Puppy Benodigdheden Checklist - Van must-haves tot luxe!

Er komt een puppy bij jou in huis en je bent nu op zoek naar producten die je in huis dient te hebben? Of het nu om een puppy of een volwassen hond gaat, wij hebben de belangrijkste producten voor u op een rijtje gezet, zodat je zonder stress kunt genieten van de verwelkoming en de eerste tijd samen. Deze producten zijn ook geweldige geschenken voor nieuwe hondeneigenaren.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Wat moet ik kopen voor een pup?

Het is duidelijk: als een hond bij je intrekt, is dat een geweldige ervaring. Iedereen is opgewonden en kijkt uit naar het nieuwe gezinslid. Maar velen vragen zich ook af welke producten ze moeten kopen (of geven) zodat de hond een geslaagde start maakt in deze nieuwe levensfase.

Onze hondenexperts zijn zelf al lange tijd hondeneigenaar en delen hun ervaringen graag met jou. Er zijn veel hondenproducten op de markt, we willen het je gemakkelijker maken om te beginnen en hebben deze blogpost in drie secties verdeeld.

  1. Must-haves: Deze producten zijn echt onmisbaar.

  2. Nice-to-haves: Deze producten zijn praktisch en maken het leven samen gemakkelijker.

  3. Luxe producten: Deze producten zijn niet nodig, maar maken het echt helemaal af!

Puppy benodigdheden lijst: Checklist Must-Haves!

Eerst beginnen we met de checklist voor alle must-haves voor jouw nieuwe aanwinst...

# 1 Een goed hondenbed voor uw lieveling

Honden houden van slapen en snoozen. Dit is ook bijzonder belangrijk voor een hond, omdat zijn dag wordt gekenmerkt door veel zintuiglijke indrukken. Vergeet niet dat je hond zijn of haar omgeving waarneemt met veel meer zintuiglijke indrukken dan jijzelf. Dit vergt veel energie van de hond. Daarom is het belangrijk dat jouw hond een slaapplaats heeft waar hij zich prettig voelt en waar hij zijn batterijen kan opladen voor nieuwe avonturen.

Let er bij de aanschaf van een bed op dat je een hoogwaardige ondergrond kiest die goed is voor de botten en gewrichten van jouw hond. Honden houden er ook van om hun hoofd neer te leggen om hun omgeving te observeren. Zou dit hondenbed geen leuke verrassing zijn voor een nieuw huis?

Bekijk hondenmanden en hondenbedden op Bol.com.

Hondenbed voor kleine en middelgrote honden

Een unieke tip is het hondenbed van Höhlenhund, wat een zeer goede ondergrond heeft, en specifiek geschikt is voor honden tot pakweg 14 kg.

Shop één van de 8 varianten van dit hondenhuisje hier.

# 2 Leiband & Halsband of Harnas

Of je voor een halsband of een tuigje kiest, hangt af van zowel de leeftijd als het gedrag van jouw hond. Een tuigje is bijzonder geschikt voor puppy's of honden die voortdurend aan de lijn trekken, omdat het de nekwervels ontziet. Wees altijd voorzichtig dat je niet te hard aan de lijn trekt, dit doet uw hond pijn en kan op de lange duur ernstige schade veroorzaken.

Bij het kiezen van een riem en een halve halsband, bent je vrij om te kiezen volgens jouw smaak. Er zijn riemen en halsbanden van leer of synthetische materialen. Het is belangrijk dat de riem goed in jouw hand ligt en dat de halsband kan worden aangepast aan de nek van jouw hond.

# 3 Hondenvoer- en drinkbak

De fokker of de vorige eigenaars van uw hond zullen je zeker vertellen hoe jouw nieuwe huisgenoot tot nu toe is opgevoed. Bij het kiezen van een voeding voor jouw hond, raden wij je aan professioneel advies in te winnen bij een dierenvoedingswinkel. Of je nu voor BARF, droog- of natvoer kiest, hangt van veel factoren en omstandigheden af. Je hebt echter de vrije keuze uit voer- en waterbakjes. Wij raden kommen aan die iets verhoogd zijn, zodat uw hond niet zo laag hoeft te bukken. Dit maakt het voor uw hond gemakkelijker om te eten.

Bekijk bovenstaande houten hondenvoerbak op pootjes van WeelyWally hier.

#4 Hondenspeelgoed & kluiven

Het is vooral belangrijk voor puppy's om hondenspeeltjes te hebben waar ze veilig op kunnen kauwen. Geef jouw hond, voordat hij of zij aan jouw pantoffels gaat knagen, een speciaal kauwbeen van zacht materiaal waarmee hij zonder zorgen zijn aangeboren kauwinstinct kan uitleven. Er zijn ook kauwspeeltjes die de ruimtes tussen de tanden schoonmaken.

Ballen, touwen en snuffelspeelgoed behoren ook tot de basisuitrusting van honden. Je zult snel achter de persoonlijke voorkeuren van jouw hond komen. Vergeet niet om jouw hond regelmatig te verrassen met nieuw speelgoed. Het is leuk en versterkt jullie band. Heb je deze verrassingsdoos voor honden gezien?

