Puppy ernstig gewond nadat eigenaar hem kookt en uit raam gooit

Let op! Dit artikel bevat schokkend beeldmateriaal. Een 6 weken oude puppy heeft ernstige verwondingen nadat zijn eigenaar hem 'levend heeft gekookt' door kokend heet water over hem heen te gieten en hem daarna uit zijn appartement te hebben gegooid, vanaf de vierde verdieping.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Tuffy

Woedeaanval baasje

Kleine Tuffy werd zo ernstig mishandeld, omdat zijn eigenaar een woedeaanval kreeg toen de pup op zijn mobiele telefoon aan het kauwen was.

Dankzij een voorbijganger heeft de pup zich weten te herstellen. De 30 jarige Yan Yingying vond de pup die voor dood was achter gelaten op straat, in Chengdu, China. Ze nam hem razendsnel mee naar een dierenarts en besloot alle dierenartskosten voor hem te betalen. Zijn verwondingen waren echter zo erg dat hij niet goed kon herstellen.

Stichting Animals Asia

Yan benaderde de stichting Animals Asia, die normaliter beren redt. Deze stichting zorgde voor huidtransplantaties, zodat de hond kon herstellen van zijn verbrande huid: hij was namelijk voor meer dan 60% verbrand!

Tuffy was zo verbrand, dat hij met zijn ogen open moest slapen, omdat zijn oogleden niet dicht konden. Dierenarts Emily Drayton:

Als dierenarts zie je veel verschillende casussen waarin dierenmishandeling of verwaarlozing in voor komt. Het is niet iets waar je aan gewend raakt - maar na een poos raak je iets gedesensitiseerd. Je leert om je emoties aan de kant te zetten en je te focussen op wat je moet doen om te helpen. Maar toen ik Tuffy zag, vergat ik dat allemaal... Ik was geschokt en het raakte me diep. Ik kon mijn tranen niet onderdrukken, dat had ook geen zin.

Nog nooit heb ik een dier gezien dat zoveel pijn had. Wat een goede daad was het van mevrouw Yan. Wat moet het verschrikkelijk voor haar geweest zijn om Tuffy zo op straat te zien liggen. Ik denk dat een hoop mensen gewoon door zouden lopen en zouden doen alsof ze niks gezien hebben. Gelukkig deed zij dat niet en ging ze zelfs nog een stap verder door al zijn dierenartskosten te betalen. Ze heeft zijn leven gered.

Tuffy heeft maanden in bandages gelopen en werd elke dag geïnjecteerd met pijnstillers. Een specialist vanuit Hong Kong werd ingevlogen om zijn benen en ogen te scheiden, want deze waren vastgeplakt door de brandwonden.

Naamgeving Tuffy (inmiddels gered!)

Nu, maanden later, heeft Tuffy een permanent thuis gevonden bij mevrouw Yan, de vrouw die hem van de straat heeft gered. Zo'n sterke pup moest natuurlijk een sterke naam krijgen en het team had al snel de naam 'Tuffy' (tough puppy) klaar staan!

Let op: het filmpje bevat schokkende beelden.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!