opgeruimde hondendrollen? Waar mogen ze van jouw zo'n opblaasbare hondendrol neerleggen? 

Bron: Life With Dogs

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!