Nice-to-haves: Praktisch en behulpzaam

#1 Borstels voor jouw hond

Als je een hond met een langere vacht hebt, zijn een borstel en eventueel een kam van essentieel belang. Wen jouw hond al in een vroeg stadium aan dit borstelritueel, want je zult dit regelmatig moeten doen om ongewenste klitten en vervilting te voorkomen. Er zijn veel verschillende borstels en kammen verkrijgbaar in gespecialiseerde winkels. Je zou zelfs naar een professionele trimsalon kunnen gaan om uw hond een goede, rasspecifieke knipbeurt te geven. Zorg voor positieve herinneringen, zoals een traktatie, wanneer je naar de trimsalon gaat en wanneer je jouw hond thuis borstelt.

# 2 Tick tang voor uw hond

Vooral in de zomer zul je deze echte lastposten vaak tegenkomen: Tikken. Wen je hond er dus aan om die kleine bloedzuigers al vroeg te verwijderen. Er zijn klassieke tekenknippers en ook zogenaamde tekenvorken om ze bij jouw hond te verwijderen.

#3 Lichtgevende halsband voor honden

Zien en gezien worden is ook voor honden uiterst belangrijk. Vooral tijdens de avondwandeling of in de winter wanneer het vroeg donker wordt, is een lichthalsband een echt praktisch accessoire dat bij geen enkele hondenbezitter mag ontbreken. Welke kleur je ook kiest, rood, groen of blauw - als jouw hond oplicht, kun je hem beter zien, evenals naderende fietsers. Een meer dan zinnig geschenk voor jouw hond!

Lichtgevende halsband als verrassing voor een hond

#4 Verzorging hondenshampoo

Vroeg of laat zal het gebeuren. Jouw hond heeft alles buiten gegeven en nu moet hij of zij gewassen worden. Als je shampoo koopt, let er dan op dat deze een neutrale PH-waarde heeft en ook lipideherstellend is. Was je hond niet te vaak, omdat de natuurlijke vettige film belangrijk is en anders een droge huid kan ontstaan. Minder is meer!

Luxe producten: extra welzijn voor jouw hond! :)

# 1 Fietsmand voor jouw hond

Het is fijn als je samen met je hond een fietstochtje kunt maken. Op die manier kunt u de hondenparken en bossen in uw buurt verkennen en samen nog meer avonturen beleven. Een leuke fietsmand is daarom een geweldig cadeau voor uw hond of voor een hondenbezitter. Afhankelijk van de grootte kunt u kiezen voor een klassieke fietsmand die aan de voor- of achterzijde van de fiets kan worden bevestigd. Voor grotere honden raden wij een fietskar aan waar uw hond in kan rijden. Let er bij de aankoop op dat uw hond goed vastzit en dat de mand/aanhanger stevig gemonteerd is.

Hond is blij met zijn geschenk van een hondenmand

#2 Hoge kwaliteit knuffeldoekje

Honden houden van knuffelen. Of het nu in hun eigen hondenbed is of samen met jou op de bank. En wat mag er niet ontbreken op een knuffelavond? Precies, een lekker knuffeldoekje. Veel synthetische dekens hebben de oncharmante bijwerking dat ze elektrostatisch geladen raken en dit wordt overgedragen op de vacht van uw hond. Echt onaangenaam! Wat dacht u van een antistatische deken als cadeau of verrassing voor de verjaardag van uw hond?

#3 Stijlvolle honden regenjas

Wie wordt er graag nat? Met een modieuze blikvanger wordt elke wandeling in de regen een waar genoegen. Hoe zullen de andere honden in de buurt kijken als uw geliefde pelsneus met een stijlvolle mackintosh langskomt? Uw hond zal het ook leuk vinden dat zijn vacht niet helemaal doorweekt zal zijn en hij zal jaloerse blikken krijgen van andere honden.

#4 Snuffelbox!

Video: Nova pakt Snuffelbox uit!

Wil je een heel bijzondere hond of zijn nieuwe baasjes verblijden met een kleurrijke verrassing? Dan raden wij de Snuffelbox aan, een hondendoos met allerlei leuke cadeautjes voor honden. V

an smakelijke traktaties en hondensnacks van hoge kwaliteit tot geselecteerd hondenspeelgoed. En het beste is dat u de Snuffelbox ook elke maand thuisgestuurd kunt krijgen! Handig toch?!

Hierbij de verschillende opties die Snuffelbox aanbiedt:

Welkomstcadeau voor pups - Snuffelbox Puppybox!

In het bijzonder is de Puppybox natuurlijk aan te raden als welkomstcadeau voor puppy's. Deze luxe box is verkrijgbaar vanaf € 49,95. Wanneer je abonnee bent ontvang je € 10,00 korting.

Resumé benodigdheden puppy

Zoals u ziet, zijn er veel nuttige puppy- en hondenproducten die u kunt kiezen als eerste geschenk voor een hond. Hopelijk hebben we jou wat inspiratie gegeven, zodat je optimaal kunt genieten van de prachtige tijd die je tegemoet gaat met jouw nieuwe aanwinst. Heel veel plezier!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!